Hírek > Így változott a lakástakarékok működésének szabályozása >

Így változott a lakástakarékok működésének szabályozása

2017.07.02 00:05
Szombattól az ügyfelek számára kedvezően változott a lakás-takarékpénztárak működésének szabályozása.
Így változott a lakástakarékok működésének szabályozása

Az egyik módosításnak köszönhetően a korábbi három hónapról két hónapra csökkent a kiutalási időszak, így egy hónappal hamarabb fizethetik ki a lakáskasszák a megtakarított összeget az ügyfeleknek.
    
A másik jelentős változás, hogy az Országgyűlés megemelte a lakás-takarékpénztárak hitelezési tevékenységére vonatkozó korlátot, így az eddigi 75 százalék helyett mostantól már szabad eszközeik 90 százalékát helyezhetik ki áthidaló kölcsönként.
    
Magyarországon négy lakás-takarékpénztár működik: a Fundamenta-Lakáskassza, az OTP Lakástakarék, az Erste Lakástakarék és az Aegon Lakástakarékpénztár (az utóbbi jövőre kezdi a kifizetést). A lakáskasszáknál tavaly az új szerződéses összeg és a hitelkihelyezés egyaránt bővült, és idén is növekedést terveznek mindkét területen. Tapasztalataik szerint az ügyfelek egyre inkább a leghosszabb megtakarítási idejű módozatot választják, és vállalják a maximális havi 20 ezer forintos befizetést annak érdekében, hogy teljesen kihasználhassák az állami támogatást.


Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák