Hírek > 14%-kal nőtt a budapesti repülőtér utasforgalma februárban >

14%-kal nőtt a budapesti repülőtér utasforgalma februárban

2016.03.25 02:05
Az év második hónapjában 14 százalékkal bővült a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma az előző év azonos időszakához képest.

A repülőteret üzemeltető Budapest Airport honlapján közzétett adatok szerint februárban 683 ezren fordultak meg a légikikötőben, míg egy évvel korábban még 599 ezer utast kezeltek. Az év első két hónapjában az összesített utasszám 1 millió 385 ezer volt, tavaly ugyanebben az időszakban 1 millió 225 ezer utasa volt a repülőtérnek.

 

A gépmozgások (le és felszállások) száma 6390 volt az előző évi 6032 után, ez 5,9 százalékos bővülésnek felel meg, a kezelt áru mennyisége pedig 4,7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi szintet. Tavaly februárban 6919, idén februárban 7246 tonna árut kezeltek Ferihegyen.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák