Hírek > A cseh vállalatok 80 százaléka emelte alkalmazottai bérét >

A cseh vállalatok 80 százaléka emelte alkalmazottai bérét

2017.02.23 04:30
A cseh közepes és nagyvállalatok több mint 80 százaléka emelte tavaly alkalmazottai bérét, 40 százalékuk rendkívüli prémiumot vagy 13. fizetést is adott alkalmazottainak - közölte a cseh Gazdasági Kamara, amely félévente készít erről országos felmérést.
A cseh vállalatok 80 százaléka emelte alkalmazottai bérét

Az idén a cseh vállalatok 60 százaléka tervez béremelést, a nagyvállalatoknál ez a mutató 85 százalékos.
   
"A cégek nagy többsége (83 százalék) azt állította, hogy gazdasági helyzete a tavalyi második félévben jobb volt, mint az elsőben" - mondta Vladimír Dlouhy, a kamara elnöke újságíróknak prágai sajtótájékoztatóján a januári felmérés kapcsán.
    

Tavaly a cégek 20 százaléka több mint 5 százalékkal, 10 százalékuk pedig több mint 10 százalékkal emelte a béreket.
   

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.


A Gazdasági Kamara szerint a csehországi vállatok több mint 90 százaléka azt állítja, hogy az idén az első fél évben új alkalmazottakra lesz szüksége a megrendelések növekedése miatt. Új munkásokat leginkább a közepes nagyságú vállalatok és a feldolgozóipar keres.
   
Vladimír Dlouhy megerősítette, hogy a Gazdasági Kamara tárgyal a kormánnyal, hogy egyszerűsítsék és gyorsítsák fel a szakképzett külföldi munkaerő behozatalát. A legnagyobb számú munkaerő, több mint ötezer ember, csehországi alkalmazásáról Ukrajnával tárgyalnak. A Csehországban dolgozó ukrán vendégmunkások száma már eddig is elérte a  150 ezret.
   
A cseh Gazdasági Kamara szerint a kisvállalatok (50-nél kevesebb alkalmazottal) óvatosabbak a béremelések terén, mint a közepes és nagyobb vállalatok.

 

Kapcsolódó kalkulátorok:

Mennyi pénzt ér a házimunkád? - kalkulátor

Mennyi pénzt kellene keresnem, ha rendesen megfizetnének?

Mennyi esélyed van, hogy havi 1 millió Ft-ot keress?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák