OTP (60 perces) elemzés



No, úgy tűnik megpróbál kitörni az eddigi sávból, a forgalom már ismét emelkedő pályára állt, és már az 5000 forintba is belekóstoltak. Minden esély megvan arra, hogy a kitörés megtörténjen szerdán, pláne, ha figyelembe vesszük a keddi Bernanke beszédet. Kitörés után ellenállás 5200 forintnál. Csökkenésben támasz 4960 forintnál, ha visszaesne a sávba, akkor viszont visszamehet 4900, 4920-ra is.

A BMW megelőzte a Teslát az elektromos kocsik eladásában

Júliusban a német BMW először adott el több elektromos járművet Európában, mint az amerikai Tesla.
2024. 08. 24. 09:00
Megosztás:

Júliusban nőtt a foglalkoztatottak száma

2024. júliusában a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos időszakához képest húszezer fővel, négymillió-hétszázhatvanötezer főre nőtt. A munkanélküliek száma kétszázkilencezer fő, a munkanélküliségi ráta 4,2 százalék volt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.
2024. 08. 24. 08:00
Megosztás:

Nincs nálad készpénz, de a Volánbusszal utaznál? Sebaj, ősztől ezt is lehet!

Ütemesen halad a készpénzmentes fizetést biztosító berendezések telepítése a Volánbusznál: már minden harmadik autóbuszon elérhető az elektronikus fizetés, ősz végéig pedig a tervek szerint a társaság valamennyi helyközi járatának fedélzetére felkerül a POS-terminál - tájékoztatta az MTI-t a Volánbusz Zrt. pénteken.
2024. 08. 24. 07:00
Megosztás:

Szakértők óvatosságra intenek a PEPE és a Cardano kapcsán az idei évben, de a DTX tőzsde előértékesítése új rekordokat fog dönteni

A Cardano (ADA) és a PEPE jelentős likvidátorokként jelentek meg az augusztus 5-i piaci összeomlás óta. Az áraik új mélypontokat értek el, és sok nagybefektető támogatta ezeket a kriptoeszközöket. Azonban most egy megújuló pozitív Bitcoin trend és növekvő fejlesztési tevékenységek közepette tanúi vagyunk.
2024. 08. 24. 06:00
Megosztás:

Csekély volt az OECD-országok GDP-növekedése a második negyedévben

Az idei második negyedévben 0,5 százalék volt a GDP-növekedés a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) országaiban negyedéves összevetésben ugyanúgy, mint az első negyedévben.
2024. 08. 24. 05:00
Megosztás:

Erős a kereslet a budapesti ingatlanpiacon

Az első hét hónapban 60 százalékkal több ingatlan cserélt gazdát a fővárosban, mint az előző év azonos időszakában; a budapesti lakások átlagos négyzetméterára 3 százalékkal 914 ezer forintra emelkedett; az átlagos, 65 négyzetméteres otthonra fordított összeg pedig 4 százalékkal nőtt, megközelítette a 60 millió forintot - közölte az MTI-vel a Duna House ingatlanforgalmazó pénteken.
2024. 08. 24. 03:00
Megosztás:

Ha a nyugdíjad 214.000 forint alatt van, akkor jól jártál januártól!

2024 január 1-től évente 48 ezer forint rezsitámogatást nyújtanak egyszerűsített, könnyen hozzáférhető formában azoknak a budapesti nyugdíjasoknak, akiknek havi juttatása nem haladja meg a 125 ezer forintot. A jövedelemhatárt ebben az esetben 100 ezer forintról emelték 125 ezer forintra. És a nem budapesti nyugdíjasok milyen összeget kapnak?
2024. 08. 24. 02:00
Megosztás:

Nyugdíjasként így végezhet alkalmi munkát - szabályok 2024

Különösen a nyári nyaralási szezonban gyakori ez a helyzet, sokszor az állandó személyzet melletti kisegítők foglalkoztatása formájában. Ilyenkor több lehetőség közül választhat a munkáltató megoldásként. Köthető erre a rövid időre is határozott idejű munkaszerződés, de ennél jobb döntés lehet, ha egyszerűsített foglalkoztatás keretében kerül alkalmazásra a szükséges munkaerő. Nézzük, hogyan működik ez!
2024. 08. 24. 01:00
Megosztás:

Közeleg a PlayDoge előértékesítés utolsó napja – ez lesz a következő nagy mém érme?

Azok, akik PlayDoge ($PLAY) tokeneket akarnak vásárolni előértékesítésben, már csak egy rövid ideig tehetik meg. Az előértékesítés augusztus 26-án lezárul, a token pedig tőzsdére megy, ahol sokszorosára nőhet az ára.
2024. 08. 24. 00:01
Megosztás:

A kripto jövője ígéretesnek tűnik: 3 érme, amelyekbe érdemes befektetni a maximális nyereség elérése érdekében 2025-ig a globális integráció közepette

Ahogy a digitális valuták egyre inkább összefonódnak a globális pénzügyi rendszerekkel, bizonyos kriptovaluták erős potenciált mutatnak lenyűgöző hozamok elérésére 2025-re. Ez az írás három kiemelkedő érmét vizsgál meg, amelyek jelentős növekedésére van kilátás. Az olvasók megtudhatják, mely digitális eszközök készülnek meglovagolni a pénzügyi innováció hullámát, és maximális nyereséget biztosítani.
2024. 08. 23. 23:22
Megosztás:

A Bitcoin feltámadásának útja a Fed és a Jackson Hole hírek alapján – Ezek az altcoinok nagy emelkedés előtt állnak

A legutóbbi fejlemények a Fed részéről és a Jackson Hole-i hírek alakítják a Bitcoin újjáéledésének kilátásait. Az éleslátó befektetők figyelemmel kísérik azokat az altcoinokat, amelyek jelentős növekedést érhetnek el a Bitcoin helyreállásával párhuzamosan. Fedezd fel, mely kevésbé ismert digitális eszközök profitálhatnak ezekből a kulcsfontosságú gazdasági fejleményekből.
2024. 08. 23. 22:30
Megosztás:

Használd ki a piaci volatilitást: 5 bikapiacra kész kriptovaluta, amelyet érdemes megfontolni

A kriptopiac kiszámíthatatlan ingadozásai közepette az okos befektetők olyan lehetőségeket keresnek, amelyekkel maximalizálhatják nyereségüket. Izgalmas idők következnek, mivel bizonyos digitális valuták erős növekedési potenciált mutatnak. Fedezz fel öt ígéretes kriptovalutát, amelyek jó teljesítményre készülnek, és jövedelmező lehetőségeket kínálnak azok számára, akik készen állnak a befektetésre.
2024. 08. 23. 21:26
Megosztás:

Év végi nyereségre tehetsz szert ezzel a 3 alulértékelt mémcoinnal: Vásárolj rejtett kincseket még ma!

Ahogy az év vége közeledik, a rejtett kripto kincsek keresése fokozódik. A digitális valuták tengerében néhány elhanyagolt mémcoin komoly nyereségi lehetőséget rejthet magában. Ez a cikk három alulértékelt mémcoint mutat be, amelyek kiemelkednek a zsúfolt piacon, és jelentős növekedési kilátásokat ígérnek azoknak, akik ki szeretnék aknázni a kihasználatlan lehetőségeket.
2024. 08. 23. 20:30
Megosztás:

Év végi előrejelzés: 5 mémcoin, amely várhatóan visszatér a csúcsra

Ahogy az év vége közeledik, egyre nagyobb kíváncsiság övezi bizonyos mémcoinok esetleges újjáéledését. A kripto-rajongók és befektetők egyaránt izgatottan próbálják beazonosítani, melyik különleges tokenek robbanhatnak következőként. Ez a cikk öt kiemelkedő jelöltet vizsgál meg, amelyek jelentős visszatérésre készülnek, értékes betekintést nyújtva azoknak, akik nyereséges lépésekre készülnek.
2024. 08. 23. 19:25
Megosztás:

Tudtad, hogy a legnagyobb 10 kriptovaluta piaci rangsora teljesen megváltozik idén? Íme a legfontosabb bennfentes tippek

A kripto-rajongók idén meglepetésre számíthatnak, mivel a vezető digitális valuták rangsora átalakulni látszik. Az új piaci dinamikák jelentős változásokat vetítenek előre a vezető kriptovaluták rangsorában. Fedezd fel, mely érmék állnak készen arra, hogy feljebb lépjenek, és potenciálisan átrendezzék a jelenlegi élmezőnyt. Merülj el, hogy többet megtudj ezekről az izgalmas piaci változásokról.
2024. 08. 23. 18:30
Megosztás:

Németországban enyhén lecsökkent a szakképzett munkaerő hiánya

Németországban enyhén csökkent a szakképzett munkaerő hiányáról beszámoló vállalatok aránya júliusban - derült ki az ifo német gazdaságkutató intézet felmérésének eredményeiből.
2024. 08. 23. 18:00
Megosztás:

Új csúcson van a Richter részvény árfolyama

Illetve éppen 70 forintnyira tőle, legalábbis ezen sorok írása idejében. Szóval továbbra is a piac vezető részvénye, s ugyan lassan, de továbbra is felfelé hintázik az árfolyam, pedig az MACD alapján mintha egy picit túlvett lenne. Lehet, hogy egy időre – talán – meg is áll ez az emelkedési hullám.
2024. 08. 23. 17:00
Megosztás:

Felezni szeretné Románia a költségvetési hiányt

Hét év alatt csökkentené a GDP 3 százalékára a költségvetési hiány a román kormány - jelentette be Marcel Ciolacu kormányfő.
2024. 08. 23. 16:00
Megosztás:

A csapadék csak az északi országrészekre hozott enyhülést

Az elmúlt egy hétben többször, többfelé voltak záporok, az ezekből lehulló csapadék azonban csak az északi országrészben enyhítette számottevően a hetek óta tartó szárazságot, az Alföldön és a Dunántúl délkeleti tájain továbbra is súlyos vagy nagyfokú aszály tapasztalható - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.
2024. 08. 23. 15:00
Megosztás:

Uniós támogatást nyert el Csorvás

Az óvoda bővítésére és a napközi konyha felújítására nyert el félmilliárd forint uniós támogatást a Békés vármegyei Csorvás önkormányzata.
2024. 08. 23. 14:00
Megosztás: