Hírek > Nemzetközi tapasztalatcsere készül az olimpiáról >

Nemzetközi tapasztalatcsere készül az olimpiáról

2017.02.02 11:00
Március végén szemináriumot rendez az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az olimpiarendezés nemzetközi ellenőrzési tapasztalatairól angol, kanadai, kínai, görög, olasz és brazil számvevőszéki szakértők részvételével - közölte az ÁSZ csütörtökön.
Nemzetközi tapasztalatcsere készül az olimpiáról

A közlemény szerint az Országgyűlés kérte fel az ÁSZ-t, hogy nyújtson szakmai támogatást Budapest 2024-es olimpiapályázatának előkészítői számára a közpénzek törvényes, szakszerű, gazdaságos és hatékony felhasználása érdekében.
   

 A projekt első lépéseként a számvevőszék egy tanulmányt készített, amelyben összefoglalta a nagyberuházási projektek ellenőrzési tapasztalatait, az integritás felmérések során szerzett ismereteit, és összegyűjtötte a - különösen az olimpiákhoz kapcsolódó - nagyberuházások nemzetközi tapasztalatait. A tanulmány szerint az integritási kontrollok alkalmazásával jelentősen csökkenthetőek a korrupciós kockázatok - írták.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák