OTP elemzés



Megakadni látszik az OTP emelkedése, az 5500 forintos ellenálláson nem volt képest másfél hete átlépni, a csütörtökön megindult csökkenés során a korábban már bizonyított 5250 forintos szint ismét megállította a csökkenést, ennek ellenére további mérséklődésre számíthatunk, mely során az 5000 forint felett kialakult rés betöltésre kerülhet. Támaszt a korábbi, ellenállásból támaszszintté előlépő 4950-5000 forintnál várhatunk. Emelkedésben ellenállásra 5310 és 5350 forintnál.


Cél a magyar-kínai gazdasági együttműködés további erősítése

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter hétfőn hivatalában fogadta a Kínai Export-Import Bank vezérigazgatóját és elnök-helyettesét, Ren Shengjunt - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleményben az MTI-t.
2024. 08. 19. 15:00
Megosztás:

dApp jelentése - hogyan működnek a dApp-ok a kriptovaluta térben?

Mi az a dApp (angolul: dApps): Bevezetés a dApp-ok világába. A decentralizált alkalmazások, vagy röviden dApp-ok, egy viszonylag új fogalmat képviselnek a digitális világban, különösen a kriptovaluták és a blokklánc technológia területén. A dApp egy olyan szoftveralkalmazás, amely decentralizált hálózaton, például blokkláncon fut. Míg a hagyományos alkalmazások egyetlen központi szerveren futnak, addig a dApp-ok sok különböző számítógépen, úgynevezett csomópontokon vannak elosztva, így biztosítva a hálózat decentralizáltságát, biztonságát és átláthatóságát.
2024. 08. 19. 14:00
Megosztás:

Az idei első fél évben csökkent a német behozatal és kivitel

Csökkent Németország kivitele és behozatala az idei első hat hónapban a tavalyi azonos időszakkal összevetve - közölte a Destatis német statisztikai hivatal hétfőn.
2024. 08. 19. 13:00
Megosztás:

A globális tabletpiac harmadik legnagyobb szereplőjévé vált a Huawei

A Huawei a globális tabletpiac harmadik legnagyobb gyártójává vált majdnem 51 százalékos éves növekedést elérve az idei év második negyedévében – derül ki a Canalys piackutató cég legfrissebb jelentéséből. A vállalat összesen 2,5 millió tabletet szállított április és június között világszerte, 1,5 százalékkal növelve piaci részesedését az egy évvel korábbihoz képest.
2024. 08. 19. 12:00
Megosztás:

Lezárásokra, forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapesten

Az augusztus 20-ai ünnepségek miatt időszakos lezárásokra, jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani a fővárosban.
2024. 08. 19. 11:00
Megosztás:

Vegyesen nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék hétfőn.
2024. 08. 19. 10:00
Megosztás:

Vegyes mozgás az ázsiai tőzsdéken

Vegyesen mozogtak a vezető ázsiai tőzsdék mutatói hétfőn.
2024. 08. 19. 09:10
Megosztás:

Vegyes forintmozgás reggel

Vegyesen alakult a forint árfolyama hétfő reggel a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 08. 19. 08:10
Megosztás:

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

2024. szeptember 1-étől minden Magyarországon működő kereskedelmi banknak, amely rendelkezik mobilbanki alkalmazással, elérhetővé kell tennie az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0 által előírt tranzakciós lehetőségeket. A tesztidőszak infrastruktúráját egyetlen hazai cég tudja biztosítani, amely elkötelezett abban, hogy az elsők között általa megálmodott grandiózus projektet hosszútávon a köz szolgálatába állítsa.
2024. 08. 19. 07:00
Megosztás:

Egyre fehérebb a banki ügyfelek feketelistája

Miközben a lakossági hitelezés felpörgött 2024-ben, egyre kevesebb rossz adós kerül fel a feketelistára a friss adatok szerint. A személyi kölcsönök számítanak a legproblémásabbnak, a vállalati hiteleknél stagnál a mulasztások száma. A cégek is szépen fizetnek, nem támogatott hitelt viszont leginkább devizában vesznek fel - derül ki a Bank360.hu elemzéséből.
2024. 08. 19. 06:00
Megosztás:

Ferdehátú autókat keresnek a magyarok

A magyar piac egészét hirdetésszámban és látogatottságban lefedő Használtautó.hu szakértője megnézte, hogy a magyarok milyen kivitelű használt autókat keresnek. Az adatok szerint a ferdehátú modellek a legnépszerűbbek, de az újautó-piacról egyre inkább kikopó szedánokat sem kell még temetni.
2024. 08. 19. 05:00
Megosztás:

Megéri-e kivárni a lakásvásárlással? A szakértő válaszol

Az ingatlanpiac fokozatos élénkülése figyelhető meg a nyári hónapokban, amit a pénzpiaci és makrogazdasági tényezők is jelentős mértékben befolyásolnak. A money.hu friss elemzése szerint a lakásvásárlást fontolgatóknak érdemes most alaposan mérlegelniük lehetőségeiket, hiszen a kereslet növekedése hosszabb távon az árak emelkedéséhez vezethet.
2024. 08. 19. 04:00
Megosztás:

Így alakult a lakáspiac első féléve

Már látszik a fordulat a lakáspiaci adásvételek számában és a lakásárak emelkedésében. A lakásépítések trendje ugyanakkor egyelőre még csökkenést mutat, mivel jelenleg is érezteti hatását a 2022-es nemzetközi és hazai gazdasági lassulás. Ezzel összefüggésben, várhatóan idén lakásépítésekben gyengébb évet zárhat a piac, mint tavaly.
2024. 08. 19. 03:00
Megosztás:

Váratlan pénz jön 3 csillagjegy számára is, csak tudd, honnan! Heti pénzhoroszkóp

Fedezd fel, mit tartogat számodra a jövő hét a pénzügyek terén! Vajon mikor érkezik a váratlan szerencse? Melyik nap érdemes kipróbálnod a szerencsejátékokat, hogy kihasználhasd a csillagok kedvező állását? Olvasd el részletes pénzügyi horoszkópunkat, hogy megtudd, mely napokon számíthatsz különleges lehetőségekre és milyen szerencseszámokkal érdemes játszanod! Ne hagyd ki, hiszen a jövő heti szerencse kulcsa talán épp itt rejtőzik!
2024. 08. 19. 02:00
Megosztás:

Ebből botrány lesz: Betiltanák az online pornót!

Elmúltál 18 éves? IGEN - NEM. Ha valaki az IGEN-re kattint, akkor máris szabad bebocsátást nyer az online felnőtt-tartalmakhoz. Van ennek egyáltalán bármi értelme? Egy rejtett kamerás felvételen Russ Vought elmagyarázza, hogy az életkor ellenőrzésére vonatkozó törvények csak ürügy a pornóoldalak bezárására.
2024. 08. 19. 01:00
Megosztás:

A kriptóbálnák ezeket a P2E mém érméket veszik

A mém érme tér egyre inkább kezd eltolódni a teljesen haszontalan érmék felől a gyakorlati felhasználási lehetőséget kínáló tokenek irányába. Éppen ezért az újabb projektek már arra törekednek, hogy valami pluszt adjanak a befektetőknek a poénos karaktereken kívül.
2024. 08. 19. 00:01
Megosztás:

Megnyitja első magyarországi márkaüzletét a Fjällräven

Magyarországon is partner márkaüzlettel bővíti kínálatát a világ egyik legnépszerűbb túrafelszerelés-gyártója, a Fjällräven. Az Európában mostanáig tizennégy üzlettel rendelkező svéd outdoor márka termékei 2010 óta érhetőek el a hazai vásárlók számára. Piaci jelenlétének további erősítése érdekében a Fjällräven 2024. augusztus 15-én nyitja meg első magyarországi partner márkaboltját a budapesti MOM Park bevásárlóközpontban. A bolthálózat bővítését indokolja, hogy a fizikai üzletek globális szinten is kiemelt jelentőséggel bírnak az outdoor termékek értékesítésében. Ezt jól mutatja, hogy a vállalat eredményei alapján az online értékesítés aránya nem érte el a 20%-ot, vagyis a vásárlók továbbra is a termékek személyes beszerzését preferálják.
2024. 08. 18. 23:00
Megosztás:

Kripto szakértők felfedik a legjobb altcoinokat, amelyek akár 100-szoros nyereséget is hozhatnak a közelgő bikapiacon

A kripto rajongók körében egyre nagyobb a várakozás, mivel több digitális valuta is ígéretes növekedést mutat. Elemzők azonosították azokat a kulcsfontosságú altcoinokat, amelyek kivételes hozamokra lehetnek esélyesek a következő bikapiacon. Ez az útmutató részletesen bemutatja azokat az érméket, amelyek robbanásszerű növekedést érhetnek el, és betekintést nyújt a kriptopiac feltörekvő csillagaiba.
2024. 08. 18. 22:00
Megosztás:

Coinbase Wallet értékelés - A Coinbase kriptotárca bemutatása és elemzése

A kriptovaluták piacán történő mozgás során a tárcaválasztás az egyik legfontosabb stratégiai döntés, amelyet egy profi kereskedő hozhat. A Coinbase Wallet az egyik legszélesebb körben elérhető decentralizált tárca, amelyet érdemes megvizsgálni, különösen azok számára, akik már rendelkeznek némi tapasztalattal a kriptopiacon. Az alábbiakban részletesen bemutatjuk a Coinbase Walletet, kitérünk annak funkcióira, előnyeire, valamint a potenciális hátrányaira és kockázataira is, figyelembe véve a profi felhasználók igényeit.
2024. 08. 18. 21:00
Megosztás:

Egyre komolyabb összegű áruhitelekkel adósodunk el

Soha még ilyen erős féléve nem volt az áruhitelezésnek, mint 2024-ben. A csúcsdöntést a labdarúgó EB is segítette, és a nyári hónapok további sikerét hozhatta a párizsi olimpia is. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint a kiváló eredményhez szükség volt az elmúlt hónapokban megugró áraknak is.
2024. 08. 18. 20:00
Megosztás: