Hírek > A magyar agykutatás dinamikusan fejlődik >

A magyar agykutatás dinamikusan fejlődik

2016.03.26 23:51
Magyarországon az agykutatás dinamikusan fejlődik és nemzetközi szinten is versenyképes, bár az infrastruktúra nem mindenhol ugyanolyan szintű - mondta Farkas Eszter, a Szegedi Tudományegyetem agyi keringést kutató orvosa az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.
A magyar agykutatás dinamikusan fejlődik

A kutató azok után nyilatkozott a csatornának, hogy pénteken átvette az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) és a L'Oréal nők számára létrehozott nemzetközi tudományos díja fiatal tehetségeknek szóló elismerését.

 

Farkas Eszter és csapata a stroke utáni állapotot vizsgálja, elmondása szerint sokan nem tudják, hogy a stroke után a beteg állapota napokig, hetekig romlik. Kutatásaikkal azt figyelik, hogy az agysejtek működése miként változik meg. Ez - mint mondta - egy alapkutatás, jelenségeket figyelnek meg, amelyekre majd terápiát lehet fejleszteni. A L'Oréal-UNESCO A nőkért és a tudományért elnevezésű elismerés ünnepélyes díjátadóját 18. alkalommal rendezték meg Párizsban.

 

A nemzetközi elismerésre azok a kutatónők pályázhattak, akik hazájukban az előző évben elnyerték a L'Oréal és az UNESCO A nőkért és a tudományért ösztöndíját. A 2 millió forinttal járó magyar ösztöndíjat - amelyre 13 éve lehet pályázni - tavaly szeptemberben kapta meg Farkas Eszter.

Mindig érdekelt a Tőzsde és Forex világa? Több mint 10 éves tapasztalat alapján az egyik leggyakorlatiasabb oktatást most otthonodból nézheted, csak regisztráció szükséges.

És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Admiral Markets

Legfrissebb fórum témák

Egyre magasabb a magyar fogyasztói kedv ( hozzászólás, 2016-08-09 17:05)
Állati emlékérmét bocsát ki az MNB ( hozzászólás, 2016-08-09 13:45)
Folytatódik a gazdasági fellendülés az unióban ( hozzászólás, 2016-08-09 07:53)
Horvátország nem harcol a turistákért ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Rekordhosszúságú vasútassztrájk Dél-Angliában ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Várható fordulatok a lakáspiacon ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Sör árak alakulása egy ábrán ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)