Kedvezőtlen volt az április a fogyasztói bizalomra nézve az Egyesült Államokban

Romlott áprilisban, immár a harmadik egymást követő hónapban a Conference Board gazdaságkutató intézet Egyesült Államokra vonatkozó fogyasztói hangulatindexe.

Kedvezőtlen volt az április a fogyasztói bizalomra nézve az Egyesült Államokban

Áprilisban 97 pontra csökkent az amerikai fogyasztói hangulatindex a márciusi 103,1 pontról. A piac 104 pontot várt áprilisra.

Az index 100 pontos értéke az 1985-ös helyzetet tükrözi.

Az index összetevői közül az aktuális helyzet és a kilátások megítélése egyaránt romlott.

Az aktuális helyzet szubjektív megítélését számszerűsítő mutató 142,9 pontra csökkent áprilisban a márciusi 146,8 pontról. A várakozások mutatószáma pedig - amely a fogyasztók jövedelmi, üzleti és munkaerőpiaci helyzetre vonatkozó rövid távú, hathavi kilátásain alapul - 66,4 pontra esett a márciusi 74 pontról.

Hosszú távú tapasztalatok alapján a 80 pont alatti várakozási mutató általában recesszió közeledtét jelzi.

Dana Peterson, a Conference Board vezető közgazdásza azt mondta, hogy "a bizalom csökkent áprilisban, 2022. júliusa óta a legalacsonyabb szintre került, miután a fogyasztók kevésbé derűlátóak a jelenlegi munkaerőpiaci helyzettel kapcsolatban, és borúlátóbbak, ami a jövőbeli üzleti feltételeket, munkaerőpiaci helyzetet és bevételeket illeti."

Az Egyesült Államokban a lakossági fogyasztás generálja a gazdasági teljesítmény több mint kétharmadát, ezért a közgazdászok nagy figyelmet fordítanak a fogyasztói magatartásra, amikor a tágabb gazdaságot mérik.

Gyengült a forint reggel

Gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben péntek reggel a csütörtök kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 05. 17. 07:30
Megosztás:

A SsangYong gyártója, a KGM értékesítési rekordot ért el 2024 áprilisában

A SsangYong gyártója, a KGM áprilisban összesen 6,088 járművet értékesített exportra. Az értékesítési rekordhoz az AutoWallis magyarországi adatai is jelentősen hozzájárultak.
2024. 05. 17. 07:00
Megosztás:

Kiderült, hogy kik utaznak legtöbbet céges taxival

Az üzleti taxis fuvarok harmadát szerdán rendelik az utasok, nyáron azonban ötödével visszaesik a céges utazások száma – derül ki a Bolt adataiból.
2024. 05. 17. 06:30
Megosztás:

Nyugdíj- és egészségpénztárak: új csúcsokkal indult az év

Igen eredményesen kezdték az évet a hazai önkéntes nyugdíj- és egészségpénztárak, amelyek mind az összesített taglétszám, mind a tagi és munkáltatói befizetések tekintetében jelentős előrelépést mutattak fel az első negyedévben. A nyugdíjkasszák ismét reálhozamot értek el, az egészségpénztárak tagjai pedig még több szolgáltatást igényeltek, köztük például minden eddiginél többet költöttek lakáshitel-törlesztésre.
2024. 05. 17. 06:00
Megosztás:

Áprilisban kifulladt a budapesti albérletdrágulás lendülete

Áprilisban eltérő irányt vettek az országos és a fővárosi lakbérek. Miközben márciushoz képest országosan átlagosan 0,8 százalékkal nőttek a bérleti díjak Budapesten 0,5 százalékkal csökkentek - derül ki a KSH-ingatlan.com lakbérindexéből.
2024. 05. 17. 05:30
Megosztás:

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

A Lenovo fenntarthatósági szempontok szerint épült üllői gyártóüzemében az új napelemek révén a teljes napenergia-kapacitás 3 megawattra (MW) nőtt, ami akár ahhoz is elegendő lenne, hogy egy elektromos autó 17 280 kilométeres utat tegyen meg. A két épületben összesen már 5072 napelemet működtető létesítmény része a Lenovo ambiciózus, a második hatókörű kibocsátásának csökkentésére irányuló globális tervének. Ennek részeként a vállalat jelenleg 17 megawattnyi napelemes kollektort működtet és további létesítmények létrehozását vizsgálja Brazíliában, Mexikóban és Kínában.
2024. 05. 17. 05:00
Megosztás:

A transzferárazás rejtett csapdái

A NAV ellenőrzési gyakorlatában egyre komolyabb szerepet kap a transzferárazás auditja. Ráadásul a vonatkozó szabályok is évről-évre egyre összetettebbek. A transzferár-dokumentációs határidők közeledtével érdemes végigtekinteni, hogy mik azok a rejtett csapdák, amelyeket kerüljünk el a dokumentáció és az adatszolgáltatás elkészítésekor. Ebben van segítségünkre a Jalsovszky Ügyvédi Iroda szakértője.
2024. 05. 17. 04:30
Megosztás:

Duplázás a Defláción: A Rollblock (RBLK) bevételmegosztási modellje deflációsabbá teszi, mint a Binance Coin (BNB) és az Ethereum (ETH)

Az innováció a siker kulcsa a kriptopiacon, és a Rollblock (RBLK) kiemelkedő szereplő a bevételmegosztási modelljével. Ez a rendszer növeli a hasznosságát, és deflációsabbnak tűnik, mint az olyan altcoinok, mint a Binance Coin (BNB) és az Ethereum (ETH). Az elemzők szerint ez a második szakaszban lévő előértékesítési sztár lehet a következő 50-szeres értéknövekedést produkáló altcoin 2024-ben.
2024. 05. 17. 03:30
Megosztás:

Ez a 10 legnépszerűbb használt autó modell Magyarországon

A magyar piac egészét hirdetésszámban és megtekintésben is lefedő Használtautó.hu autópiaci szakértője megvizsgálta, hogy a 10 legnépszerűbb használtautó-modell esetében hogyan alakulnak megyénként az átlagárak. A portál adatai alapján Nógrád és Heves megyékben találhatók a legolcsóbb és legöregebb, Pest és Zala megyében pedig a legdrágább és legfiatalabb darabok.
2024. 05. 17. 03:00
Megosztás:

Itt hibázott nagyot Fico testőrsége - a szakértő megmutatja

Szerdán, a Nyitrabányán tartott kihelyezett kormányülés után meglőtték Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akinek az állapota még mindig nagyon súlyos. A kormányfőt három golyó is eltalálta az öt leadott lövésből. Hajós István biztonsági szakértő szerint Fico testőrsége több ponton is hibázhatott, a jövőben pedig itthon is minden bizonnyal szigorítják a biztonsági intézkedéseket.
2024. 05. 17. 02:00
Megosztás:

A TESCO durva húzása: pénzt kérnek érte, pedig ingyen volt!

A TESCO legutóbbi döntése, mely szerint mostantól pénzt számol fel a műanyag ruhafogasokért, nagy visszhangot váltott ki. Az üzletlánc a környezettudatosság jegyében vezette be ezt az intézkedést, ám sokan kérdezik: valóban a Föld megmentése a cél, vagy csak egy ügyes marketingfogásról van szó? És mennyibe "fáj" így egy ruhafogas?
2024. 05. 17. 01:30
Megosztás:

Az öregség szaga - Miért van az idősebb embereknek más szaguk és hogyan lehet megszüntetni?

Mindannyian észrevehettük már, hogy az idősebb embereknek gyakran van egy jellegzetes szaguk. Ez a szag semmiképpen sem kellemetlen, inkább különleges és megkülönböztető. Azonban sokan kíváncsiak arra, hogy mi okozza ezt az illatot, és van-e valami, amit tenni lehetne a mérséklésére.
2024. 05. 17. 01:00
Megosztás:

Normális?! Ön még mindig fizet a drága SMS-ért, amit a bankja küld?

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2024. februári adatai szerint a számlavezetés során a bankok felé kifizetett díjak 15 százalékát teszik ki az SMS szolgáltatások. Bár a jegybank nyolcezer forint közelébe becsülte az SMS-ekre fordított éves átlagos ügyfélköltséget, a BiztosDöntés.hu szerint ez a költség még ennél nagyobb is lehet. Pedig ma már a legtöbb banknál létezik erre egy ingyenes alternatíva, melyre könnyen át lehet állni.
2024. 05. 17. 00:30
Megosztás:

A kriptobefektetők elkapkodják a Mega Dice tokent

Az eredetileg 0,069 dolláros kezdeti árfolyamon értékesített DICE jelenlegi ára már 0,075 dollárra emelkedett, ami 8,6 százalékos drágulást jelent.
2024. 05. 17. 00:01
Megosztás:

Új foglalkoztatási program kezdődik 30 felettieknek

Csütörtöktől elérhető a 30 évesnél idősebb álláskeresőknek szóló, 150 milliárd forintos támogatási rendszer - mondta a foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár az M1 aktuális csatornán csütörtökön.
2024. 05. 16. 23:30
Megosztás:

Románia van a legnehezebb helyzetben a régióban

Az ikerdeficit miatt a régió országai közül Románia van a legnehezebb gazdasági helyzetben - jelentette ki szerdán Mugur Isarescu, a Román Nemzeti Bank (BNR) elnöke a BNR negyedéves inflációs jelentését ismertetve.
2024. 05. 16. 23:00
Megosztás:

A Deutsche Telekom AG bevétele nem érte el a várt szintet

A Deutsche Telekom AG, Európa legnagyobb távközlési vállalata adózott eredménye 87,1 százalékkal csökkent az idei első negyedévben, amikor a vártnál kevésbé nőttek a bevételei.
2024. 05. 16. 22:30
Megosztás:

Mai Európai Bírósági döntés a magyar a ÁFA szabályokról

Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák. Ez ugyanakkor nem csupán a külföldiek áfa-visszatérítésére lehet hatással, de bármely olyan áfa-ügyben is felhasználható, ahol az adóhatóság megtagadta a fellebbezés során benyújtott tények, bizonyítékok értékelését. Az ügy legfontosabb tanulságait a Jalsovszky Ügyvédi Iroda szakértőivel szedtük össze.
2024. 05. 16. 22:00
Megosztás:

Apadt a Siemens negyedéves nyeresége

A német Siemens AG ipari konszern az elemzők által vártnál kevésbé csökkenő negyedéves profitról jelentett csütörtökön.
2024. 05. 16. 21:30
Megosztás:

Ismét sajátrészvény visszavásárlási programot indít az OPUS

Az OPUS GLOBAL Nyrt. június 17-től saját részvény visszavásárlási programot indít - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.
2024. 05. 16. 21:00
Megosztás: