Hírek > Kiugróan jó eredményt ért el a Daimler >

Kiugróan jó eredményt ért el a Daimler

2017.04.12 11:35
Bár az első negyedév eredményéről szóló részletes beszámolót csak április 26-án publikálja a Daimler, a tegnap közzétett előzetes számokból már látszik, hogy rendkívül erős negyedévet zárt a csoport, elsősorban a Mercedes márka kiváló teljesítménye miatt.
Kiugróan jó eredményt ért el a Daimler

Ezért ma pozitív árfolyam reakcióra számítunk a Daimler részvényeitől. A negyedéves EBIT eredmény 4 milliárd euró lett, ami messze felülmúlja a várakozásokat és a tavalyi 2,15 milliárd eurós eredményt is. Ennek fő oka, hogy a Mercedes EBIT eredménye 1,4 milliárdról 2,23 milliárd euróra ugrott a növekvő eladások miatt, amit főleg az „E” és az „S” osztály népszerűsége támogatott. A negyedévben több pozitív egyszeri tétel is jelentkezett, például a HERE átértékelése, ingatlanátértékelési nyereség, de ha ezekkel tisztítjuk az eredményt, még akkor is lényegesen jobb eredményt láthattunk.

 

Egy profi tőzsdei szakembert keresel? Megtaláltad!És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák