Hírek > Titkos szervezkedés után jött a kitüntetés a leköszönő alelnöknek >

Titkos szervezkedés után jött a kitüntetés a leköszönő alelnöknek

2017.01.13 08:35
Barack Obama amerikai elnök az Elnöki Szabadság Érdeméremmel tüntette ki csütörtökön a Fehér Házban Joe Biden alelnököt.
Titkos szervezkedés után jött a kitüntetés a leköszönő alelnöknek

 "Az amerikai történelem oroszlánja ő" - fogalmazott az amerikai elnök, amikor átadta a meglepett Joe Biden alelnöknek a kitüntetést.
    

A díjról Biden nem tudott, az ünnepséget titokban, tudta nélkül szervezték meg. A veterán politikus könnyes szemmel fogadta a kitüntetést és a méltatást, s a bensőséges ünnepség idején végig a könnyeit törölgette. Méltató beszédében Obama "az amerikai történelem legkifinomultabb alelnökének" nevezte őt, s elismerően szólt hazaszeretetéről és évtizedeken átívelő szolgálatáról.
    

"Bident ismerni azt jelenti, hogy ismerjük a szeretetet önzés nélkül, a szolgálatot színlelés nélkül, s a teljességgel megélt életet" - mondta Obama a ceremónián.
    

Az Elnöki Szabadság Érdemérmet a mindenkori amerikai elnök ítéli oda azoknak, akik különleges mértékben járultak hozzá az Egyesült Államok biztonságához, a világbékéhez, vagy valamilyen kulturális területen alkottak maradandót.
    

Az első alkalommal John F. Kennedy elnök adta át ezt a magas kitüntetést, amellyel később, meggyilkolása után őt tüntette ki utódja, Lyndon B. Johnson.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák