Hírek > Három rendelettel szorítja vissza a bűnözést Donald Trump >

Három rendelettel szorítja vissza a bűnözést Donald Trump

2017.02.10 05:20
Donald Trump amerikai elnök csütörtökön három rendeletet írt alá, amelyek a bűnözés visszaszorítását célozzák
Három rendelettel szorítja vissza a bűnözést Donald Trump

Jeff Sessions, a szerdán megszavazott új igazságügyi miniszter a Fehér Ház Ovális Irodájában letette hivatali esküjét, és Donald Trump ezt megelőzően írta alá az elnöki rendeleteket.
    
Az egyik elnöki rendelet a drogkartellek felszámolására irányul, a másik különleges munkacsoport felállítását javasolja az Egyesült Államokban elharapódzó erőszakos bűnözés visszaszorítására, a harmadik pedig a rendőrök elleni erőszak megfékezését célozza. Mindehhez Trump a belbiztonsági és az igazságügyi minisztérium közreműködésére számít.
   
Az eskütételi ceremónián mondott rövid beszédében az elnök a bűnözés és a terrorizmus elleni küzdelem "új korszakát" ígérte, s hangsúlyozta, hogy megtöri "az országban eluralkodott bűnözők kartelljeit, amelyek tönkreteszik fiataljainkat". Trump szerint új korszak kezdődik az igazságszolgáltatásban, mégpedig azonnal.
    
Az új igazságügyi miniszter Jeff Sessions a bevándorlásra utalva kifejtette, hogy "véget kell vetnünk a törvénytelenségnek, amely veszélyezteti a közbiztonságot". Egyúttal leszögezte azt is, hogy  - mint fogalmazott - a bevándorlás jogszerű rendszerére van szükség,  olyan rendszerre, amely az Egyesült Államok népének érdekeit szolgálja.  
   
A Fehér Ház az eskütétel után jelentette be, hogy Trump elnök a jövő héten a Fehér Házban fogadja Justin Trudeau, kanadai miniszterelnököt.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák