Hírek > Az USA továbbra is rengeteg pénzt öl a hadakozásba >

Az USA továbbra is rengeteg pénzt öl a hadakozásba

2016.12.07 14:00
Noha Donald Trump felvetette ezt a kampányban, nem várható, hogy csökkennek az Egyesült Államok védelmi költései - vélekedett az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában Kaiser Ferenc biztonságpolitikai szakértő.
Az USA továbbra is rengeteg pénzt öl a hadakozásba

Emlékeztetett: az Egyesült Államok katonai költéseinek legnagyobb része odahaza történik, a százmilliárd dollárnál nagyobb fegyverzetvásárláshoz évi 60-70 milliárdos kutatás-fejlesztés társul, ami nagyban hozzájárul az ország versenyképességéhez.
    

A NATO-ról szólva a szakember kifejtette: a szervezetet - amely a hidegháború végeztével előremenekült és regionális védelmi szövetségből globális feladatokat ellátni képes alakulattá vált - revitalizálta Oroszország elmúlt két évben mutatott aktivitása, például a Krím félszigeten.
    

A NATO és az Európai Unió (EU) együttműködését "az elmúlt bő két évtized egyik legnagyobb talányának" nevezte Kaiser Ferenc, hangsúlyozva, a globális biztonsági szerephez a katonai mellett jelentős gazdasági, diplomáciai és rendészeti potenciálra van szükség, amivel az EU rendelkezik, így a reális szereposztás az, hogy a két szervezet úgy működik, mint a kezek, "az egyik üt, a másik minden más feladatot ellát".


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák