Gyanús csomagot dobtak át a Fehér Ház kerítésén

A Fehér Ház északi oldalán lévő területet rövid időre lezárták hétfőn, helyi idő szerint a kora délutáni órákban, mert egy nő gyanús csomagot dobott be a kerítésen. Később kiderült, hogy a tárgy ártalmatlan.

Gyanús csomagot dobtak át a Fehér Ház kerítésén

Az AP hírügynökség szerint a tettest azonnal letartóztatták, a rendőrség azonban pár órán keresztül nem adott részletes tájékoztatást. A titkosszolgálat, szakértők bevonásával vizsgálta a bedobott csomag - vagy doboz, vagy italos üveg - tartalmát.
   
Az esetről sem a közszolgálati rádió (NPR), sem a nagyobb televíziós állomások nem adtak hírt, valószínűsíthetően azért, mert mindenütt az ünnepi programokat sugározták. Az Egyesült Államokban ugyanis a hétfői nap (mint minden év utolsó májusi hétfője) szövetségi ünnep: az Emlékezés Napja (Memorial Day), amikor a háborúkban meghalt valamennyi amerikai katonára, eltűntre és hadifogolyra emlékeznek. Barack Obama elnök is koszorút helyezett el - és beszédet mondott - az arlingtoni nemzeti sírkertben, a szövetségi fővárosban pedig - csakúgy, mint valamennyi amerikai kis-, és nagyvárosban - felvonulások és ünnepi programok vannak egész nap.        

A rendőrség helyi idő szerint a kora esti órákban közleményt adott ki, s ebben az áll, hogy a gyanús csomag egy fémtárgy volt, semmiféle veszélyt nem jelentett, s a Fehér Ház északi oldalának zárlatát azonnal fel is oldották.

Nyolc évet kapott a dohánybolti rabló

Jogerősen nyolc év fegyházbüntetésre ítélte pénteken a Zalaegerszegi Törvényszék azt a 21 éves férfit, aki januárban, két nappal azután, hogy a börtönből szabadult, késsel fenyegetőzve kirabolt egy dohányboltot a zalai megyeszékhelyen - közölte a törvényszék szóvivője az MTI-vel.
2016. 11. 12. 06:00
Megosztás:

Letartóztatták azt a férfit, aki megrongálta Donald Trump hollywoodi csillagát

Los Angelesben letartóztatták azt a férfit, aki szerda hajnalban megrongálta Donald Trump csillagát a Hírességek sétányán Hollywoodban.
2016. 10. 28. 03:00
Megosztás:

Hamis parfümöket foglaltak le tizenhétmillió forint értékben

Tizenhétmillió forint értékű hamis parfümöt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy lengyel rendszámú teherautóban az M15-ös úton, Rajka közelében - tájékoztatta a NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtószóvivője hétfőn az MTI-t.
2016. 10. 25. 02:00
Megosztás:

Bohócjelmezesek ijesztegetnek Németországban

Németországban bohócjelmezbe öltözött ismeretlenek zaklatnak embereket sorozatban, pénteki sajtójelentések szerint az utóbbi napokban csaknem tucatnyi, többször fegyveres bohóctámadás történt gyermekek és felnőttek ellen.
2016. 10. 22. 19:00
Megosztás:

Illegális cigarettagyárat leplezett le a NAV Budapesten

Újabb, nemzetközi bűnszervezet által létrehozott cigarettagyárat leplezett le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a bolgár hatóságok és az Europol segítségével - jelentette be a NAV Bűnügyi Főigazgatóságának főosztályvezető-helyettese az adóhatóság szerdai, Budapesten megtartott sajtótájékoztatóján.
2016. 09. 28. 12:00
Megosztás:

2500 új munkatársat vesznek fel a büntetés-végrehajtáshoz

A börtönépítésekkel párhuzamosan 2500 új munkatársat vesznek föl a büntetés-végrehajtáshoz 2018-ig - közölte az MTI-vel a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP), annak kapcsán, hogy a csütörtökön huszonegyedik alkalommal ünnepli a büntetés-végrehajtás a szervezet napját, Szent Adorján napot.
2016. 09. 08. 05:00
Megosztás:

Hackertámadást védett ki a bécsi repülőtér

Sorozatos hackertámadást védett ki pénteken a Bécs közelében fekvő schwechati repülőtér számítógépes rendszere, nem zárható ki politikai indíttatásból elkövetett akció sem - közölte hétfőn a Kurier című osztrák lap.
2016. 09. 05. 23:30
Megosztás:

20 holokauszttagadó weboldalt tiltottak be

A bíróság csaknem húsz olyan weboldal ideiglenes eltávolítását rendelte el, amelyeken egy holokauszttagadó könyv volt beszerezhető - tájékoztatta a fővárosi főügyész hétfőn az MTI-t.
2016. 08. 30. 02:00
Megosztás:

Csökkent a bűncselekmények száma a Dél-Balatonnál

A három dél-balatoni rendőrkapitányság, Siófok, Fonyód, Marcali illetékességi területén idén több mint 40 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma június elseje és augusztus 22-e között tavalyhoz képest - számolt be Piros Attila Somogy megyei rendőrfőkapitány a Dél-Balatoni Szezonális Bűnmegelőzési Központ (DBBK) évadzáró rendezvényén pénteken Siófokon.
2016. 08. 26. 21:30
Megosztás:

Majdnem kiraboltak egy postát Csepelen

Megpróbált kirabolni egy XXI. kerületi postát egy férfi szerda délután - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) az MTI megkeresésére.
2016. 08. 25. 02:30
Megosztás:

Kiraboltak egy bankot Budapesten

Kiraboltak egy pénzintézetet Budapest X. kerületében, nem sérült meg senki, a rendőrség a lakosság segítségét kéri az elkövető kézrekerítéséhez.
2016. 08. 19. 02:30
Megosztás:

66 embert fogott el a rendőrség a Szigeten

Hatvanhat embert fogtak el a Sziget ideje alatt a rendőrök, a rendezvény helyszínén felállított rendőrségi irodában százkilencszer tettek panaszt.
2016. 08. 18. 05:30
Megosztás:

Hét év börtön járt a befektetési csalásért

Ötven vádpontban egyebek mellett különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, társtettesként, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettében mondta ki bűnösnek K. Béla vádlottat a Debreceni Járásbíróság, s keddi ítéletében halmazati büntetésül, nem jogerősen hét év börtönbüntetésre ítélte és 7 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától - közölte a Debreceni Törvényszék sajtótitkára az ítélethirdetés után az MTI-vel.
2016. 07. 13. 00:30
Megosztás:

Több mint 300 határsértőt fogtak el

Több mint háromszáz határsértőt fogtak el a hétvégén
2016. 06. 27. 20:00
Megosztás:

Börtönt kapott a hamis festményeket áruló kereskedő

Helybenhagyta a Kaposvári Törvényszék a hamis festményeket és szobrokat áruló kaposvári műkincskereskedő négy és féléves börtönbüntetését kedden - tájékoztatta a bíróság szóvivője az MTI-t.
2016. 06. 22. 04:30
Megosztás:

Nőtt a biztonság Magyarországon

A helyismerettel, kapcsolati rendszerrel rendelkező polgárőrök olyan tudás birtokában vannak, amelynek szakszerű, rendőri felhasználása meghozta az elvárt eredményt, az adott terület közbiztonságát, nyugalmát, és nőtt az objektív biztonság - mondta Pintér Sándor beszédében a XXII. Országos Polgárőr Napon Sopronban.
2016. 06. 18. 18:30
Megosztás:

Börtönbüntetésre ítéltek három szurkolót Franciaországban

Három orosz labdarúgó-szurkolót 12, 18 és 24 hónapi börtönbüntetésre ítéltek csütörtökön gyorsított eljárásban, mert a hétvégén Marseille-ben rendbontásokban vettek részt. Kiegészítő büntetésként valamennyiüket két évre kitiltották Franciaországból.
2016. 06. 17. 05:30
Megosztás:

Megfenyegették az osztrák kancellárt, megerősített rendőri védelmet kapott

Megerősített rendőri védelmet biztosítanak az osztrák kancellárnak a Facebook közösségi oldalon érkezett halálos fenyegetések miatt - számolt be a Kronen Zeitung című osztrák újság szerdai száma.
2016. 06. 16. 00:01
Megosztás:

Jogerősen elítélték a gyerekével vonat elé fekvő anyát

Jogerősen hat és félév fegyházbüntetésre ítélte hétfőn a Debreceni Ítélőtábla azt az anyát, aki begyógyszerezve, ital hatása alatt, kiskorú gyermekével öngyilkossági szándékkal a sínekre feküdt tavaly júniusban - közölte az ítélethirdetés után a táblabíróság szóvivője az MTI-vel.
2016. 06. 06. 23:30
Megosztás:

Eredményesebb a rendőrség, megkezdődnek a börtönépítkezések

Javult a nyomozások eredményessége, kevesebb a bűncselekmény a tavalyi adatok szerint, mint amennyi 2010-ben volt, és megkezdődik idén az új börtönök építése - erről is beszélt éves miniszteri meghallgatásán Pintér Sándor az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága előtt kedden.
2016. 05. 31. 19:30
Megosztás: