Hírek > Az arany árfolyama lendületet kapott Janet Yellen szavaira >

Az arany árfolyama lendületet kapott Janet Yellen szavaira

2017.03.16 13:01
Janet Yellen amerikai jegybankelnök szerint a Fed egyelőre ideiglenesen tolerálja, ha az infláció 2 százalék fölé kúszik, vagyis bizonyos negatív reálkamatot elvisel a Fed.

Ez a piacok számára azt jelenti, hogy az infláció megugrása esetén sem fog a Fed drasztikusan kamatot emelni. A negatív reálkamat pedig pozitív hatással volt az arany árfolyamára, ami egészen 1.228 dollárig ugrott meg a mai napon. Az USA jegybank szerepét betöltő bankja idén 1,9%-os inflációt vár, ami jövőre 2%-ra ugorhat.

 

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák