Hírek > A forint és a dollár is intenzíven gyengült a múlt héten >

A forint és a dollár is intenzíven gyengült a múlt héten

2017.03.13 11:30
A múlt hét második felében irányt váltott az EUR/USD és az euró intenzíven erősödni kezdett.

Bár a csütörtöki EKB ülésen nem született meglepetés, a közlemény hangvételében történt némi változás elegendő katalizátor volt az árfolyamnak az emelkedéshez. A pénteken napvilágot látott vártnál erősebb tengerentúli munkaerőpiaci adat sem tudta visszafogni az euró szárnyalását. A héten dönt a Fed,amely új irányt is adhat a devizapárnak, a befektetők kamatemelésre számítanak. A hajnali kereskedésben 1,071-ig emelkedett az EUR/USD devizapár.

 

 

A forint két héttel ezelőtt lejtőre került az euróval szemben. Bár a 310-nél húzódó 200 napos mozgóátlag rövid ideig megállította az EUR/HUF emelkedését, de a szint áttörését követően nagyot emelkedett az árfolyam. Pénteken a 312 forintos szintet is áttörte a kurzus és jelenleg már 315 forintot közelíti. Egyelőre nincsenek az emelkedés megtorpanására utaló jelzések, a következő jelentősebb szint 315-nél húzódik.

 

Egy profi tőzsdei szakembert keresel? Megtaláltad!

 

Folyamatosan frissülő devizapiaci értékekről ide kattintva tájékozódhatsz.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák