Hírek > Kiemelkedően jó eredményekről számolt be az OTP >

Kiemelkedően jó eredményekről számolt be az OTP

2017.05.12 10:40
Ma reggel publikálta első negyedéves eredményét az OTP, amely minden soron megverte a várakozásokat, s így a bank 52,9 milliárdos eredményt tett közzé a várt 42,8 milliárd forinttal szemben.

Ez éves összehasonlításban több mint 50 százalékos bővülés. A nettó kamatbevétel gyakorlatilag stagnált 4,76 százalékon, miközben a volumenek kis mértékben növekedtek. Így a nettó kamatbevétel is kis mértékben növekedett. Sokkolóan alacsony lett a céltartalék képzés, amely éves összehasonlításban 40 százalékkal csökkent 12,5 milliárd forintra. Azt gondoljuk, hogy ez már olyan alacsony szint, ami nehezen lesz fenntartható hosszabb távon.

 

Az élénkülő hitelezéshez kapcsolódóan a jutalék bevételek is szépen gyarapodtak, miközben jelentősebb leányvállalatok (bolgár, orosz, ukrán) pozitívan járultak hozzá az eredményhez, de a legfőbb profit szállító továbbra operáció továbbra is a magyarországi. Ahogy szokta, az OTP idén is az első negyedévre számolta el a teljes magyar és a negyedéves szlovák bankadót, amely 14,7 milliárd forint lett, kicsit magasabb, mint tavaly, a magasabb adóalapnak (2015-ös mérlegfőösszeg) köszönhetően. A19 százalékról 9 százalékra csökkenő társasági adó is segítette az eredményt.

 

 

A közzétett eredmény hatására bekövetkező árfolyamugrásnak a 8.425 forintnál levő technikai szint parancsolhat megálljt. Ezt lesz érdemes figyelni, hogy képes-e az árfolyam a mai vagy valamelyik elkövetkező napon áttörni - olvashatjuk az ERSTE elemzésében.És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák