Hírek > A véghajrában is kiegyenlített a francia jelöltek küzdelme >

A véghajrában is kiegyenlített a francia jelöltek küzdelme

2017.03.17 19:05
A függetlenként induló Emmanuel Macron, a szocialista kormány volt gazdasági minisztere és Marine Le Pen, a radikális jobboldali Nemzeti Front (FN) elnöke egy százalékpont különbséggel áll az élen a francia elnökválasztás első fordulójának esélyeit mérő Ipsos-felmérésben, amelyet a Cevipof politikatudományi kutatóintézet rendelt meg.
A véghajrában is kiegyenlített a francia jelöltek küzdelme

 A Le Monde című napilapban pénteken közzétett tanulmány arra világít rá, hogy az FN és általában a jobboldal szavazói sokkal biztosabbak a választásukban, mint az Emmanuel Macron alig egy éve alakult En Marche (Indulás!) nevű mozgalmát támogatók.
    

Ha most tartanák az első fordulót, a felmérés szerint Marine Le Pen a szavazatok 27, Emmanuel Macron pedig 26 százalékát szerezné meg. A radikális jobboldali jelölt támogatottsága a legutóbbi Ipsos-felmérés óta stagnált, Macroné egy százalékpontot javult.
    

Harmadik helyen áll Francois Fillon konzervatív jelölt áll 17,5 százalékkal, akinek a korrupciós botránya januári kirobbanásakor sokat romlott a megítélése, de az utóbbi hetekben megállt a süllyedés és az ő támogatottsága is stagnál. A negyedik helyen a szocialista Benoit Hamon (12,5 százalékkal), az ötödiken pedig a radikális baloldali Jean-Luc Mélenchon (11,5 százalék) áll továbbra is.
    

A tanulmány arra hívta fel a figyelmet, hogy ennek az elnökválasztási kampánynak az a legfőbb sajátossága, hogy valamivel egy hónappal az első forduló előtt a megkérdezetteknek csak 59 százaléka tudja biztosan, hogy kire szavaz. A franciák 41 százaléka azt válaszolta, hogy még véleményt változtathat az április 23-i első fordulóig.
    

A bizonytalanság elsősorban Marine Le Pennek kedvez, az ő szavazótáborának 78 százaléka ugyanis véglegesnek mondta a választását, s csak 22 százaléka nem biztos abban, hogy tényleg az FN elnökére szavaz majd.
    

Francois Fillonnak is viszonylag biztos bázisa van a jogi eljárások ellenére. A jobboldali jelöltet jelenleg támogatók 68 százaléka eltökélt a választásában, s 32 százalék mondta azt, hogy még változtathat a véleményén.
    

Emmanuel Macron támogatóinak viszont csak 52 százaléka számít biztos szavazónak, s 48 százalék még nem döntött véglegesen. Hasonló a helyzet Hamon esetében, az őt támogatók 53 százaléka eltökélt.
   

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

A május 7-i második fordulóban Macron-Le Pen párbaj várható, s abból a jelenlegi állás szerint az előbbi kerülhet ki győztesen 61 százalékkal.
    

A volt gazdasági miniszter számíthat Benoit Hamon táborára, amelynek 73 százaléka őt támogatná a második fordulóban. Jean-Luc Mélenchon szavazóinak 43, Francois Fillon szavazóinak pedig 40 százaléka Macronra adná voksát a második fordulóban, ahol már biztosabban döntenek a választók: a Macront választók 81 százaléka már véglegesen döntött.
    

A második fordulóban 39 százalékra jelzett Marine Le Pen a második fordulóban Francois Fillon szavazóinak 33 százalékára számíthat. Az ő esetében is viszonylag magas, 79 százalék a biztos szavazók aránya a második fordulóban.
    

A reprezentatív felmérés március 14-15-én 11 990 francia választópolgár megkérdezésével készült.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák