* A képek illusztrációk. Ajánlatunk csak és kizárólag a készlet erejéig érvényes. Aktuális készlet listáról tájékozódjon a honlapunkon és értékesítő kollégáinknál.Hírek > Gazdasági romlást mutat az OECD gazdasági indikátora >

Gazdasági romlást mutat az OECD gazdasági indikátora

2016.03.08 19:30
A következő hónapokban lelassul a világgazdaság növekedése, és a legtöbb fejlett gazdaságban is mérséklődik a GDP bővülésének üteme - mutatja a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) kedden közzétett átfogó gazdasági indexe.

A 34 tagország januárban rendelkezésre álló adatai alapján számított úgynevezett Composite Leading Indicator (CLI) index 99,6 pontra süllyedt a decemberi 99,7 pontról. A 100 pont alatti érték a normálisnál lassúbb növekedést jelez. Vesztett a lendületéből a növekedés az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában, Kanadában és Japánban, és már a lanyhulásra utaló jelek mutatkoznak Németországban is.

 

Olaszországban és az euróövezet egészében stabil növekedés várható, míg Franciaországban jelei vannak a stabilizációnak. A feltörekvő országok közül romlottak a növekedési kilátások Oroszországban és Brazíliában. Bátorító viszont, hogy Kínában, a világ második gazdaságában stabilizálódni látszik a növekedés.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák

Külföldi sajtó Magyarországról ( hozzászólás, 2016-05-23 19:23)
Tovább csökken az álláskeresők száma ( hozzászólás, 2016-05-23 07:49)