Hírek > Trump a kongresszust okolja a rossz orosz viszonyért >

Trump a kongresszust okolja a rossz orosz viszonyért

2017.08.03 23:00
Donald Trump amerikai elnök a kongresszust okolta a szerinte "nagyon veszélyes" viszonyért Oroszországgal.
Trump a kongresszust okolja a rossz orosz viszonyért

Az elnök csütörtöki Twitter-bejegyzésében úgy vélekedett, hogy az amerikai-orosz viszony "minden idők legalacsonyabb és  egyben nagyon veszélyes" szintjén van.
   
"Megköszönhetik ezt a kongresszusnak, ugyanazoknak az embereknek, akik még egészségbiztosítást sem tudtak adni nekünk" - tette hozzá.
   
A mikroblog-bejegyzést Donald Trump egy nappal azután tette közzé, hogy aláírta a múlt héten a kongresszus által elsöprő többséggel megszavazott törvénycsomagot, amely új szankciókkal sújtja Oroszországot, valamint Iránt és Észak-Koreát és amely egyúttal korlátozza az elnöki hatalmat is.
   
Trump szerdán aláírta ugyan a törvénycsomagot, de utána közleményben kifejtette:  ezt csupán "a nemzeti egység érdekében" tette, a törvénycsomagot "hibásnak" minősítette és kilátásba helyezte, hogy alkotmányos jogaival összhangban álló intézkedéseket hoz majd. A közleményben azt hangoztatta, hogy pártfogolja Irán és Észak-Korea megbüntetését, ám nem tett említést az Oroszország elleni szankciókról.
   
Megerősítette ugyanakkor, hogy az Egyesült Államok "nem tűr el beavatkozást a demokratikus folyamataiba".

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák