Egy különleges gazdasági ciklus végéhez értünk

Az elemzés arra fókuszál, hogy milyen körülmények között ér véget minden idők legnagyobb monetáris politikai kísérlete, miközben egyre erősebb a világban a nacionalizmus, megdöbbentő méretű az egyenlőtlenség, és a fiatalabb generációk széles köre küzd a kilátástalansággal.

Egy különleges gazdasági ciklus végéhez értünk

A Saxo Bank, az online multi-eszköz kereskedésre és befektetésre specializálódott vezető fintech vállalat a mai napon publikálta a nemzetközi piacokra vonatkozó negyedéves kitekintését, amely tartalmazza a Saxo vezető elemzőinek véleményét 2018 második negyedévéről. 

Az első negyedévről szóló jelentésében a Saxo Bank a pénzügyi piacokon kialakult buborékokat állította a középpontba, most pedig arra igyekszik figyelmeztetni a befektetőket, hogy a végéhez értünk egy, a korábbiakhoz nem hasonlítható ciklusnak. Ebben a ciklusban a központi bankok átvették a politikusoktól a döntéshozói szerepet, és az alacsony, illetve a negatív kamatok a mennyiségi könnyítéssel együtt – amely jóval hosszabb ideig tartott, mint ahogy azt a körülmények diktálták volna – jó kondícióban tartották a piacokat, de jelentkeztek a kevésbé kívánatos mellékhatások is.

 

A tőkepiacok jelenleg zombi-szerű állapotban vannak, alacsony volatilitással és szélsőséges felülértékeltséggel minden eszközosztályban, miközben nem gyorsul a növekedés, nem nő a termelékenység, az egyenlőtlenség viszont egyre nagyobb.

 

A Saxo Bank második negyedéves kitekintése lefedi a fő eszközosztályokat: a devizapiacot, az árupiacot és a kötvénypiacot, kitér a legfontosabb makrogazdasági témákra és a taktikai eszközallokációs modellre.

Jó helyen van a befektetésed? Tudd meg ITT!

 

A második negyedéves kitekintéssel kapcsolatban Steen Jakobsen, a Saxo Bank vezető közgazdásza és befektetési igazgatója a következőket mondta el:

 

"A globalizált világgazdaság és különösen a központi bankok eszközvásárlási lépéseinek előnyei szinte teljes mértékbe azoknál halmozódtak fel, akik már vagyonosak voltak, miközben az átlagos gazdasági szereplők veszteségeket könyveltek el. Ezek a folyamatok vezettek a Brexithez és Trump színrelépéséhez. A hidegháború évtizedei után – amelynek a végén a kapitalizmus győzelmet aratott a kommunizmus felett – most új helyzet állt elő: a nacionalizmus küzd a globalizmussal. A nacionalizmus egyre nagyobb teret nyer, egyre több példát látunk arra, hogy belső problémákért külső erőket okolnak, legyenek azok a bevándorlók vagy a kereskedelmi partnerek. A kereskedelmi politikáról és protekcionizmusról szóló tárgyalások átváltottak kereskedelmi háborús készülődésbe.”

 

"Véleményünk szerint egy globális kereskedelem háborúnak és a globalizáció soha nem látott fokának következményei túlmutatnak majd a gazdasági ciklusokon. Ami a kamatokat és a központi bankok politikáját illeti, valószínűleg éppen azt éljük meg, hogy vége van annak a 35 éves trendnek, amelyet a kamatok, azaz az pénz árának csökkenése jellemzett. Hogy a trendforduló jelentőségét érzékeltessük, álljon itt egy szám: a világban 237 billió (billió = ezermilliárd, azaz az angol trillion megfelelője) USA-dollárnak megfelelő adósság halmozódott fel, miközben alig észrevehető a növekedés. Ezzel egyidőben egy információtechnológiai forradalomnak is tanúi vagyunk, amelyben a technológiai vállalatok olyan méretű monopóliumokká váltak, amilyeneket utoljára a 19. században látott a világ. Ezek a monopóliumok erősebb adatgyűjtő-kapacitással rendelkeznek, mint a kormányok, ami egyenesen ijesztő. Ez most változik két EU-s kezdeményezéssel is: egyrészt az Adatvédelmi Rendelettel (GDPR), másrészt a technológiai vállalatokra kivetendő 4%-os forgalomarányos adóval. Ezek némileg átárazzák a technológiai szektort, mivel jobban meg lesz adózva a növekedés, és többet kell költeni egy költségelemre.”

 

Taktikai eszközallokáció a gazdasági ciklusokban

 

Ahogy a jelenlegi gazdasági ciklus végére érünk, egyre fontosabb szemponttá válik a tőke értékének megőrzése. De mit tegyünk ennek érdekében? Az egyik módszer a taktikai eszközallokáció: egy stratégiai szempontok szerint felépített portfólió elemeinek a portfólión belüli súlyát a ciklus folyamán a piaci feltételeknek megfelelően változtatjuk – a hatékonyság szempontjából kulcsfontosságú, hogy azonosítsuk azokat az eszközosztályokat, amelyek egy ciklus különböző szakaszaiban jobban teljesítenek. 

 

Anders Nysteen, pénzügyi elemző elmondta: 

 

„Ebben a környezetben különösen fontos, hogy kellően diverzifikált portfóliónk legyen, amely az alacsony kockázatú állampapírokon és a jó minőségű részvényeken kívül tartalmaz árupiaci, ingatlan- és feltörekvő piaci kitettséget is. Egy ilyen portfólióval felkészültebben várhatjuk a piac hirtelen változásait. A jelenlegi negatív hitelimpulzus és a rendkívül nagy adóssághalmazt tartalmazó pénzügyi rendszer mellett a kisebb események is nagy bizonytalanságokat eredményezhetnek a piacon. Egy esetleges kereskedelmi háború az Egyesült Államok és Kína között megnövelné a kamatfelárakat, ami lassulást eredményezne a gazdaságban, mivel emelkednének a vállalatok finanszírozási költségei.”

 

Makrogazdaság – Csökken a hitelimpulzus

 

Ahogy beléptünk 2018 második negyedévébe, a kiegyensúlyozott növekedés reménye egyre halványul. A világgazdaság veszített lendületéből, (a globális beszerzési menedzserindex 16 hónapos mélységbe került), és több jel is arra utal, hogy lassulás fenyegeti az Egyesült Államok gazdaságát. Gazdasági mutatók egész sora, kezdve a Saxo Bank által igen kedvelt hitelimpulzustól a hozamgörbén keresztül a hitelkártya-csődök számáig mind egy irányba mutatnak: az Egyesült Államok gazdasága recesszió előtt áll.

 

Christopher Dembik, vezető makrogazdasági elemző a következőket nyilatkozta: „A pénzügyi szektoron kívüli hitelezés, így a vállalati hitelezés legfrissebb adatai alapján minden okunk megvan arra, hogy azt higgyük, fogyóban van az eladósodottság csökkentésének és a monetáris politika normalizálásának lendülete. Egy oly mértékben eladósodott gazdaságban, mint az Egyesült Államok, a hitelnek kulcsszerepe van a növekedés szempontjából. Egyre nagyobb a távolság a piac optimista várakozásai és a gazdasági mutatók jelzései között, és ez nagy kockázatot jelent a befektetők számára. Ezek a mutatók azt mondják, hogy az Egyesült Államok a végére ért a jelenlegi gazdasági ciklusnak – ez még így önmagában nem meglepő -, és közeleg a recesszió, amelyet Trump gazdaságpolitikája nem lesz képes elhárítani.”

 

Devizapiac – Az USD egy időzített bomba

 

Tíz évvel a globális pénzügyi válság kezdete után egyre többen keresik azt az eszközt, amely leválthatja az amerikai dollárt a világ vezető tartalékdeviza-szerepéről. Trump elnök költségvetési fegyelmezetlensége is komoly muníciót ad azoknak, akik szeretnék ezt a váltást. Ha ez a gazdaságpolitikai folytatódik, akkor erős marad a nyomás a dolláron, így tovább gyengülhet a vásárlóereje, és meggyengülhet a tartalékdeviza-szerepe. De az igazi veszély abban rejlik, hogy milyen út vezethet a dollár eddigi szerepének megváltozásához. 

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A banki betéti kamatok általában 0-1% közötti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 3,1% (KSH, 2018. június). Így az Ön pénze reálértéken romlik, hiszen az infláció nagyobb, mint a kapott kamat. Mi a teendő ilyen helyzetben?

Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen befektetésben gondolkodik?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Önt felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Miért édemes Önnek regisztrálni, és mi fog történni?
  • Mi a pénzhez értünk, segítünk Önnek pénzügyeiben.
  • A megadott elérhetőségeken szakértőink megkeresik Önt.
  • Kollégáink válaszolnak pénzügyi kérdéseire.
  • Szakértőink segítenek Önnek befektetési döntéseiben, információt adunk döntéseihez.
  • Segítségünkkel számos pénzügyi konstrukciót elérhet (állampapírok, deviza, hazai- és külföldi részvénypiacok, befektetési alapok stb).
  • A tanácsadás díjmentes.
Különös tekintettel az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletében („Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”) foglaltakra valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”) szerint személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu kezelje. Továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy megadott személyes adataimat a ProfitLine.hu a Partnereink menüpontban feltüntetett szolgáltató partnerei részére továbbítsa további egyeztetés, tájékoztatás, kapcsolatfelvétel céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

John Hardy, a Saxo Bank devizapiaci vezetője elmondta: „2018 hátralévő részében és az azutáni időszakban a megítélésem szerint egyre közelebb kerülünk egy új korszak kezdetéhez, amelyben az USA dollár már nem azt a szerepet tölti be a világgazdaságban, mit eddig. A pénzügyi világ egy újabb, a dollárhoz köthető likviditási válságot élhet meg, ha pánik tör ki, vagy fordulat áll be a globális hitelciklusban. Egy új tartalékeszköznek kell lennie a rendszer központjában – vannak, akik egy SDR (Special Drawing Right – Különleges Lehívási Jog) mellett érvelnek, de felmerült egy aranyfedezetű SDR vagy hasonló eszköz is. Máskülönben egy új dollárválság hatalmas súllyal nehezedne a pénzügyi rendszerre, és koordinált válasz nélkül megnő az államcsődök kockázata, de bekövetkezhet az árfolyamok példátlan volatilitása is, és új tartalékeszköz nélkül káosz törhet ki a globális pénzügyi rendszerben. A kérdés az, hogy a világ vezető gazdasági erői képesek lesznek-e kivédeni az elkerülhetetlennek látszó dollárválságot azáltal, hogy újra konfigurálják a pénzügyi világrendszert, és hogy ehhez hogyan nyerik meg a politikai vezetőket.”

 

Részvények – Kedvező fundamentumok, ellentmondásos kilátások 

 

A részvények több szempontból is nyomás alatt vannak, kezdve a kereskedelmi háború lehetőségétől a csalódást keltő makrogazdasági adatokon át a technológiai szektor szabályozásáig. Kötelező az óvatosság egy ilyen környezetben, és különösen aktuális a portfóliók diverzifikációja és a defenzív taktika. A Saxo Bank úgy gondolja, hogy a második negyedévben a fundamentumok és a kilátások nincsenek összhangban.

 

Peter Garnry, a Saxo Bank részvénypiaci vezetője így látja a második negyedévet: „A befektetők nagy figyelmet szentelnek a vámháború esélyének és a nem túl kedvező makrogazdasági adatoknak, és ez beárnyékolja a most induló jelentési szezont. Azt javasoljuk a befektetőknek, hogy növeljék meg a defenzív szektorok (pl. egészségügy, alapvető fogyasztási javak) súlyát a portfóliójukban, de ugyanez javasolt a kamatszintre érzékeny szektorokra is, mint például az infrastrukturális szolgáltatások vagy a telekommunikáció, mivel a kamatemelési várakozások meggyengülhetnek a második negyedévben.

Tőzsde – értesz hozzá? - Tőzsdei, értékpapírpiaci ismeretek felmérő kalkulátor

 

Árupiac – A befektetők továbbra is az aranyban keresik a menedéket

 

Az elmúlt hetek világpolitikai eseményeinek komoly hatása volt az árupiacra. De amíg a nyersolaj és az arany profitált ebből, addig az ipari fémek megszenvedték a gazdasági növekedési kilátások romlását. Az agrárszektorban pedig az időjárás diktált.

 

Ole Hansen, a Saxo Bank árupiaci vezetője elmondta: „Az árupiac erősen kezdett 2018-ban, de aztán nyomás alá került a kereskedelmi feszültségek miatt, amelyek nem tettek jót az addigra már amúgy is meggyengült növekedési kilátásoknak. Az inflációs várakozások is gyengültek, így erről az oldalról sem kapott támogatást az árupiac. A geopolitikai kockázatok, így Oroszország és a Nyugat szembenállása Szíriában, Irán ellentéte Szaúd-Arábiával és az Egyesült Államokkal, viszont támaszt teremtettek a nyersolajnak és egy bizonyos mértékig az aranynak. Ezen okból ez a két eszköz azon kevesek közé tartozik, amelyek pozitív tartományban vannak az év kezdete óta. Ha azt vesszük, hogy a globális növekedés és az infláció nem feltétlenül fognak a várakozásoknak megfelelően alakulni, akkor érdemes nagyobb figyelmet szentelni a nem ciklikus mezőgazdasági szektorra, amely évek óta alulteljesít a többi eszközosztályhoz képest.”

 

Kötvénypiac – Itt az ideje a nagyobb volatilitásnak

 

Fokozatosan leértékelődnek a vállalati hitelek, és a kötvénypiacon a volatilitás erősödésére utaló jelek figyelhetők meg. Az Egyesült Államok Kongresszusának Költségvetési Irodája kimondta, hogy az ország deficitje 2020-ra 1 billió (azaz ezermilliárd – angolul 1 trillion) dollár fölé fog nőni és ezért egy hirtelen kamatemelésnek igen veszélyes következményei lehetnek. A Saxo Bank nem tehet mást, mint óvatosságra int. A második negyedévben nőhet a nyomás a vállalati hitelek szférájában, ami időnként a volatilitás megnövekedését eredményezi, de ez nem feltétlenül jár jelentős eladási hullámmal.

 

Althea Spinozzi, a Saxo Bank kötvénypiaci specialistája így foglalta össze a második negyedévi kötvénypiaci kilátásokat: „Úgy véljük, hogy a befektetők továbbra is elsősorban az inflációra és az USA állampapírok keresleti/kínálati viszonyaira összpontosítanak, és bármilyen meglepetés ezeken a területeken növelheti a volatilitást az államadósságok piacán. De a vállalati kötvények körében elsősorban az okozhat eladási hullámot, ha a 10 éves USA kincstárjegy hozama eléri a lélektani 3%-ot, vagy valami komolyabb eladás indul meg a részvénypiacon. A befektetőknek fel kell ismerniük, hogy egy olyan környezetbe lépünk be, amelyben növekednek a kamatok, egyes időszakokban epizódszerűen megugrik a volatilitás, és ez nem egyformán érinti majd a kötvényeket. Keresni kell a diverzifikációs lehetőségeket, akár a mainstream eszközökön túl is.”

 

Vége egy népszerű carry trade-nek – szerepet cserél az AUD és az USD?

 

Sokáig az volt az ausztrál állampapírok, azaz a legmagasabb hozamú, AAA minősítésű fejlett ország államadósságának vétele mögötti egyik megfontolás, hogy az AUD kiváló eszköznek bizonyult az USD eladásával megalapozott carry trade-hez. Ennek most vége. Több mint egy évtized óta először az egyesült államokbeli kötvények hozamai magasabbak, mint az ausztrál kötvényeké.

 

Kay Van Petersen, globális makrogazdasági elemző elmondta: „Jelenleg az Egyesült Államokban az irányadó kamatláb 1,75%, Ausztráliában pedig 1,50%. A carry trade szempontjából helycseréről még nem beszélhetünk, de efelé haladunk, és lehet, hogy az AUD-eladás lesz az alapja egy USD carry trade-nek. A Fed és sok más központi bank közötti monetáris politikai különbség várhatóan egy ideig nőni fog, és a Fed június 13-i kamatemelését is valószínűnek tartja a piac. A Fed ausztrál megfelelője, a Reserve Bank of Australia a piaci várakozások szerint éppen az ellenkező irányba mozog, az elmúlt 18 hónapban semleges-galambjellegű intézkedéseket hozott, és nem valószínű, hogy a közeljövőben ez változni fog. A várakozások szerint tehát – amelyben benne vannak a Fed idei további kamatemelései is – az év végére 75 bázispontra nőhet a két ország közti központi banki spread. De érdemes az ausztrál gazdaság néhány jellemzőjét szem előtt tartani, a kockázatok felmérése (és az azokra való felkészülés) szempontjából: az országban igen magas a fogyasztói hitelek aránya, az ingatlan piac túlfűtött és törékeny, a banki mérlegfőösszegek is igen nagyok.”

 

Kriptodevizák – új ciklus következik?

 

A múlt évi exponenciális növekedés után az idei év elején a kriptodevizák látványosan padlót fogtak. A helyzet továbbra is ellentmondásos, főleg, ha a várhatóan egyre több szabályozási korlátot, vagy a közösségi médiában való promóció tiltását nézzük. 

 

Jack Pouncey, kriptodeviza-elemző így nyilatkozott: „Ha lesz egy jelentős tőkekivonás a részvénypiacról, akkor ezzel együtt tőkebeáramlásra számíthatunk azokban az eszközosztályokban, amelyek kevéssé korrelálnak a részvényekkel, vagy amelyek a tradicionális pénzügyi rendszeren kívül vannak, és ezek alapján a kriptodevizák potenciálisan jó befektetési célpontok. A szabályozások, köztük a befektetővédelmi előírások, akár elő is segíthetik az intézményi befektetők megjelenését a kriptodevizák piacán, így akár pozitív negyedév is várhat a Bitcoinra és társaira.”

Emelte célszámait a Duna House a2021 Q2-es negyedéves jelentés után

A Duna House Group (a „Csoport”) 2021. második negyedévében szintet lépett: negyedéves árbevétele 3,4 milliárd Ft-ra (+78% év/év), tisztított core EBITDA-ja pedig a 629 mFt-ra ugrott (+72% év/év). A Csoport számviteli konszolidált EBITDA-ja 512 millió Ft volt, 49%-kal meghaladva 2020 azonos időszakát.
2021. 08. 28. 18:00
Megosztás:

Vitatja a Pannónia Nyugdíjpénztár a jegybank határozatát

A Pannónia Nyugdíjpénztár nem ért egyet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) határozatában foglaltakkal, azokat kifejezetten vitatja; a pénztár vezetése vizsgálja a jogorvoslat lehetőségét - tájékoztatta a nyugdíjpénztár az MTI-t.
2021. 08. 28. 07:00
Megosztás:

Még mindig megéri MÁP Pluszba fektetni a Babaváró hitel összegét?

Biztosan sok fiatal párnak eszébe jutott, hogy a Babaváró hitel befektetési célokra is használható. A kamatok emelkedése azonban rontja a helyzetet, hiszen minél drágább a hitel, annál alacsonyabb a befektetők nyeresége. A Bankmonitor szakértői kiszámolták, lehet-e még nyerni a babaváró és az állampapír kombinálásával.
2021. 08. 27. 11:00
Megosztás:

Gyenge nyitás az európai tőzsdéken

Mínuszban indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken.
2021. 08. 27. 10:00
Megosztás:

Mire számítsunk ma a magyar tőzsdén?

Iránykereséssel indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) pénteken az Equilor Befektetési Zrt. junior elemzője szerint.
2021. 08. 27. 08:58
Megosztás:

Vegyes forintmozgás kora reggel

A forint az euróhoz és a dollárhoz képest erősödött, a frankkal szemben viszont gyengült péntek kora reggel a csütörtök esti szintekkel összevetve a bankközi piacon.
2021. 08. 27. 08:00
Megosztás:

Az MKB Bank adózás utáni eredménye elérte a 11,6 milliárd forintot

Az MKB Bank korrigált, konszolidált adózás utáni eredménye a második negyedévben 11,6 milliárd forintot tett ki, szemben az egy évvel korábbi 0,7 milliárdos veszteséggel, illetve az első negyedévi 28,9 milliárdos eredménnyel - tájékoztatta a pénzintézet a befektetőket a Budapesti Értéktőzsde honlapján közölt jelentésben.
2021. 08. 27. 07:00
Megosztás:

Emelkedett az 5, 10 és 15 éves államkötvények aukciós átlaghozama

A meghirdetett mennyiségnél 20 milliárd forinttal kisebb összegben, 35 milliárd forintért értékesített 5, 10 és 15 éves lejáratú államkötvényeket csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
2021. 08. 27. 00:00
Megosztás:

Esik az arany árfolyama a Fed elnökének beszéde előtt

Az arany 1.784 dollárig süllyedt ma reggel.
2021. 08. 26. 12:00
Megosztás:

Gyenge kezdés az európai tőzsdéken

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés csütörtökön az európai értékpapírpiacokon.
2021. 08. 26. 10:00
Megosztás:

Vegyesen alakult a forint árfolyama

Vegyesen alakult, kevéssé változott a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben csütörtök reggelre az előző estihez képest a nemzetközi devizapiacon.
2021. 08. 26. 08:00
Megosztás:

Lejegyezték a Masterplast Nyrt. 9 milliárd forint értékű Nkp-kötvényeit

A Masterplast Nyrt. 9 milliárd forint névértékű kötvényt bocsátott ki, a teljes mennyiséget lejegyezték a kötvények hétfői aukcióján - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn.
2021. 08. 26. 07:30
Megosztás:

Kicsit erőre kapott a forint

Erősödött kissé a forint szerdán a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon.
2021. 08. 25. 21:00
Megosztás:

Így fejezték be a mai kereskedést az európai tőzsdék

Pozitív kezdés után vegyes indexekkel fejezték be a szerdai kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.
2021. 08. 25. 20:00
Megosztás:

Ma is alulteljesített a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 540,05 pontos, 1,05 százalékos csökkenéssel, 51 093,80 ponton zárt szerdán.
2021. 08. 25. 19:00
Megosztás:

Vegyes hangulat az amerikai tőzsdéken

Csekély elmozdulással, bizonytalan irányban nyitottak szerdán az amerikai tőzsdeindexek az előző napi rekordok után.
2021. 08. 25. 17:00
Megosztás:

A legjobb támogatás, amiről még nem hallottál

A magyar munkáltatók számára elérhető a lehetőség, hogy egészségpénztári keretek között célzott szolgáltatások révén támogassák munkavállalóikat, könnyítve ezzel az egészségmegőrzéshez és a családi kiadásokhoz kapcsolódó terheiken. Bár a hazai cégek már 2019-től választhatják ezt a kedvező adózású támogatási formát, egyelőre még nem terjedt el széles körben – hívja fel a figyelmet az OTP Egészségpénztár.
2021. 08. 25. 14:00
Megosztás:

Erősödéssel indítottak az európai tőzsdék

Pluszban nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék szerdán.
2021. 08. 25. 10:00
Megosztás:

Csökkenhet a BUX

Ismét gyengülhetnek az árfolyamok szerdán, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX az 51 500-52 300 pontos tartományban mozog - jelezte az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek eljuttatott szerdai kommentárjában.
2021. 08. 25. 09:00
Megosztás:

Vegyes mozgás az ázsiai tőzsdéken

Vegyesen zártak a vezető ázsiai börzék szerdán, és a térségben 8 órakor még nyitva tartó részvénypiacokon sem alakult ki biztos trend.
2021. 08. 25. 08:30
Megosztás: