Hírek > Az OTP Banké lett a Splitska banka >

Az OTP Banké lett a Splitska banka

2017.05.05 13:00
Az OTP Bank horvátországi leánybankja, az OTP banka Hrvatska bejelentette, hogy a Splitska banka akvizíciója befejeződött. Az összeolvadással Horvátország negyedik legnagyobb bankja jött létre, 11 százalékos piaci részesedéssel.
Az OTP Banké lett a Splitska banka

Mai, Splitben tartott sajtótájékoztatójukon az OTP Bank Nyrt., az OTP banka Hrvatska és a Splitska banka első emberei elmondták: a Splitska banka akvizíciójára már a hét elején sor került.


A tranzakcióhoz az OTP Bank már előzetesen minden szükséges engedélyt beszerzett a szabályozó hatóságoktól, azaz a Horvát Nemzeti Banktól, a Horvát Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletétől és a Horvát Gazdasági Versenyhivataltól. A felvásárlással az OTP Banka Hrvatska közvetlen felügyeleti jogot szerzett az SG Leasing, az SB Nekretnine és az S.B. Zgrada felett, míg a Société Générale Osiguranjét a tervek szerint 2017 harmadik negyedévében veszi át teljesen. A várakozások szerint az integrációt 2018 nyarán zárhatják le, addig a két bank két külön jogi személyként folytatja működését. A két bank ügyfeleit érintő változások bejelentésére hamarosan sor kerül.


„Szeretettel köszöntjük OTP Csoport legújabb értékes tagját, a Splitska bankát! Az OTP Bank horvátországi leánybankja, az OTP banka Hrvatska és a Splitska banka összeolvadásával az OTP Csoport második legnagyobb hitelintézete jött létre a hitelállomány alapján. E tranzakcióval azt szerettük volna bebizonyítani, hogy a horvát piac iránti elkötelezettségünk nemcsak komoly, de hosszú távú is, hiszen ezen a piacon szerves növekedést, és – amennyiben a lehetőségek adottak lesznek –, további akvizíciókat is tervezünk” – mondta dr. Csányi Sándor, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója.


„A két bank integrációja körülbelül egy évet fog igénybe venni. Büszkék vagyunk arra, hogy a tranzakció után Dalmácia egy olyan komoly, nemzeti jelentőségű banknak adhat otthont, amely kiváló fiókhálózatával és vonzó termékeivel áll ügyfelei szolgálatában” – mondta Békeffy Balázs, az OTP banka vezérigazgatója.

 

Az OTP Bank részvényeinek tőzsdei árfolyama (1 év)

 

OTP bank részvény árfolyam

Kattints a grafikonra, hogy lásd a friss árfolyam reakciót


A Splitska banka új vezérigazgatója az OTP banka korábbi igazgatósági tagja, Slaven Celić lett, akinek banki összeolvadások terén szerzett tekintélyes tapasztalata nagyban hozzájárul az integrációs folyamat sikeréhez.

A Splitka banka igazgatóságának jelenlegi, vállalati ügyfelekért és piacokért felelős tagja, Zvonimir Akrap továbbra is ebbéli minőségében folytatja munkáját. Az igazgatóság két új taggal bővül: a kockázatkezelésért Balogh Balázs, míg a banki műveletekért és az infokommunikációs technológiákért Olchváry Balázs lesz felelős. Tomislav Krpannak, a Splitska banka igazgatójának pozíciója változatlan marad.


„Megtiszteltetés számomra, hogy az integráció során alatt én állhatok a Splitska banka élén. A következő hónapokban elsősorban arra fogunk koncentrálni, hogy az ügyfélkiszolgálás és az integráció előkészítése terén egyaránt a tőlünk megszokott kiválóságot mutassuk. Sikerünkben munkatársaink kimagasló szerepet játszanak, és a Splitska bankánál csak kiváló szakemberek dolgoznak” – mondta Slaven Celić, a Splitska banka újonnan kinevezett vezérigazgatója.

Az új bank több mint 130 fiókkal, 400 ATM-mel, több mint 500 000 aktív ügyféllel rendelkezik, és bizonyos piaci szegmensekben és régiókban továbbra is piacvezető marad.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák