Hírek > 86 százalékosra nőtt Putyin támogatottsága Oroszországban >

86 százalékosra nőtt Putyin támogatottsága Oroszországban

2016.12.16 04:30
Nyolcvanhat százalékra nőtt Vlagyimir Putyin elnök támogatottsága az orosz lakosság körében - derült ki a VCIOM állami közvélemény-kutató intézet csütörtökön nyilvánosságra hozott felméréséből.
86 százalékosra nőtt Putyin támogatottsága Oroszországban

A kormány tevékenységét a közvélemény-kutatás eredményei szerint 62, Dmitrij Medvegyev kormányfőét pedig 60,8 százalék ítélte meg kedvezően. Az Állami Duma támogatottsága 52,1, a Szövetségi Tanácsé pedig 50,5 százalékos.
   
A társadalmi intézmények közül a legnagyobb bizalmat a hadsereg élvezi 87 százalékkal, megelőzve az ortodox egyházat (71,9 %) és a tömegtájékoztatási eszközöket (65,4%).
   
A parlamenti pártok közül megnőtt az Egységes Oroszország (46,%) és a kommunisták (9,4%) támogatottsága is. A (konzervatív) liberális demokratáké ezzel szemben 12, a szocialista nézeteket hirdető Igazságos Oroszországé pedig 6,2 százalékra csökkent.
   
A VCIOM az országos felmérést december 10-én és 11-én egy 1600 fős mintán végezte, a statisztikai hibahatár 3,5 százalék.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák