Hírek > A hazai ingatlanpiac további élénkülését várják >

A hazai ingatlanpiac további élénkülését várják

2016.03.29 21:26
A kedvező befektetői környezet, illetve a vonatkozó kormányzati intézkedések hatására az ingatlanpiac további fellendülésére számítanak a CIB Csoport szakértői. Növekvő kereslet jellemző a bankcsoport tapasztalatai szerint a lakóingatlanok építésére alkalmas telkek iránt, és sokan keresik a szállodákat és a befektetés céljára alkalmas egyéb ingatlanokat is.
A hazai ingatlanpiac további élénkülését várják

A CIB Csoport szakértői 2016-ban az ingatlanpiac további élénkülésére számítanak. Egyik oka ennek azon kormányzati intézkedések várható hatása, amelyek ugyan elsődlegesen az otthonteremtést, a lakáscélú ingatlanvásárlást igyekeznek segíteni, de közvetve hatnak a kereskedelmi célú ingatlanok piacára is. Az áfacsökkentés és a CSOK program miatt jelentős érdeklődést tapasztal a bankcsoport a beépíthető telkek és a lakóingatlanok iránt: az év eleje óta országszerte megnőtt a kereslet az olyan ingatlanfejlesztők részéről, akik fejlesztésre alkalmas ingatlant keresnek.

 

A lakóingatlanok és lakáscélú építési telkek mellett – a gyors fellendülésben lévő turisztikai szektor miatt – számottevő kereslet tapasztalható a szállodák iránt is. A bankcsoport tapasztalatai szerint az elmúlt időszakban a fővárosban megnőtt a kereslet az üzleti és iroda típusú ingatlanok iránt, és ez a trend már tapasztalható a megyeszékhelyeken és a nagyobb városokban is. Egyre élénkülő érdeklődés jelentkezik a leendő bérlők és az üzleti tevékenységüket bővítő, meglévő bérlők részéről is. Az ingatlanpiac élénkülésére pozitívan hat az a tény is, hogy a külföldi vevők kezdenek visszatérni a magyar piacra. Bár továbbra is többségben vannak a magyar befektetők, a bankcsoport tapasztalatai szerint a Közel-Keletről, Oroszországból, Kínából és Ázsiából is számos érdeklődő keresi a magyar ingatlanpiaci befektetési lehetőségeket, és az elmúlt időszakban a nyugat-európai ingatlancégek érdeklődése is megnőtt a magyar ingatlanbefektetési lehetőségek iránt.

---

Kapcsolódó kalkulátoraink:

Mennyi illetéket kell fizet lakóingatlan vásárlásakor?

Mennyi adót kell fizetni albérlet kiadása esetén?

---

A külföldi vevők a CIB Csoport tapasztalatai szerint jellemzően olyan befektetési célú ingatlanokat keresnek, amelytől hozamot remélnek, legyen szó kereskedelmi, szálloda- és vendéglátó-ipari, fejlesztési, ipari vagy iroda, illetve lakó típusú ingatlanokról. Ezen pozitív folyamatok következtében a CIB Csoport az értékesítésre kínált, elsősorban a korábbi években visszavett ingatlanjai iránt az elmúlt időszakban tapasztalt jelentős érdeklődés további erősödésére számít. A CIB Csoport visszavett ingatlanok értékesítésével foglalkozó leányvállalata, a Recovery Zrt. kezelésében álló eladó ingatlanok megtalálhatók a www.recovery-ingatlan.hu weboldalon.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák