Hírek > Kegyetlen Amerikát emlegetnek szlovák baloldali és liberális lapok >

Kegyetlen Amerikát emlegetnek szlovák baloldali és liberális lapok

2017.01.21 16:45
Kegyetlen, haragos, bezárkózó Amerikát vizionálnak, és katasztrófák lehetőségét sejtetik Donald Trump hivatalba lépésével kapcsolatban a Szlovákia médiapiacán domináns baloldali és liberális lapok.
Kegyetlen Amerikát emlegetnek szlovák baloldali és liberális lapok

Peter Javurek, a baloldali Pravda kommentátora szerint Trump beiktatásával új korszak kezdődött, de "csak rajtunk áll, hogy az egy sajnálatos epizód marad-e, vagy tartós szellemi sötétséget hoz". Az ész alkonya című írásában a szerző megjegyzi: a következő időszakban sok minden végződhet katasztrófával, ilyen Trump és Putyin "románca", amely konfrontációba torkollhat, és a Kínával szembeni gazdasági háború is, amely a globális gazdasági együttműködés szétesését hozhatja magával.
   
Kivárásra int Tetteik alapján ismeritek meg őket című másik írásában a lap, amely szerint "ha Trumpot eddigi kijelentései alapján ítélnénk meg, akkor frusztrációnk végtelen lenne". Ehelyett inkább ki kell várni, hogy milyenek lesznek az új elnök tettei. "Mivel Trumppal szemben nincsenek elvárásaink, csak félelmeink, így nem csalódhatunk, legfeljebb meglepetés érhet bennünket" - írta a pozsonyi lap kommentátora, Marián Repa. Hozzátette: Richard Nixon néhai amerikai elnök annyira ellenszenves volt, hogy kevesen versenyezhetnek vele, mégis ő volt az, aki befejezte a vietnami háborút.    

A liberális pozsonyi Sme kommentárírója, Tom Nicholson szerint az új elnök beszédét nem mindenkihez intézte, nem ölelésre tárta a karját, hanem az öklét mutatta, és rámutatott az ellenséges osztályra is, amelyet le fog győzni. "Legyetek üdvözölve Trump Amerikájában, amely kegyetlen, haragos, büntető és befelé forduló" - írta írása zárszavában a Sme.
   
Trump beiktatási beszédében pontosan azt mondta, amit választói hallani akartak, és egyidejűleg megerősítette azokat a félelmeket, amelyek akkor szoktak testet ölteni, amikor narcisztikus politikusok jobb holnapot ígérnek - írta America first című kommentárjában a Sme főszerkesztője, Beata Balogová. "Csak azt jelentette be, hogy Amerikát az Isten fogja megvédeni, és hogy az üres szavak ideje véget ért. Utóbbi tekintetében magának kivételt adott" - jegyezte meg helyenként gunyoros hangú cikkében.

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák