Hírek > 1636 jelölt regisztráltatta magát az iráni elnökválasztáson >

1636 jelölt regisztráltatta magát az iráni elnökválasztáson

2017.04.16 07:00
Összesen 1636 - köztük 137 nő - jelölt regisztráltatta magát a május 19-i iráni elnökválasztásra szombatig, a jelöltállítási időszak végéig.

Az utolsó pillanatokban vetette fel magát a választáson induló jelöltek listájára Mohammad Bagir Galibaf, Teherán konzervatív polgármestere. Szintén az utolsók között regisztráltatta magát Esak Dzsahangiri, az iszlám köztársaság első alelnöke.
    
A mérsékeltnek, illetve pragmatikusnak tartott Haszan Róháni jelenlegi iráni államfő pénteken jelöltette magát, s így tett Ebrahím Raiszi keményvonalas vallási vezető is, aki a konzervatívok táborában tartott előválasztásokon a legtöbb szavazatot kapta.
   
Ebrahím Raiszi Ali Hameneinek a közeli szövetségese, és időközben már a legfőbb vallási és politikai vezető lehetséges utódjaként emlegetik.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

   
Jelöltette magát a radikális és keményvonalas politikus hírében álló Mahmúd Ahmadinezsád korábbi elnök is, aki saját elmondása szerint ezzel a függetlenként induló Hamid Bageit, egykori helyettesét akarja támogatni.
    

Róháni újraválasztásának esetében bejelentette, hogy nem fogja megbolygatni a 2015 nyarán kötött megállapodást Irán nukleáris programjáról az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagjával és Németországgal. Az ellenjelöltek ugyanakkor azzal vádolják a hivatalban lévő államfőt és a reformereket, hogy az atomalkuval nem sikerült elérni a kitűzött gazdasági célokat, mivel szerintük a nyugat a büntetőintézkedések feloldását követően továbbra sem hajlandó együttműködni Iránnal. Az olyan konzervatív és keményvonalas jelöltek, mint Ahmadinezsád is a többhatalmi megállapodás felülvizsgálatát, vagy akár felmondását helyezték kilátásba.
   
A jelöltállítást követően a választásokat felügyelő Őrök Tanácsa megvizsgálja, hogy mely jelöltek felelnek meg az előírt feltételeknek és ideológiai kritériumoknak, és április 27-én hirdeti ki az indulók neveit. Az Őrök Tanácsa az eddigi elnökválasztásokon egyetlen nőt sem vett fel a jelöltek végleges listájára.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák