Hírek > Amerika felülvizsgálja a Kubával kapcsolatos politikát >

Amerika felülvizsgálja a Kubával kapcsolatos politikát

2017.02.05 01:10
A Kubával kapcsolatos amerikai politika teljes felülvizsgálatán dolgozik Donald Trump elnök kormányzata - közölte a Fehér Ház szóvivője pénteken, szokásos napi sajtókonferenciáján.
Amerika felülvizsgálja a Kubával kapcsolatos politikát

Sean Spicer szóvivő szerint a felülvizsgálatra a Trump-kormányzat általános emberi jogi politikájának újragondolása keretében kerül sor.
   
Spicer kijelentette, hogy az új amerikai kormányzat elkötelezett az emberi jogok tiszteletben tartása iránt szerte a világban, s ezért tekinti át Washington Kubával kapcsolatos politikáját is. Részletekkel a szóvivő nem szolgált, a Kuba-politikával kapcsolatos terveket is csupán azért hozta szóba, mert az egyik újságíró rákérdezett, vajon tervez-e az új kormányzat bármiféle változatást e téren.
    

A sajtóértekezleten a szóvivő kitért a pénzügyminisztérium által pénteken bejelentett Irán-ellenes új szankciókra is. Megerősítette, hogy a döntés az iráni rakétakísérletre adott válasz, és hangsúlyozta, ez egyben azt is jelzi, hogy az iráni atomprogram korlátozásáról 2015-ben aláírt megállapodás "nem a legjobban szolgálja az Egyesült Államok érdekeit".
   
Spicer azt mondta, hogy a most foganatosított szankciók már Trump beiktatása előtt készen álltak, de csak a mostani rakétakísérlet után léptették életbe őket. Majd leszögezte: Washington a későbbiekben is megfelelő válaszokat ad Iránnak.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák