Hírek > Romániában is aggasztónak tartják a Népszabadság ügyét >

Romániában is aggasztónak tartják a Népszabadság ügyét

2016.10.11 02:30
A Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (MÚRE) állásfoglalásban aggodalmának adott hangot hétfőn a Népszabadság megjelenésének a felfüggesztése miatt.
Romániában is aggasztónak tartják a Népszabadság ügyét

A romániai újságírószervezet honlapján közzétett állásfoglalás szerint a MÚRE igazgatótanácsa "szomorúan és aggodalommal" fogadta "a legnagyobb példányszámú országos magyar politikai napilap" megjelenésének a felfüggesztéséről szóló hírt.
   
"Az újságíró hivatás egészére nézve méltatlannak találjuk azt az eljárást, ahogyan a tulajdonosi döntést a munkatársak tudomására hozták, megakadályozva kollégáinkat napi alkotó munkájuk végzésében" - áll a dokumentumban.
   
"Aggodalomra ad okot minden olyan történés, amely az újságírókat korlátozza tevékenységükben, véleményük elmondásában. Ugyanúgy aggódunk minden olyan sajtófórum megszüntetése miatt, amelyek hagyományosan jelentős közösséget szolgálnak. Meggyőződésünk, hogy a médiának nem lehet kizárólagos célja a profitszerzés, az újságírók munkája ennél összetettebb és más mércével is kell mérni" - fogalmazott állásfoglalásában a MÚRE igazgatótanácsa.
   
Az újságíró szervezet reményének adott hangot, hogy az átmenetinek nevezett helyzet valóban átmenetinek bizonyul.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák