Ha nem látod, el sem hiszed, hogy mi van a Dohány utca egyik pincéjében!

Szerkesztőségünk tagjaival olyan kikapcsolódásra vágytunk, melyből nincs minden utcasarkon és nem 12 egy tucat. Ahol egy helyen megvalósul a játék a logika, de szükség van a csapatmunkára, mely akaratlanul is összekovácsol és felejthetetlen élményt ad. Egy olyan hely, ahol a szabadulás részleteit igényes, de mégis könnyed vendéglátás mellett kiértékelheti a játékban résztvevő társaság. így hát elindultunk, hogy felfedezzük ezt a csoda helyet, melynek neve: Neverland!

Ha nem látod, el sem hiszed, hogy mi van a Dohány utca egyik pincéjében!

Az avatatlan szemek talán észre sem veszik a VII. kerületi Dohány utcában sétálva a Neverland cégérét. Aki azonban besétál a keskeny ajtón és lemegy a lépcsőn, garantáltan elámul azon, hogy milyen szórakoztató komplexum épült a föld alá. A társasházi pincékből kialakított hatalmas területen Budapest legjobb szabadulószobáit egyesítették egy bárral és étteremmel.
Kezdjük az elején, eláruljuk, mi is az a Neverland Bar & Escape Room, ha esetleg nem jártál volna még itt. Bár szabadulószobából egyre több van Budapesten, olyan, mint a Neverland nincs még egy. A Dohány utcai helyet nemcsak igényessége és részletesen kidolgozott belső terei (és most nemcsak magukra a szabadulószobákra, hanem szó szerint az összes négyzetcentiméterére gondolunk) különbözteti meg a több hasonló profilú helytől. Ahogy az imént írtuk, a Neverland egy többfunkciós hely, ahol nemcsak több szabadulószoba (Rácsok mögött, Zárt osztály, Máguspróba, Vadnyugat, Űrhajó) közül válogathatsz, de akkor is betérhetsz ide, ha kalandokra nem, csak néhány finom falatra vagy különleges innivalóra vágysz. Ugyanis a Neverland, ahogy a teljes nevében is benne van, egy bár is, melynek kínálatában többféle salátát és hamburgert is találsz, több különböző főétel mellett.


A visszatérő vendégek gyakran találgatják, hogy mi is volt a Neverland régen. Valaki egészen pontosan tudja, valaki csak vaktában lövöldöz régi hallomásokból szemezgetve. Eredetileg egy játékháznak épült ki az ingatlan, amibe mi egy koktélbárt, éttermet és szabadulószoba komplexumot álmodtak meg. Ezt leváltotta egy másik szórakozóhely, aminek egy része most is mellettük üzemel, szerintem tudjátok mi, a sarkon. A metro után azonban jött a züllés. Egy diszkó lett, amit végül drogárusítás miatt bezárattak és az ingatlan megüresedett. Ők pedig ezt porig rombolták és addig csiszolták, amíg Budapest étterem-,  bár- és szabadulószoba-gyémántja nem lett.

Skorpió került a gin tonic-ba

Október elején teljes egészében megújult a Dohány utcai Neverland itallapja. Mivel hetente nyílik új ginlepárló a világon, és a kézműves tonicot készítő helyek száma is dinamikusan növekszik, az ajánlatot napjaink legkedveltebb kevert italára építették fel a legszórakoztatóbb budapesti szabadulószobában. A vendégek papíron több mint 40 féle gin tonicból választhatnak, de ha ez nem lenne elég, akkor akár 100-nál is több készleten lévő ginből variálhatnak kedvük szerint.


A kínálat legnagyobb sztárja egyértelműen a skorpiós gin tonic, amit a szórakoztatóhely bartenderei alkottak meg, és amely egyedülálló egész Magyarországon. Az ízeltlábúakat Thaiföldről importálják, hogy aztán egy vad, csípős és fűszeres ital részét képezzék.
A skorpiót az ínyencségeket kedvelő vendégek természetesen el is fogyaszthatják. Íze a tücsökhöz hasonlít, szaga pedig a jobbára rovarokból, bogarakból készülő haltápokéra emlékeztet.

Berlusconi mindennapos vendég

Berluska, hivatalos nevén Izabella Berlusconi a Neverland szabadulószoba egyik leglelkesebb alkalmazottja. Egy magyar vizsla. A vendégek szinte még be sem teszik a lábukat ebbe a többfunkciós térbe, amikor egyből heves farokcsóválásba kezd, hogy üdvözölje az újonnan érkezetteket, így nem csoda, hogy mindenki imádja őt. Olyannyira, hogy Berlusknak még saját Instagram-oldala is van.
Bár Berluskának higiéniai okok miatt a konyhába egyértelműen tilos bemennie, néha elkíséri a játékosokat a szabadulószobák egyikébe. Hogy mekkora segítséget jelent, azt majd eldöntheted te magad, ha te is itt jársz. Sőt, Berluska a Neverlandban megtartott rendezvényeket, koncerteket is feldobja, mivel a hely lehetőséget biztosít ilyen jellegű események lebonyolítására is. A Neverland rendezvények számára kialakított részében volt már például japán est, amin egy londoni sushi séf és egy teaszakértő mesélt a távoli ország kultúrájáról.

Izabella Berlusconi a szabadulószobák izgalmai előtt erőt, utána pedig feltöltődést jelentenek a Neverland játékosai számára, akik feladatuk teljesítése, vagyis a kiszabadulásuk után például azzal köszönhetik meg ennek a rendkívüli marketinges kollégának a fáradozásait, ha kipróbálják az étlap róla elnevezett tételét.

VIP szoba a föld alatt

Hollywoodi producerek és Budapesten forgató amerikai színészek is megfordultak már a Neverland VIP-szobájában, ahol még a hangszigetelés is úgy lett kiépítve, hogy semmilyen hang és zaj ne tudjon be- és kiszűrődni. A belépés csak VIP-kártyával engedélyezett, amihez egy szigorú titoktartási szerződést is alá kell írni.

A szobának külön bejárata van a Síp utcára, ahol semmi nincs kiírva. Csak egy átlagos szürke vasajtó látszik, mellette elhagyatott, lerobbant fakapu. Kamerák a környéken nincsenek, a forgalom alacsony, parkolóhely pedig a kapu előtt szinte mindig van.

A bejáraton egy lepukkant elhagyatott lépcsőházba érkeznek a vendégek, ahol a pince szintre érve egy légkezelő gépház, raktárok és egy tölgyfaajtó található. Utóbbin belépve egyenesen a VIP-teremben találjuk magunkat, de csak ha tudjuk a kódot, ami nyitja az ajtót.

Az élménycsomópont titokzatos szobájába pultost és zongoristát is lehet rendelni, külön kérésre pedig zártkörű rendezvényként nyitva tartják az egész létesítményt, az öt zseniális történettel megálmodott szabadulószobával együtt.

Ma kezdődik a Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál

Szerdán kezdődik a Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál, amelyen idén lengyel, japán, cseh, német és horvát vendégművészek játékát hallhatja a közönség.
2024. 06. 26. 05:30
Megosztás:

A magyar tőkepiacon elsőként tartott jelzáloglevél-csereaukciót az MBH Jelzálogbank

Történelmi tranzakciót hajtott végre kedden az MBH Jelzálogbank, amely a magyar hitelintézetek közül elsőként tartott tőzsdei jelzáloglevél-csereaukciót. Az élénk érdeklődés mellett zajló tranzakció során az MBH csoport tagja egy idén ősszel lejáró jelzáloglevelét kívánta lecserélni egy új sorozatra. A csereaukcióra beadott ajánlatok volumene 9,6 milliárd forint volt, amelyből az MBH Jelzálogbank végül 5,6 milliárd forintot fogadott el.
2024. 06. 26. 05:00
Megosztás:

Vezető kripto szakértők a Twitteren fogadnak a Bitcoin mélypontjára, íme a legjobb altcoinok, amiket vásárolnak

A kriptovaluta piac dinamikus tájképet mutat, és a hosszú ideje uralkodó király, a Bitcoin (BTC) jelenleg egy bizonytalansági időszakot él át. Bár a Bitcoin még mindig óriási befolyással bír, egyes befektetők alternatívákat keresnek. Itt jönnek képbe az altcoinok, amelyek innovatív projekteket és potenciálisan magas hozamokat kínálnak.
2024. 06. 26. 04:30
Megosztás:

Áramfogyasztás: jönnek az okosmérők! Mit jelent ez pontosan?

Több mint nyolcvankilencezer új okosmérőt telepít szolgáltatási területén az MVM csoport két áramhálózati elosztó társasága több mint 5 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással.
2024. 06. 26. 04:00
Megosztás:

Egy éves az építményi jog – mik a tapasztalatok?

Egy évvel ezelőtt, 2023. június 24-én lépett hatályba a Polgári Törvénykönyv új fejezete, amely az építményi joggal kapcsolatos szabályokat tartalmazza. Dr. Kiss Dávid ügyvéd segítségével megnéztük, hogy egy év alatt miként alakult ennek az új jogintézménynek az alkalmazása, miként viszonyulnak hozzá a hatóságok és milyen értelmezési kérdések merültek fel az alkalmazás során, valamint összeszedtünk, hogy a különböző jogszabályok milyen bizonytalanságokat tartalmaznak és milyen előnyöket biztosítanak az építményi jog alkalmazása esetén.
2024. 06. 26. 03:00
Megosztás:

Vágynak saját lakásra a fiatalok, de azt gondolják, hogy sosem lesz rá elég pénzük

Minden harmadik 25-34 év közötti fiatal borúlátó a tekintetben, hogy képes lesz-e az életben kifizetni egy lakást – derült ki az OTP Otthon és az OTP Bank megbízásából, a közelmúltban készült kutatásból. Mindez nem is csoda, az ingatlankereső portál több mint 160 ezres hirdetési adatbázisa szerint Budapesten átlagosan 1,1 millió forintos négyzetméteráron hirdetik a használt lakásokat és a fővárost nem beleszámítva is, országosan négyzetméterenként 726 ezer forintba kerül egy garzonlakás.
2024. 06. 26. 02:30
Megosztás:

Tilos otthon pénzt tartani?! - A nagypapát letartóztatták az udvaron elrejtett milliók miatt

Egy váratlan fordulattal bővült egy nyugat dunántúli falu nyugdíjas közösségének élete, miután a helyi rendőrség letartóztatta a 78 éves F. Mihály bácsit, akit azzal vádolnak, hogy több millió forintot rejtett el az udvarán.
2024. 06. 26. 02:00
Megosztás:

Akciós utasbiztosítások a nyárra

Okostelefon, táblagép és utazási utalvány sorsolás, extra szolgáltatások, kuponkód, családi és csoportos kedvezmények is szerepelnek a biztosítók utasbiztosítási akciói között.
2024. 06. 26. 01:30
Megosztás:

Aki 500.000 Ft-nál több készpénzt tart otthon, bajba kerülhet!

Sokan gondolják úgy, hogy a készpénz otthoni tartása biztonságot nyújt, azonban ez számos veszéllyel és pénzügyi hátránnyal járhat. Az alábbiakban bemutatjuk, miért érdemes átgondolni a nagyobb összegű készpénz otthoni tárolását.
2024. 06. 26. 01:00
Megosztás:

Megugrott az innogy energetikai csoport nettó nyeresége Csehországban

A magyar tulajdonú innogy energetikai csoport 3,47 milliárd korona nettó nyereséget ért el tavaly Csehországban, az előző évhez képest a nyeresége több mint 2,9 milliárd koronával növekedett - mutatott rá a CTK hírügynökség, amely kedden ismertette a társaság cseh hivatalos közlönyben megjelent tavalyi éves jelentését.
2024. 06. 26. 01:00
Megosztás:

3 mém érme, amivel 10 ezer forintból 1 milliót csinálhatsz

A szélesebb körű piaci visszaesés közepette találni még olyan érméket a kripto piacon, amelyekkel nyereséget érhetünk el. A mém érmék tipikusan ezek közé tartoznak és akár minimális befektetésből hatalmas profitot csinálhatnak.
2024. 06. 26. 00:01
Megosztás:

Májusban csökkentek a spanyol termelői árak

Spanyolországban a termelői árak éves szinten 4,6 százalékkal csökkentek májusban az előző havi 6,7 százalékos esést követően - közölte a spanyol statisztikai hivatal (Instituto Nacional de Estadística - INE) kedden.
2024. 06. 25. 23:30
Megosztás:

A SOL árfolyama 100 USD-re csökken - az MTAUR az utolsó bikafutás reménye?

A Solana (SOL) tulajdonosoknak szóló hírek nem tűnnek túl fényesnek. A kriptó érme éles visszaesést mutat, miközben küzd az árfolyamának fenntartásáért. A Solana (SOL) egy fontos, 133 dolláros támaszszint megtartásának sikertelensége után fokozott eladási nyomás alatt áll.
2024. 06. 25. 23:00
Megosztás:

A munkahelyi változások ösztönzőek lehetnek a dolgozókra nézve

Globálisan a munkavállalók csaknem fele (45 százalék) úgy érzi, hogy az elmúlt évben jelentősen megnőtt a munkaterhelése, kétharmaduk pedig bizonytalannak érzi helyzetét a munkahelyi változások felgyorsulása miatt, mindez a készségeik hosszú távú fejlesztésére ösztönzi a dolgozókat - derült ki a PwC Global Workforce Hopes & Fears felméréséből, amelynek eredményeiről a nemzetközi tanácsadó cég kedden közleményben tájékoztatta az MTI-t.
2024. 06. 25. 22:30
Megosztás:

Jelzáloglevél-csereaukciót tartott az MBH Jelzálogbank

Sikeres tőzsdei jelzáloglevél-csereaukciót tartott kedden az MBH Jelzálogbank, a beérkezett, összesen 9,6 milliárd forint ajánlatból 5,6 milliárd forintot fogadott el - közölte a társaság kedden az MTI-vel.
2024. 06. 25. 22:00
Megosztás:

A növekedés legfőbb hajtóereje lehet idén a kiskereskedelem

Több éves visszaesés után helyreállni látszik a fogyasztói bizalom, így a kiskereskedelem lehet a gazdasági növekedés legfőbb hajtóereje idén - mondták az MBH Bank keddi sajtórendezvényén a hitelintézet szakértői Budapesten.
2024. 06. 25. 21:30
Megosztás:

Leányvállalatokat értékesít a Gloster Infokommunikációs Nyrt.

Hatékonysága növelése, jövedelmezősége javítása érdekében megtisztítja portfólióját a Gloster Infokommunikációs Nyrt., amely eladja egyes kisebb leányvállalatait és a vételárból a gyorsan növekvő nagyobb leányvállalataiban szerez további üzletrészeket - közölte az informatikai szolgáltató cég kedden a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2024. 06. 25. 21:00
Megosztás:

Elindítják a balatoni elsősegély-szolgálatot a Magyar Vöröskereszt önkéntesei

Szerdán indítják el idei balatoni elsősegélynyújtó szolgálatukat a Magyar Vöröskereszt önkéntesei 13 tóparti település 19 strandján - tájékoztatta a szervezet kedden az MTI-t.
2024. 06. 25. 20:30
Megosztás:

Gyengült a forint

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben kedden kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2024. 06. 25. 20:00
Megosztás:

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Csökkenéssel zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.
2024. 06. 25. 19:30
Megosztás: