PHYLAXIA elemzés



Nem valami bizalomgerjesztő a részvény árfolyamának alakulása, a legutóbbi 147 forintig történő felszúrás óta tulajdonképpen kőként hullik. Azzal, hogy a keddi napon már a korábban bizonyított 115 forintos támasz is elesett, nem sok jót sejtet, ha nem tud az elkövetkező napokban visszakapaszkodni fölé, akkor még okozhat fájdalmakat a részvénytulajdonosoknak. További csökkenésben támasz 100 forintnál, annak tartania kell, különben ha elesik, akkor vár a mélység... Emelkedésben ellenállás 116, és 119 forintnál.

Németországban csökkent a söreladás az év első felében

Németországban kevesebb sört adtak el az idén az első fél évben, mint egy évvel korábban, ezzel folytatódott az értékesítés hosszú távú csökkenő tendenciája a labdarugó Európa-bajnokság ellenére.
2024. 08. 12. 15:00
Megosztás:

Az Indotek Group Spanyolországban vásárolt plázát

A budapesti székhelyű, európai ingatlanberuházó és vagyonkezelő vállalat, az Indotek Group csaknem 50 millió euróért megvásárolta az amerikai Blackstone Inc. alapkezelő vállalat által birtokolt Espacio León bevásárlóközpontot - közölte az ingatlanberuházó hétfőn az MTI-vel.
2024. 08. 12. 14:00
Megosztás:

Itt a lehetőség a családi gazdaságok fejlesztésére

Új pályázati felhívások segítik az állattartókat és az élelmiszer előállító gazdaságokat - mondta az Agrárminisztérium (AM) közleménye szerint a tárca mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára, a XXII. Tarka Fesztivál keretében megrendezett, XXVI. Bonyhádi Állategészségügyi és Állattenyésztési Tanácskozás - országos agrárfórum rendezvényén, pénteken, Bonyhádon.
2024. 08. 12. 13:00
Megosztás:

Fókuszban az élelmiszer-gazdaság

Az élelmiszer-gazdaság kiemelt jelentőséggel bír a magyar gazdaságban, amely az elmúlt években számos kihívással szembesült, de ennek ellenére is folyamatosan képes volt alkalmazkodni és fejlődni - jelentette ki Nobilis Márton, az Agrárminisztérium (AM) élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára a Kelet-magyarországi Agrárfórumon, Hajdúböszörményben a szaktárca tájékoztatása szerint.
2024. 08. 12. 12:00
Megosztás:

Júliusban gyorsult kissé a németországi infláció

Júliusban gyorsult kissé a németországi infláció a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis pénteken publikált végleges adatai alapján.
2024. 08. 12. 11:00
Megosztás:

Erősödéssel nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Pluszban indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék hétfőn. A londoni FTSE100 index 0,58 százalékkal, a frankfurti DAX index 0,60 százalékkal, a párizsi CAC-40 index pedig 0,45 százalékkal erősödött a kereskedés kezdetén.
2024. 08. 12. 10:00
Megosztás:

folytatódhat az emelkedés a tőzsdén

Kedvezőnek tűnik a nemzetközi befektetői hangulat, a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) is emelkedéssel kezdődhet a kereskedés hétfőn az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint.
2024. 08. 12. 09:15
Megosztás:

Vegyes forintmozgás reggel

Vegyesen alakult a forint árfolyama hétfő reggel a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 08. 12. 08:35
Megosztás:

A következő kripto ékkő megtalálva: Az Injective, Stacks és Celestia kereskedők a DTX tőzsdére váltanak

A kriptovaluta ékkövek megtalálása a piacon jelentős hozamot hozhat a jövőben.
2024. 08. 12. 08:00
Megosztás:

A korai Shiba Inu (SHIB) és Dogecoin (DOGE) bálnák az RCO Finance (RCOF) felé fordulnak, hogy megháromszorozzák nyereségüket

A közelmúltbeli kriptovaluta-piaci összeomlás során a vezető kriptovaluták, mint a Shiba Inu (SHIB) és a Dogecoin (DOGE) jelentős zuhanást szenvedtek el.
2024. 08. 12. 06:00
Megosztás:

Kínában gyorsult az infláció júliusban

Júliusban a vártnál nagyobb mértékben gyorsult az éves infláció Kínában. A kínai nemzeti statisztikai hivatal pénteki jelentése szerint az elemzők által várt 0,3 százalékot és az előző havi 0,2 százalékot egyaránt meghaladva, 0,5 százalékkal, február óta a leggyorsabb ütemben emelkedtek a fogyasztói árak júliusban.
2024. 08. 12. 05:00
Megosztás:

A Nébih szükséghelyzeti engedélyt adott ki három növényvédő szerre

A minél kisebb termésveszteséggel járó biztonságos betakarítás érdekében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szükséghelyzeti engedélyt adott ki három, dikvát hatóanyagú növényvédő szerre a szakmai és termelői kamarák jelzéseit figyelembe véve - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel.
2024. 08. 12. 04:00
Megosztás:

jól szerepeltek a görögdinnyék a nyári szezonális ellenőrzésen

Minőségi szempontból jól szerepeltek a görögdinnyék a hatósági vizsgálatokon, de jelölési és egyéb hibák miatt a felügyelők több mint 1,5 millió forint bírságot szabtak ki, és 5,5 tonna terméket kivontak a forgalomból - tájékoztatta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken az MTI-t.
2024. 08. 12. 03:00
Megosztás:

Bírságok tömkelege lesz postázva: pár napja maradt a kertes házak tulajdonosainak

Elkezdődött a parlagfűszezon, amely nemcsak azokat az embereket veszélyezteti, akik allergiásak a növény pollenjére - ami Magyarországon körülbelül 1,5 millió embert érinthet -, hanem azokat is, akik kerttel vagy földterülettel rendelkeznek. Ők ugyanis komoly pénzbírságot kockáztatnak, ha területükön elterjed a parlagfű, ahogyan az a korábbi években is történt. Mennyi bírságot szabnak ki parlagfű esetén 2024-ben? Mutatjuk a parlagfű bírságok összegét.
2024. 08. 12. 02:00
Megosztás:

Jövőre harminckétmillió euróval járul hozzá Magyarország az ESA programjaihoz

Magyarország az elmúlt hat évben megötszörözte befizetéseit az Európai Űrügynökséghez (ESA), jövőre már 32 millió eurós hozzájárulással vesz részt az ügynökség programjaiban - mondta az űrkutatásért felelős miniszteri biztos vasárnap a bajai repülőtéren.
2024. 08. 12. 01:00
Megosztás:

Kutyás kriptók, amelyek nagyot ugorhatnak 2024-ben

A kriptovaluták eddig elég jól muzsikálnak idén, a mém érmék pedig magasan viszik a prímet. A mém szektort a kutyák uralják, most pedig elhoztunk neked 5 olyan nagykutyát, amelyek hatalmas ugrás előtt állhatnak.
2024. 08. 12. 00:01
Megosztás:

Korszerűsítették a halimbai iskolaépületeket

Mintegy százhetvenötmillió forintos vissza nem térítendő támogatásból újították fel a helyi általános iskola épületeit a Veszprém vármegyei Halimbán a magyar kormány és az Európai Unió közös finanszírozásából - közölte az MTI-vel a község önkormányzata vasárnap.
2024. 08. 11. 23:00
Megosztás:

Ismét vámmal érkezhet ukrán méz az Európai Unióba

Az ukrán importméz mennyisége meghaladta az előírt több mint 44 ezer tonnás uniós kvótát, így az Európai Bizottságnak (EB) két hete van megindítani a folyamatot, melynek következtében ismételten csak vám megfizetése mellett érkezhet méz Ukrajnából az Európai Unióba (EU) - közölte az Agrárminisztérium (AM) vasárnap az MTI-vel.
2024. 08. 11. 22:00
Megosztás:

A Magyar falu program fejlesztései a helyben maradást ösztönzik

A Magyar falu program fejlesztéseinek célja, hogy a beruházások nyomán növekedjen az életszínvonal és a népességszám is a falvakban; a Győr-Moson-Sopron vármegyei Magyarkeresztúron a program indulása óta mintegy 184 millió forintnyi fejlesztés valósult - mondta a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa szombaton a település falunapján.
2024. 08. 11. 21:00
Megosztás:

Egyre tudatosabbak a fiatalok a pénzügyekben

Egyre tudatosabbak a fiatalok a pénzügyekben, és erősödött a megtakarítási szándékuk az elmúlt egy évben - derült ki az OTP Bank legfrissebb, a 16 és 30 év közötti fiatalok pénzügyi szokásait, terveit, attitűdjeit vizsgáló reprezentatív kutatásából.
2024. 08. 11. 20:00
Megosztás: