Hírek > Nyakunkon a Berlinale >

Nyakunkon a Berlinale

2017.01.20 19:00
Teljessé vált pénteken a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, a Berlinale versenyprogramja. A szervezők utolsóként egy Stanley Tucci rendezésében készült brit-francia koprodukciót, egy kínai animációs filmet és egy francia-belga drámát válogatott be Catherine Deneuve főszereplésével.
Nyakunkon a Berlinale

Mindhárom alkotásnak a német főváros filmfesztiválján tartják a világpremierjét.
    

A Berlinale legfontosabb szekciójában idén 24 mű szerepel - 22 világpremier -, 18 lesz versenyben a legjobb filmnek járó Arany Medvéért és a különböző alkotói kategóriákban kiszott Ezüst Medvékért. Köztük van Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotása.
    

Az elsősorban színészként ismert Stanley Tucci filmjében Geoffrey Rush, Armie Hammer, Tony Shalhoub és Sylvie Testud játssza a főbb szerepeket. Az Alberto Giacometti képzőművészről szóló Final Portrait (Az utolsó portré) versenyen kívül lesz látható. A filmben Geoffrey Rush alakítja Giacomettit.
    

A kínai animációs film rendezője Liu Csien, a címe pedig Hao csi lö (Szép napot!).
    

A Sage femme (Bába) című filmben, Martin Provost rendezésében együtt lesz látható a vásznon Catherine Deneuve és a franciák egy másik nagy kedvence, Catherine Frot. Az alkotás versenyen kívül szerepel a Berlinalén.
    

A cannes-i és a velencei mellett legjelentősebb filmfesztivál február 9-én kezdődik és 19-én ér véget.

Melyik film illik hozzád a legjobban? Itt megtudhatod!


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák