TVK elemzés




Ezek a változások befolyásolják idén az ingatlanpiacot

Az ingatlanállomány állapotára hosszú távon is pozitív hatással lehetnek az idén életbe lépett változások, mint például, hogy szigorodtak az energetikai elvárások az új ingatlanok használatba vételénél és elindult az otthonfelújítási program is - közölte a Duna House hétfőn az MTI-vel.
2024. 09. 02. 16:30
Megosztás:

Sikeres volt az idei debreceni Farmer Expo

Sikeres volt az idei debreceni Farmer Expo: három nap alatt ötezer négyzetméteren 207 kiállító mutatkozott be, az ország egész területéről, Zalától Szabolcsig érkeztek gazdák a szakmai konferenciákra és bemutatókra, a vásárt mintegy 15 ezer látogató is felkereste - mondta el a szombati zárást követően a vásárigazgató az MTI-nek.
2024. 09. 02. 16:00
Megosztás:

Átver az, aki a lakossági hitelpiac száguldásáról beszél

Nincs ok az örömre: hiába futott fel – jórészt az inflációnak köszönhetően – a kihelyezett hitelösszeg, az első fél évben 4 százalékkal kevesebben szerződtek valamilyen kölcsönre bankjukkal, mint öt éve, és a lemaradás az év végére még nagyobb lesz – figyelmeztet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.
2024. 09. 02. 15:00
Megosztás:

12 millió tankönyvet szállított ki a posta az oktatási intézményekhez

Húsz munkanap alatt 11,6 millió tankönyvet szállítottak ki az oktatási intézményekhez - közölte a Magyar Posta Zrt. hétfőn az MTI-vel.
2024. 09. 02. 14:30
Megosztás:

Egész évben célérték felett a hazai gáztárolók töltöttsége

Február, május és július után szeptember elsején is meghaladta az uniós elvárást a magyarországi földgáztárolók töltöttségi aránya. Így a kötelezőnél korábban teljesült mind a négy idei köztes feltöltési célérték. A most mintegy 90 százalékos mutató azt jelenti, hogy a novemberre előírt szint is jóval határidő előtt valóra válik - jelentette be hétfőn az Energiaügyi Minisztérium (EM).
2024. 09. 02. 14:00
Megosztás:

Rossz hír az országnak és a MOL-nak is: Ukrajna leállítja a Barátság kőolajvezetéket

Mihail Podoljak ukrán elnöki tanácsadó szerint Ukrajna az év végével leállíthatja a Barátság kőolajvezetéken történő olajszállításokat, beleértve a nem orosz forrásokat is.
2024. 09. 02. 13:00
Megosztás:

Kevesen annyira “kockázatvállalók”, hogy állami támogatással vegyenek ingatlant

Az idei év elején a korábbi CSOK-ot felváltotta a CSOK Plusz, és ennek a váltásnak a kapcsán sokféle jóslat született korábban, megnéztük, hogy a valóság milyen képet mutat.
2024. 09. 02. 12:30
Megosztás:

VR-szemüveget, MP3-lejátszókat, e-könyv-olvasókat és szelfibotokat vásárolnak nyáron a magyarok

Az elmúlt héten a zenelejátszásra alkalmas MP3- és MP4-lejátszókra, valamint kerékpáros telefontartókra való keresések ugrottak meg, míg júliusban a szelfibotok és e-book olvasók vezettek. Rengetegen kerestek ugyanakkor VR-szemüvegeket és mobil alkatrészeket is. Akár a digitális világba, akár a természetbe, akár máshova, a magyarok elvágynak otthonról idén nyáron is – világítanak rá az Árukereső.hu friss adatai.
2024. 09. 02. 12:00
Megosztás:

Már milliókat spórolhat, aki kiváltja a csúcskamatok idején felvett lakáshitelét

Az elmúlt években felvett méregdrága jelzálogkölcsönüket törlesztő adósoknak mostanra eljöhetett a hitelkiváltás ideje. A Bank360.hu számításai szerint egy 20 milliós lakáshitelnél a teljes futamidő alatt akár 10 milliónál is nagyobb megtakarítás tudnak elérni ezzel, a havi törlesztőrészlet pedig 50 ezer forinttal is csökkenhet.
2024. 09. 02. 11:30
Megosztás:

A LEGO Csoport két számjegyű növekedést ért el mind az árbevétel, mind nyereség tekintetében 2024 első félévében

A LEGO Csoport bejelentette az első féléves eredményeit. A vállalat két számjegyű növekedést ért el mind árbevételben, mind nettó nyereségben, és jelentősen felülmúlta a játékpiac eredményeit, valamint tovább növelte piaci részesedését. Az árbevétel növekedése a széles és sokszínű portfólió iránti erős kereslettel indokolható - különösen az amerikai és európai piacokon.
2024. 09. 02. 11:00
Megosztás:

Hatékonyabb átvilágítás kell a bankoktól, ha versenyben akarnak maradni

Az átvilágítás és KYC (saját ügyfelek ismerete) egyre inkább digitális alapokra helyeződik és automatizálódik, amely elősegíti, hogy a pénzügyi szolgáltatók ügyfeleiket aktuális információk alapján sorolják kockázati kategóriákba. A digitalizáció a pénzmosás elleni küzdelemben is egyre hangsúlyosabb szerepet kap, a mesterséges intelligencia, a gépi tanulás és az automatizálás megkönnyítik az ügyfelek átvilágítását és a tranzakciók nyomon követését.
2024. 09. 02. 10:30
Megosztás:

Bár már fordult, de még nem pörög a lakáspiac

Igencsak vegyes képet fest az európai lakáspiac idei évkezdéséről az unió statisztikai szervezetének friss jelentése. Az adatot szolgáltató országok szolid többségében – az egy évvel korábbival összevetve – csökkent a tranzakciók száma. Az arányok ugyanakkor meglehetősen szélsőségesek. A visszaesés Szlovéniában 24,4%, Írországban 22,1%, Franciaországban 21,6%, Ausztriában pedig 13,9%, míg ezekkel szemben a növekedés Cipruson 42,5%, Hollandiában pedig 11,7%.
2024. 09. 02. 10:00
Megosztás:

A Morgan Stanley elemzői elleni győzelemmel hangolt a budapesti olimpiára a magyar női sakkválogatott

Immár hagyomány, hogy a magyar női sakkválogatott a Morgan Stanley budapesti irodájának csapatával méri össze az erejét a sakkolimpiai felkészülés hajrájában. Az idén különös tétje volt a meccsnek, hiszen Budapesten lesz a patinás torna szeptemberben. A női válogatott ezúttal 30:19 arányban győzött, bár sokáig a pénzintézet munkatársai vezettek, soraikban Ács Péterrel, a férfi A válogatott csapatkapitányával, aki civilben a vállalatnál kockázatelemző. A Morgan Stanley-nél az év többi napján is élénk sakkélet zajlik, és immár hatodik éve a Polgár Judit Világsakkfesztivál a vállalat főtámogatója.
2024. 09. 02. 09:30
Megosztás:

Javult az amerikai fogyasztói hangulat

Augusztusban javult a Michigani Egyetem amerikai fogyasztói hangulatindexe, miután az előző négy hónapban folyamatosan romlott.
2024. 09. 02. 09:00
Megosztás:

Veszteséggel zárta az idei első fél évet a 4iG

Az idei első fél évet 1,5 milliárd forintos veszteséggel zárta a 4iG Csoport - közölte a társaság az MTI-vel pénteken.
2024. 09. 02. 08:30
Megosztás:

Megerősödött a magyar felsőoktatási intézményekbe vetett bizalom

Az elmúlt években megerősödött a megújult magyar felsőoktatási intézményekbe vetett bizalom - mondta Varga-Bajusz Veronika, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért, szak- és felnőttképzésért, fiatalokért felelős államtitkára szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.
2024. 09. 02. 08:00
Megosztás:

Az MVM Csoport részesedést szerzett a világ egyik legnagyobb mélytengeri földgázmezőjében

Az MVM Csoport részesedést szerzett a világ egyik legnagyobb mélytengeri földgázmezőjében, miután pénteken lezárult az MVM Csoport és az azerbajdzsáni állami tulajdonú Southern Gas Corridor CJSC közötti tranzakció - közölte az MVM az MTI-vel.
2024. 09. 02. 07:30
Megosztás:

Németországban csökkent a vállalatok foglalkoztatási hajlandósága

Németországban csökkent a vállalatok foglalkoztatási hajlandósága augusztusban a müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézetének felmérése szerint.
2024. 09. 02. 07:00
Megosztás:

Kripto Bálnák hullámain: ETH és Notcoin tulajdonosok a Raboo-val ismerkednek, ahogy a 4. szakasz a célvonalhoz közeledik

A kripto bálnák befolyásolják a piaci dinamikát és még más kereskedők lépéseit is manipulálhatják.
2024. 09. 02. 05:00
Megosztás:

A DTX Exchange 2 millió dolláros előértékesítése globális érdeklődést vált ki a Near Protocol növekedése és a MATIC fejlesztései közepette

A kriptovaluták volatilis piaca folyamatosan éberen tartja a befektetőket az árfolyam-ingadozások és piaci trendek miatt. A DTX Exchange egy feltörekvő erővé vált, amely a piaci hangulattól függetlenül tovább növekszik.
2024. 09. 02. 04:00
Megosztás: