Hírek > Csökkent az euroövezet ipari termelése >

Csökkent az euroövezet ipari termelése

2017.02.14 19:00
A vártnál nagyobb mértékben csökkent decemberben az euróövezet ipari termelése az előző havihoz képest az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat kedden kiadott jelentése szerint
Csökkent az euroövezet ipari termelése

Decemberben szezonális kiigazítással 1,6 százalékkal csökkent az euróövezet 19 tagállamában az ipari termelés a novemberihez képest, az Európai Unió 28 tagállamában pedig 1,0 százalékos volt a  csökkenés.
    

Elemzők decemberre 1,5 százalékos havi visszaesést vártak az euróövezetben.
    

Novemberben az euróövezetben 1,5 százalékkal, az EU-ban pedig 1,6 százalékkal nőtt az ipari termelés az előző hónaphoz képest.
    

Az egy évvel korábbihoz képest az euróövezetben 2,0 százalékkal, az EU-ban pedig 2,9 százalékkal nőtt az ipari termelés decemberben.
    

Elemzők decemberre 1,7 százalékos éves növekedést vártak az euróövezetre.
    

Az ipari termelés tavaly az euróövezetben 1,3 százalékkal, az Európai Unióban pedig 1,4 százalékkal nőtt.
    

Az előző havihoz képest az ipari termelés decemberben a legnagyobb mértékben Írországban csökkent, 11,7 százalékkal, valamint Németországban 3,1 százalékkal, a Cseh Köztársaságban 2,2 százalékkal. A legnagyobb növekedést ezzel szemben Horvátországban regisztrálták, 3,9 százalékosat, valamint Görögországban és Máltán 2,4 százalékosat.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.
 

Az előző évihez képest decemberben Horvátországban nőtt legjobban az ipari termelés, 14,9 százalékkal,  Lettországban 11,5,  Dániában 11,1 százalékos volt a növekedés. Csökkent az ipari termelés Luxembourgban, 5,1 százalékkal,  Írországban 1,8 százalékkal, illetve Németországban és Svédországban 0,8 százalékkal.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák