Hírek > Javított Spanyolország idei várható gazdasági növekedésén az OECD >

Javított Spanyolország idei várható gazdasági növekedésén az OECD

2017.03.14 21:30
Javított Spanyolország idei várható gazdasági növekedésén a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD), amely kedden Madridban nyilvánosságra hozott jelentésében a korábbi várakozásoknál 0,2 százalékkal magasabb, 2,5 százalékos növekedéssel számol.
Javított Spanyolország idei várható gazdasági növekedésén az OECD

A szervezet előrejelzése egybeesik a spanyol kormány várakozásaival, de optimistább az Európai Bizottság és a Nemzeti Valuta Alap (IMF) véleményénél, utóbbiak egyaránt 2,3 százalékos GDP-növekedéssel kalkuláltak a 2017-es évre. A dél-európai ország 2018-ban 2,2 százalékos gazdasági növekedésre számíthat az OECD szerint.
   
A jelentés szerint Spanyolországban a munkanélküliségi ráta idén 17,5 százalék lesz, és ezzel párhuzamosan a foglalkoztatás 2,4 százalékkal bővül. A jövő évre pedig 16,1 százalékos munkanélküliség és 1,9 százalékkal növekvő foglalkoztatottság várható.
   

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.


A GDP-arányos államháztartási hiány 3,4 százalék lesz idén, ami 0,3 százalékponttal haladja meg a brüsszeli várakozásokat - áll a szervezet jelentésében, amely megállapítja, hogy várhatóan nem sikerül teljesíteni a deficitcélt 2018-ban sem, és a vállalt 2,2 százalék helyett 2,8 százalékra lehet számítani.
   
Az OECD elismeri, hogy a korábban végrehajtott strukturális reformoknak köszönhetően Spanyolországban erős a gazdasági fellendülés, de figyelmeztet az alacsony termelékenység kockázatára. Továbbá felhívja a figyelmet a tartósan munkanélküliek magas arányára, és a minőségi munkahelyek hiányára.
   
A gazdasági válság "hegeket" hagyott, amelyek aláássák a jólétet, szemmel láthatóan magas a munkanélküliség, nőtt szegénység és az egyenlőtlenség - állapítja meg a szervezet rámutatva, hogy a dél-európai országnak ahhoz, hogy megtartsa a gazdasági növekedés ütemét és növelje az életszínvonalat, ismét reformokra van szüksége.
   
A dokumentum egyebek mellett javaslatot tesz az általános forgalmi adó (áfa), valamint az ingatlanadó, és a környezetvédelmi adók emelésére, mivel úgy véli, hogy ebben az irányban vannak "kihasználatlan" lehetőségek.
   
Az OECD jelentése kitér a Spanyolországot érintő belső és külső kockázatokra is, előbbinek tekinti, hogy a spanyol kormánypárt kisebbségben van a törvényhozásban, ami megnehezíti a döntéshozatalt és újabb reformintézkedések elfogadását. Az utóbbiak közé sorolja a világkereskedelem növekedésének lassulását, valamint Nagy-Britannia távozását az Európai Unióból.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák