Hírek > Szabálytalanul működő tűzifatelep működését függesztette fel a Nébih >

Szabálytalanul működő tűzifatelep működését függesztette fel a Nébih

2017.04.07 12:35
Szabálytalanul működő tűzifatelep működését függesztette fel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Fejér megyében - közölte a hivatal pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az ellenőrök 155 köbméter eredetigazolás nélküli tűzifát is zároltak szerdán a Fejér megyei tűzifatelep ellenőrzésekor.
   
A hivatal közleményében arra hívja fel a figyelmet, hogy a faanyag kereskedelmi lánc szereplőinek tevékenységük megkezdése előtt be kell jelentkezniük a Nébih hatósági nyilvántartásába, eddig már mintegy ötezren eleget is tettek.
   

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.


Az ellenőrzés során a szakemberek megállapították, hogy a tűzifatelep üzemeletetője nem jelentkezett be a nyilvántartásba, árusításkor nem használta a szigorú számadású nyomtatványokat. Emellett a telepen található tűzifa eredetére nem rendelkezett megfelelő igazolásokkal, a forgalmazásról sem vezetett nyilvántartást.
   
A zárolt tűzifa jelentős része ukrán származású import fatermék volt, amelynek jogszerű eredetével kapcsolatban a Nébih kiterjeszti a vizsgálatot az importőrre is.
   
A hatóság felhívja a faterméket importáló vállalkozások figyelmét arra, hogy a külföldről érkező fatermék nyomon követhetőségét igazolni kell, a jogszerű származást igazoló dokumentumoknak, angol vagy magyar nyelven is meg kell lenniük.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák