Hírek > Már 2100 kistelepülésen érhető el a Telenor 4G hálózata >

Már 2100 kistelepülésen érhető el a Telenor 4G hálózata

2017.02.10 04:45
Budapest és a megyeszékhelyek mellett már több mint 2100 olyan kistelepülésen is elérhető a Telenor 4G hálózata, ahol legfeljebb hatezren élnek, az idén pedig országszerte további 500 településen várhatóak fejlesztések - közölte a szolgáltató csütörtökön az MTI-vel.
Már 2100 kistelepülésen érhető el a Telenor 4G hálózata

A tájékoztatás szerint 2016-ban a teljes hálózatfejlesztésre 7,9 milliárd forintot költött a társaság, ezen belül 3,1 milliárd forintba került a kistelepüléseken a 4G mobilinternet szolgáltatás kiépítése. A vállalat 2013 óta már 7 milliárd forintot fordított kistelepülési 4G fejlesztésekre.
   
A másodpercenkénti 150 megabit (Mbps) elméleti letöltési, és 50 Mbps-os feltöltési sebességre alkalmas hálózat a Telenor szerint a vezetékes internet alternatívájaként használható olyan alacsony lélekszámú, ritkábban lakott területeken, ahol gyakran gyenge sebességű a vezetékes internet.  
   
A Telenor közölte azt is, hogy az ország 700 állomásán - így például Budapesten, a Balaton környékén, Győrben, Szombathelyen, Székesfehérváron, Veszprémben - már a 4G+ technológiának is nevezett LTE Advanced technológia is elérhetővé vált, amely másodpercenként 300 megabit elméleti letöltési, és 50 megabit feltöltési sebességre alkalmas.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák