10. születésnapját ünnepli az OTP Supra Alap

A hazai piac legnagyobb abszolút hozam alapja, az OTP Supra Alap május 15-én ünnepelte tizedik születésnapját. Az alap több mint 230 milliárd forintot kezel, az indulásától számított éves átlagos hozama pedig a május 15-i évfordulón számítva 16,15% volt. A tíz évnyi sikeres szakmai munka nem maradt elismerés nélkül: Szalma Csaba befektetési igazgató, az alap kezelője elnyerte a Privátbankár.hu által alapított „Év Portfoliómenedzsere” díjat, az OTP Alapkezelő pedig 2018-ban az „Év Alapkezelője” lett.

10. születésnapját ünnepli az OTP Supra Alap

A hazai piacvezető OTP Alapkezelő 2008. május 15-én indította el az OTP Supra Alapot, amely 10 év alatt Magyarország legnagyobb abszolút hozam alapja lett, több mint 230 milliárd forint kezelt vagyonnal.

 

A Supra Alap sikerének titka a hosszú távú teljesítmény: az alap 10 éves átlagos évi hozama 2018. május 15-én számítva elérte a 16,15%-ot. „A befektetési eszközök széles palettáját vehetem igénybe, aktív vagyok a deviza, kötvény, részvény és árupiacokon egyaránt. Származtatott eszközökkel pedig nem csak emelkedő, hanem csökkenő piaci árfolyamok mellett is elérhet pozitív hozamot az OTP Supra Alap” – mondta el Szalma Csaba befektetési igazgató.

Mennyi tartalékra van szükségem? - ITT kiszámolhatod!

 

A célom a hosszú távú, legalább 3-5 éves értékteremtés, a befektetők számára is elfogadható mértékű kockázat mellett. Ugyanakkor nem célom, hogy mindig, minden időtávon pozitív legyen a hozam, hiszen kiemelkedő teljesítményt csak kockázatvállalás mellett lehet elérni. 10 év alatt a 120 hónapból 38 esetben negatív volt a havi hozam, de összességében az éves átlagos hozam mégis meghaladta a 16%-ot. Bár a 10 évből mindössze a 2015-ös év zárult negatív eredménnyel, az utóbbi években mégis csökkentettem a szórást, vagyis az árfolyam ingadozást. Emiatt a megcélzott hozam is egy alacsonyabb, évi 5-8%-os tartományban van, de úgy gondolom, hogy a tartósan alacsony kamatkörnyezetben ez egy jó eredmény.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A banki betéti kamatok általában 0-1% közötti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 3,1% (KSH, 2018. június). Így az Ön pénze reálértéken romlik, hiszen az infláció nagyobb, mint a kapott kamat. Mi a teendő ilyen helyzetben?

Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen befektetésben gondolkodik?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Önt felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Miért édemes Önnek regisztrálni, és mi fog történni?
  • Mi a pénzhez értünk, segítünk Önnek pénzügyeiben.
  • A megadott elérhetőségeken szakértőink megkeresik Önt.
  • Kollégáink válaszolnak pénzügyi kérdéseire.
  • Szakértőink segítenek Önnek befektetési döntéseiben, információt adunk döntéseihez.
  • Segítségünkkel számos pénzügyi konstrukciót elérhet (állampapírok, deviza, hazai- és külföldi részvénypiacok, befektetési alapok stb).
  • A tanácsadás díjmentes.
Különös tekintettel az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletében („Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”) foglaltakra valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”) szerint személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu kezelje. Továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy megadott személyes adataimat a ProfitLine.hu a Partnereink menüpontban feltüntetett szolgáltató partnerei részére továbbítsa további egyeztetés, tájékoztatás, kapcsolatfelvétel céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

Az OTP Supra Alap az elmúlt 10 évben jobb teljesítményt ért el, mint a hazai állampapírpiac, illetve a hazai és nemzetközi részvénypiacok. A befektetési jegyek árfolyama 1-ről 4,47-re nőtt, vagyis az alapba 10 éve befektetett 1 forint ma már 4,47 forintot ér. Ezt a 10 éves teljesítményt csak az OTP Alapkezelő egy másik terméke, az OTP EMDA Alap tudta megközelíteni.

 

Az OTP Supra Alap sikere az OTP Alapkezelő hosszú távú stratégiájának helyességét igazolja. „Több mint 10 éve kezdtünk el abszolút hozam alapokkal foglalkozni, mert számítottunk arra, hogy a piacokon megnő az árfolyam ingadozás, lesznek veszteséges időszakok, amit a befektetők nehezen viselnek el. A jól kezelt abszolút hozam alapok pedig hosszú távon ilyen esetekben is tudnak pozitív teljesítményt elérni” – idézte fel Köves Benedek vezérigazgató. – „A várakozásaink beigazolódtak, hiszen a 2008-2009. évi globális válság utáni kisebb krízisek és az alacsony, akár negatív kamatok újabb és újabb kihívások elé állítják az alapkezelőket. Mi azonban fokozatosan átalakítottuk a termékszerkezetünket, és egyre nagyobb súlyt kapnak az abszolút hozam illetve a magasabb kockázatú alapok, amelyek hosszú távon képesek reálhozamot termelni a befektetőknek.

 

A sikeres termékszerkezet-átalakítás eredményeképp az OTP Alapkezelő 2017-ben története legnagyobb adózott eredményét érte el, amely 8,25 milliárd forint volt. Teljesítménye alapján négy alapja nyerte el különböző kategóriákban 2018-ban az „Év Alapja” címet, Szalma Csaba befektetési igazgató 2014. után 2018-ban másodszor is az „Év Portfoliómenedzsere” lett, az OTP Alapkezelő pedig az „Év Alapkezelője”.

 

Áprilisban kilőtt az újautó-piac

A Datahouse által közétett, legfrissebb adatok szerint idén áprilisban 10 402 új személyautót helyeztek forgalomba.
2024. 05. 04. 13:00
Megosztás:

Alig élénkült a lakásépítés az első negyedévben

2024. első negyedévében 2779 új lakás épült, 23 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. A kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma 4524 volt, 9,3 százalékkal maradt el a 2023. azonos időszakitól - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2024. 05. 04. 12:00
Megosztás:

Keresettek az EU-kötvényeket

Az Európai Bizottság költségvetési biztosa szerint az Európai Unió egyre közelebb jár annak a céljának az eléréséhez, hogy a tőkepiaci szereplők szuverén kötvénykibocsátónak tekintsék.
2024. 05. 04. 11:00
Megosztás:

Az Európai Bizottság meghosszabbítja a mezőgazdasági és halászati engedélyeket

Az Európai Bizottság hat hónappal meghosszabbítja azokat az ideiglenes intézkedéseket, amelyek lehetővé teszik az uniós tagországok kormányai számára, hogy állami támogatást fizessenek a piaci zavarok által érintett mezőgazdasági és halászati termelőknek - közölte csütörtökön a brüsszeli testület.
2024. 05. 04. 10:00
Megosztás:

Lassú változás megy végbe a magyarországi használtautó-piacon

A magyarországi használtautó-piacon jelenleg az alsó-közép kategória a legnépszerűbb, az élen még a korábbi évtizedek hagyományosan erős márkái állnak, azonban már látható, hogy középtávon a most feltörekvő márkák lesznek keresettek - vélekedik Tóth Péter, a Das WeltAuto Centrum Budaörs értékesítési igazgatója a használtautó-kereskedő hálózat közleményében, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.
2024. 05. 04. 09:00
Megosztás:

Hazánknak szüksége van Kínára

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére - mondta a nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Budapesten, a Kína-Magyarország Övezet és Út Pragmatikus Együttműködés Tematikus Fórumon.
2024. 05. 04. 08:00
Megosztás:

A DOT lenyűgöző piaci kapitalizációja, az ICP felgyorsítja a globális terjeszkedést, míg vezető elemzők ezt az új kriptót tartják a következő 100-szoros érmének

Az Internet Computer coin lenyűgöző évet tudhat maga mögött, amely során dominanciáját mutatta a grafikonokon, hiszen az ára éves szinten (YTD) 135%-kal növekedett. E lendületre építve, az Internet Computer Crypto bejelentette terveit a globális terjeszkedés felgyorsítására, amit az átalakító ICP Global Community Town Hall révén kíván megvalósítani.
2024. 05. 04. 07:00
Megosztás:

Új holdingvállalatot hoz létre a 4iG Nyrt.

A 4iG Nyrt. új holdingvállalatot alapít 4iG Űr és Technológiai Zrt. néven, amelynek főbb piaci területe lesz az űripar- és műholdfejlesztés, dróngyártás és drónvédelem, valamint a védelmi digitalizáció - közölte a 4iG Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.
2024. 05. 04. 06:00
Megosztás:

Idén nyáron egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be. Ezzel 2024. július 1-jétől az MVM Next az országban egyedülálló módon, egységes márka alatt szavatolja a földgáz- és a villamos energia egyetemes szolgáltatást az ügyfeleknek - közölte az MVM Next csütörtökön az MTI-vel.
2024. 05. 04. 05:00
Megosztás:

A Dunántúl bőségesen a Tiszántúl alig részesül csapadékban

Záporok öntözik előbb az ország délnyugati, majd északkeleti felét, de csak a Dunántúlon várható nagyobb mennyiségű csapadék, míg a Tiszántúlon többfelé alig fog esni, és tovább szárad a talaj - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.
2024. 05. 04. 04:00
Megosztás:

Bezárja egyik erdélyi gyárát a kábelgyártó Leoni

Bezárja egyik erdélyi gyárát a kábelgyártó Leoni a "drasztikusan csökkenő megrendelések" miatt - írta a vállalat közlését idézve az economedia.ro.
2024. 05. 04. 03:00
Megosztás:

Eldőlt! Betiltják a dízel és a benzines autókat - mutatjuk a pontos dátumokat

Világszerte forradalmi változások várnak az autóiparra, ahogy egyre több ország tervezi a belső égésű motorokkal szerelt járművek forgalmazásának betiltását. Az Európai Unió is tervezi fokozatosan kiszorítani a piacról a benzines és dízelmotorral szerelt autókat, míg más országok eltérő ütemterveket dolgoztak ki. Nézzük, melyik országban melyik év a nagy vízválasztó (azaz inkább benzin- és dízelválasztó év)!
2024. 05. 04. 02:00
Megosztás:

Az állattartás mindig meghatározó elem lesz a mezőgazdaságban

Az Agrárminisztérium (AM) a jövőben is elkötelezett az ágazat segítése mellett, a magyar állattenyésztők és állattartók számára uniós összehasonlításban a legnagyobb számú támogatási jogcím áll rendelkezésre - mondta az AM parlamenti államtitkára csütörtökön Hódmezővásárhelyen, a 31. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásár megnyitóján a minisztérium közleménye szerint.
2024. 05. 04. 01:00
Megosztás:

Anyu pincéjéből a kriptópiac élére

A Sealana egy újonnan indított Solana mém érme, amely váratlanul komoly vihart kavart, miután az előértékesítés első óráiban máris 125 ezer dollárt gyűjtött össze. Ez a korai siker tükrözi a piac mém érmék iránti csillapíthatatlan étvágyát, még akkor is, amikor más kriptovaluták küszködnek.
2024. 05. 04. 00:01
Megosztás:

Ügyfélkapu nyitására hívja fel a figyelmet a NAV

Az egyszerűbb és kényelmesebb adózás érdekében Ügyfélkapu nyitására hívja fel a figyelmet csütörtöki közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
2024. 05. 03. 23:00
Megosztás:

Nőtt az amerikai gyáripari megrendelések értéke márciusban

Nőtt a gyáripari megrendelések értéke az Egyesült Államokban márciusban havi szinten - közölte a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Census Bureau csütörtökön.
2024. 05. 03. 22:00
Megosztás:

Drága mulatság a Balatonnál lakni, mutatjuk miért

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: míg Balatonfüreden átlagosan 1,18 millió forint a négyzetméterenkénti ár, Balatonakarattyán már átlagosan 3,2 millió forintért kínálják a fejlesztők az új építésű lakások négyzetméterét - közölte az Otthon Centrum csütörtökön az MTI-vel.
2024. 05. 03. 21:00
Megosztás:

Forgalomba helyezték az M6-os új szakaszát

Forgalomba helyezték az M6-os autópálya Bóly és Lippó közötti szakaszát - jelentette be az útépítésekért felelős helyettes államtitkár a sztráda bólyi csomópontjánál csütörtökön, sajtótájékoztatón.
2024. 05. 03. 20:00
Megosztás:

Pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken.
2024. 05. 03. 19:00
Megosztás:

Enyhén csökkent a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 121,75 pontos, 0,18 százalékos csökkenéssel 68 002,24 ponton zárt pénteken.
2024. 05. 03. 18:30
Megosztás: