Hírek > Újabb fázisához érkezett a hazai Siemens bővítése >

Újabb fázisához érkezett a hazai Siemens bővítése

2017.06.20 21:00
Új típusú gázturbina-lapátok gyártását kezdi meg Magyarországon a Siemens, amelynek érdekében további, legalább 150, magasan képzett szakembert tervez felvenni budapesti Power and Gas üzemébe. A tavaly novemberben bejelentett kompetenciabővítés most újabb mérföldkőhöz érkezett: a mintegy 10 milliárd forintos beruházás részeként új, 10.000 négyzetméter területű csarnok építését kezdte meg a vállalat, amelynek alapkövét Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter és Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója tették le kedden, Budapesten.
Újabb fázisához érkezett a hazai Siemens bővítése

Folytatódnak a Siemens Zrt. Power and Gas Budapesti üzemének bővítési munkálatai. A vállalat 2.500 négyzetméteres csarnokokkal már bővítette a telephelyet, most pedig kezdetét veszi egy 10.000 négyzetméteres gyárcsarnok felépítése is. A mintegy 10 milliárd forintos beruházás keretében az új termékek gyártása várhatóan 2019 őszén veszi kezdetét.

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az ünnepélyes alapkőletételen kiemelte: „a világ nemzetközi vállalatai között óriási küzdelem folyik a technológiai fejlesztésben, az országok pedig versenyeznek az új ipari korszakra áttérésben zászlóshajót jelentő nagyvállalatok kutatás-fejlesztésre, innovációra alapuló beruházásaiért, amelyek versenyképes fizetést adó munkahelyeket hoznak létre, magasabb hozzáadott értéket képviselnek.”

 

Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy munkatársai szakértelmének és a folyamatos fejlődésének is köszönhető, hogy a Késmárk utcai telephely lehet ma a Siemens globális kompetencia-központja. „A Siemens immáron 130 éve nem csak beruház Magyarországon, hanem tevékenységével egyben hozzájárul a magyar gazdaság és társadalom fejlődéséhez is. Ez a folyamatosság jelenti a vállalatunk sikereinek kulcsát”- tette hozzá.

 

A folyamatos fejlesztésnek és portfolió-bővítésnek köszönhetően a Késmárk utcai üzem Európa legnagyobb turbinalapát-gyárává, valamint a Siemens globális kompetencia-központjává vált. A telephelyen gáz- és gőzturbinalapátokat és egyéb turbinakomponenseket gyártanak. Az üzemben előállított alkatrészeket külföldi, a világ mind az öt kontinensén megtalálható piacokra szállítja a Siemens. 


Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák