Hírek > Magyar nyerte meg a nemzetközi rádiós díjat >

Magyar nyerte meg a nemzetközi rádiós díjat

2016.10.01 05:00
Mészáros Péter nyerte el a Nemzetközi Rádió- és Televízió Unió (URTI) idei rádiós díját az év felfedezettje kategóriában - közölte a nemzetközi szervezet az MTI-vel.

Völgyi Tóth Zsuzsa, a zsűri két magyar tagjának egyike az MTI-nek pénteken elmondta: a versenyt nők és a konfliktusok témakörben rendezték, a múlt héten Budapesten értékelték a 25 országból beérkezett pályaműveket.  
   
Közlése szerint a nagydíjat egy olyan benini munka nyerte, amelyik a megözvegyülésük után egy családtagjukkal házasságra kényszerített nők életével foglalkozott, a második helyezett dél-koreai mű a japán megszállás idején prostitúcióra kényszerített koreai nőket mutatta be, harmadik pedig egy, a hatvanas éveiben járó, az élet nehézségeit türelemmel viselő nőt meginterjúvoló iráni alkotás lett.  
   
A legmeglepőbb pályaműnek odaítélt Jacques Matthey-Doret-díjat nyerte el a magyar alkotó, aki a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) számára a Kaneta Produkció Kft. által készített, adásba még nem került Breakdown (Üzemzavar) című hangjátékát. Ebben egy elromlott liftben bontakozik ki két párkapcsolat története egy válni készülő idősebb és egy épp a boldog jövőbe tekintő fiatal pár tagjainak beszélgetéséből.  
   
Az 1949-ben alapított URTI díjait most huszonnyolcadik alkalommal ítélte oda a nyolctagú szakmai zsűri.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák