Hírek > A város meg a viszonyunk hozzá - Itt a Budapesti Építészeti Filmnapok programja >

A város meg a viszonyunk hozzá - Itt a Budapesti Építészeti Filmnapok programja

2017.02.13 18:40
A városhoz fűződő személyes kapcsolatok, a történetmesélés, az épületek megfoghatatlan és szubjektív vonzerejének bemutatása lesz a központi témája az idei Budapesti Építészeti Filmnapoknak március 2. és 5. között a Toldi moziban.
A város meg a viszonyunk hozzá - Itt a Budapesti Építészeti Filmnapok programja

A Kortárs Építészeti Központ kilencedik alkalommal rendezi meg a filmnapokat, amelyek keretében nyolc tematikus blokkban, 35 filmből álló válogatást láthat a közönség eredeti nyelven, magyar vagy angol felirattal - közölték a szervezők az MTI-vel.
    

Az idei filmek a városi konfliktusok kezelésének a megszokottól eltérő megoldásait is felvonultatják, olyan szemléletformáló, együttműködésre törekvő megközelítésekkel, amelyek képesek túllépni a hagyományos megoldásokon.
    

Arra a kérdésre, hogy képes-e az építészet a kollektív boldogság megteremtésére a fesztivál nyitófilmje, a Végtelen boldogság keresi a választ. Ebben a világhírű Bjarke Ingels Group legújabb, Koppenhága külvárosában lévő lakóépületét mutatják be, amelyben az építész a falvak világát idéző lakóközösséget kísérelt meg létrehozni. A film Ila Beka és Louise Lemoine az épületek személyes történetét kutató, Élő építészet című kultikus sorozatának legújabb darabja.
    

Helyet kapott még a fesztivál programjában többek között az Alcatrazként becézett hírhedt párizsi lakótorony egyedülálló átépítési folyamatát feldolgozó film is, csakúgy mint a Made in China városaként emlegetett kínai kacatváros, Jivu mindennapjait bemutató sorozat, vagy a Castro Kubájának modernista művészeti iskoláiról szóló alkotás.
   

Inspirációként szolgálhatnak a jövő generációinak az olyan építészóriások, mint Eero Saarinen, Frei Otto vagy tanítványa, Zaha Hadid életét bemutató filmek, de bemutatkozik a modernizmus építészetének képi világát idéző Heinz Emigholz német rendező kísérletifilm-sorozata is.
 

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

A fesztivál szervezői több olyan játékfilmből is válogattak, ahol az építészet nem csupán háttér, hanem főszereplő, így Magyarországon először mutatják be például J.G. Ballard A toronyház című regényének filmes változatát Ben Wheatley rendezésében Tom Hiddleston, Jeremy Irons és Sienna Miller főszereplésével.
    

Az előző évekhez hasonlóan a filmek mellett rendezői beszélgetéseket is tartanak, a vetítések után az esték a Toldi Klub bulijain folytatódnak.

Melyik film illik hozzád a legjobban? Itt megtudhatod!


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák