Hírek > Nem hozott újabb csúcsot a kereskedés a BÉT-en >

Nem hozott újabb csúcsot a kereskedés a BÉT-en

2017.08.08 18:00
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 170,33 pontos, 0,46 százalékos csökkenéssel, 36 771,27 ponton zárt kedden.
Nem hozott újabb csúcsot a kereskedés a BÉT-en

A részvénypiac forgalma 8,1 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.
   
Kiss Nicholas, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője az M1 aktuális csatornán elmondta: nem folytatódott az elmúlt napok ralija, nem hozott új csúcsot a keddi kereskedés. A vezető részvények közül nem változott sem a Mol, sem a Magyar Telekom árfolyama, az OTP-nek pedig nem sikerült elérnie a tízezer forintos szintet. A nap negatív meglepetése a Richter volt, közel 2 százalékot esett az árfolyama - tette hozzá.
   
A megjelent makroadatokkal kapcsolatban kifejtette: a friss maginflációs adat 2,6 százalékos növekedést mutatott, ami a stabil emelkedő inflációs trendet erősíti meg az idei béremelkedések hatására. A forint árfolyamát ez inkább gyengíti, mivel a jegybank elkötelezett az alapkamat tartása mellett az emelkedő infláció ellenére - jegyezte meg.
   
A Mol ára nem változott, 23 600 forintot ért záráskor, forgalma 2,2 milliárd forint volt.
   
Az OTP-részvények ára 19 forinttal, 0,19 százalékkal 9930 forintra csökkent, forgalmuk 1,8 milliárd forintot tett ki.
    

A Magyar Telekom változatlan árfolyamon, 464 forinton zárt, forgalma 219,3 millió forint volt.
   
A Richter-papírok árfolyama 125 forinttal, 1,91 százalékkal 6425 forintra esett, a részvények forgalma 3,3 milliárd forintot ért el.
   
A BUMIX 2749,13 ponton zárt kedden, ez 7,88 pontos, 0,29 százalékos emelkedés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák