Hol kell a legkevesebbet fizetni a bankkártya terminálért?

A bankkártya terminál használata minden kereskedőnek és szolgáltatónak kötelező januártól, aki most online pénztárgépet használ - sokat fizetni érte viszont nem kötelező. A cikkben áttekintjük, az egyes szolgáltatók mennyit kérnek havonta a terminálért, és hol éri meg hosszú távon is a legjobban igényelni.

Hol kell a legkevesebbet fizetni a bankkártya terminálért?

Fontos, hogy a szolgáltatók a díjak és költségek pontos mértékét jellemzően nem csak, hogy nem hozzák nyilvánosságra, de kifejezetten üzleti titokként is kezelik azokat.

Így azt vizsgálhatjuk, hogy az terminálszolgáltatók egymáshoz képest milyen mértékű díjakat számolnak fel.

Jelenleg 12 olyan szolgáltató van a piacon, akitől terminált igényelhetünk, válogatásra tehát van lehetőség. De ez egyben azt is jelenti, hogy 12 ajánlatot, ÁSZF-et kellene összehasonlítanunk. Ezt a munkát spóroljuk meg ezzel az írással a kereskedőknek, akik arra kíváncsiak, hol juthatnak a legolcsóbban terminálhoz.

Mekkora a havidíj?

Kezdjük az alapfogalmakkal: magáért a terminálért, az eszközért néhány kivételtől eltekintve havidíjat kell a kereskedőnek fizetnie, mivel azt bérbe veszi a szolgáltatótól, nem pedig megvásárolja.

Van kivétel is, A SumUp és a MyPOS nem számol fel havi bérleti díjat a terminálért, az ő modelljükben a kereskedő megvásárolja a terminált. Ezért cserébe viszont a szolgáltatásért jóval többet számolnak fel trankzakciónkénti költségként, mint bármelyik másik szolgáltató.

Nem kell havidíjat fizetnünk a CIB-nél sem, náluk viszont olyan, máshol fel nem számolt költségek merülhetnek fel, mint a csatlakozási, PIN PAD használati, felügyeleti díj, és 100 000 forintos havi minimum forgalmi elvárást is támasztanak (3 hónap átlagát nézve).

A többi szolgáltatónál a terminálonkénti havidíj 1000 és 10 000 forint között változik.

Amit viszont a havidíjon túl érdemes figyelembe venni: hogy van-e minimum forgalmi elvárás, illetve, hogy mekkora a tranzakciónkénti költség, hiszen ezt is folyamatosan, minden egyes kártyahasználatkor ki kell fizetnünk.

Mindezeket a költségeket és elvásárokat nézve a Fizetési Pont, a SIX Payment Services és Global Payments ajánlatai a legkedvezőbbek - most viszont két olyan akció is él még, amivel az első helyezett sárga terminálos szolgáltató bebetonozza magának a dobogót...

Egy szolgáltatónál még plusz 80 000 forinthoz is juthatunk

A Fizetési Pont jelenleg az egyetlen szolgáltató a piacon, ahol még igénybe vehetjük azt a vissza nem térítendő állami támogatást, amit a termináligénylésre kínálnak.

Ezt minden vállalkozás kérheti, ahol 2017. november 1-jén nem volt üzemben POS-terminál. Kérhetik a támogatást akkor is, ha első alkalommal igényelnek terminált, de akkor is, ha azóta már beszereztek, de lecserélnék azt.

A 80 000 forintot 24 hónap alatt részletekben kapja meg a kereskedő. Arányaiban azt jelenti, hogy az első két évben az állami támogatásnak köszönhetően majdnem hogy ingyen bérelhetjük a terminált a Fizetési Ponttól.

És ha januárig nem kell fizetni?

A Fizetési Pont még egy ponton kiemelkedik a szolgáltatók közül. Tekintettel ugyanis arra, hogy a januári határidő valószínűleg sokaknak jelent terhet, feleslegesnek gondolt költséget, akciót indítottak Szerződj most, fizess csak januártól néven.

Ez pontosan azt jelenti, amit a cím üzen: bármelyik vállalkozás, ahol a terminál beszerzése kötelező, és még a határidő előtt szerződik, úgy használhatja a POS terminált január 1-ig, hogy nem kell fizetnie

- Az alapdíjat,

- A hálózati kapcsolat díját,

- A havi számlavezetési díjat, és

- A fizetési Kártya havidíját sem.

Minden összevetve egyértelmű, hogy a Fizetési Pont ajánlata a legkedvezőbb a szolgáltatók között: a különféle díjak januárig való elengedésével, a 80 ezer forintos plusz támogatással és egyébként is alacsony díjszabásukkal messze náluk éri meg a legjobban szerződni. Főleg akkor, ha ezt még december előtt tesszük.

Javított előrejelzésén az ENSZ

Javultak a globális gazdasági kilátások az Egyesült Államok és a nagy feltörekvő gazdaságok erős teljesítményének köszönhetően, bár a sebezhetőség továbbra is fennáll az ENSZ január közepén kiadott jelentésének évközi frissítése szerint.
2024. 05. 20. 22:00
Megosztás:

A kínai jegybank szinten tartotta az éves alapkamatot és az ötéves kamatlábat

A kínai központi bank az elemzői várakozásoknak megfelelően történelmi mélyponton, 3,45 százalékon tartotta az egyéves hitelek referenciakamatát (Loan Prime Rate/LPR) hétfői döntésével, és ugyancsak rekordalacsony, 3,95 százalék maradt az ötéves lejáratú hitelek kamata.
2024. 05. 20. 21:00
Megosztás:

Pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék hétfőn.
2024. 05. 20. 20:00
Megosztás:

Erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben hétfőn kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2024. 05. 20. 19:00
Megosztás:

Kamatdöntő ülést tart a jegybank

A jövő héten kamatdöntő ülést tart a jegybank, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a munkaerőpiacról közöl adatokat.
2024. 05. 20. 18:00
Megosztás:

Vegyesen indítottak az amerikai tőzsdék

Vegyesen nyitottak az amerikai értékpapírpiacok hétfőn.
2024. 05. 20. 17:00
Megosztás:

Újfent pályázhatnak támogatásra az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

Ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára szombaton az MTI-vel.
2024. 05. 20. 16:00
Megosztás:

Bölcsőde épül Perbálon

Kétszázkilencvenmillió forint vissza nem térítendő kormányzati támogatásból két csoportszobás bölcsőde épül Perbálon, zöldmezős beruházással - jelentette be a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a Pest vármegyei településen pénteken.
2024. 05. 20. 15:00
Megosztás:

Többen kötöttek utasbiztosítást az első negyedévben

A Netrisk idei adatai szerint az első negyedévben 72 ezer utasbiztosítási szerződést kötöttek a magyarok, 13 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.
2024. 05. 20. 14:00
Megosztás:

Nemzetünk értéke a kisbéri ménes

A magyarság hagyományainak, kultúrájának évezredek óta szerves része a ló, és századokon átívelő értéke a kisbéri ménes - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Kisbéri Lovarda Északi Istállójának átadásán, pénteken az Agrárminisztérium (AM) közleménye szerint.
2024. 05. 20. 13:00
Megosztás:

Hathektáros üvegházat adott át Ácson a GreenCoop

Átadta második magyarországi üvegházát Ács határában a szlovák és magyar tulajdonban lévő GreenCoop, a hathektáros létesítményben termálhő felhasználásával évente hozzávetőleg 12-14 millió darab kígyóuborkát termesztenek.
2024. 05. 20. 12:00
Megosztás:

Erősödés az ázsiai tőzsdéken

Erősödtek a vezető ázsiai tőzsdék hétfőn.
2024. 05. 20. 11:00
Megosztás:

Erősödéssel nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Pluszban indítottak a főbb nyugat-európai tőzsdemutatók hétfőn.
2024. 05. 20. 10:00
Megosztás:

2024-es bika piac legjobb kriptodevizája: Miért jobb választás a Rollblock (RBLK), mint a Binance Coin (BNB) és a Chainlink (LINK)?

Bár a kriptopiac az elmúlt néhány hónapban konszolidációban volt, az elemzők továbbra is optimisták, és úgy vélik, hogy a 2024-es bika ciklus messze nem ért véget.
2024. 05. 20. 09:00
Megosztás:

A 3 legjobb kriptodeviza, amit érdemes megvásárolni az NFT piac fellendülése előtt

Az NFT-ket komoly kritikák érik, de ennek oka az, hogy olyan emberek által lettek túlértékelve, akik nem értik a digitális eredetik lehetőségeit. Az NFT-ket széles körben alkalmazzák az online játék szektorban, amelynek értéke majdnem 250 millió dollár. Ez egy olyan piac, amit nem érdemes kihagyni. A legjobb kriptodevizák, amelyeket most érdemes megvásárolni, mind tartalmaznak valamilyen NFT elemet, mivel az NFT piac hamarosan az egekbe fog szökni.
2024. 05. 20. 08:05
Megosztás:

Vegyes forintmozgás reggel

Vegyesen alakult a forint árfolyama hétfő reggel a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 05. 20. 08:00
Megosztás:

Felújították a szegedi 4-es villamosvonal pályájának egy részét

Önkormányzati forrásból felújították a szegedi 4-es villamosvonal pályájának egy részét, így szombaton üzemkezdettől helyreáll a közlekedési rend a teljes vonalon - tájékoztatta a polgármesteri hivatal pénteken az MTI-t.
2024. 05. 20. 07:00
Megosztás:

Csökkent a Graboplast árbevétele tavaly

A Graboplast Zrt. árbevétele tavaly 20,3 milliárd forint volt, 1,4 milliárd forinttal kevesebb az előző évinél - tájékoztatta a magyar tulajdonú, padlóburkolatokat gyártó győri székhelyű vállalat pénteken az MTI-t.
2024. 05. 20. 06:00
Megosztás:

Átadták a Szegedi Tudományegyetem Energetikai Innovációs Tesztállomását

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Science Parkjában többéves fejlesztési munka után átadták az SZTE Energetikai Innovációs Tesztállomását (EIT) - közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.
2024. 05. 20. 05:00
Megosztás:

Együttműködési megállapodást kötött az Aeroplex és a Romaero

Együttműködési megállapodást írt alá az Aeroplex Közép-Európai Légijármű Műszaki Központ Kft. (ACE) és a román Romaero S.A. pénteken Budapesten, amely alapján a magyar vállalat saját megrendelői részére repülőgép-karbantartást végez a bukaresti Baneasa repülőtéren, ebbe bevonja a román repülőgép-karbantartó vállalat létesítményeit, infrastruktúráját, eszközparkját, szakembereit.
2024. 05. 20. 04:00
Megosztás: