ECONET elemzés



Miután levált a 110 forintos szintjéről, egészen az utolsónak mondható támaszáig 90 forintig ereszkedett az árfolyam, ugyan az elmúlt napokban sikerült visszakapaszkodnia a 100 forintos szintre, azonban ez nem változtat a tényen, hogy a papír csökkenő trendben van, és képtelen a korábbi csúcsai közelébe erősödni. Amennyiben a további csökkenések során a 90 forintos szint kitart, akkor beállhat egy 90-110 forint közötti sávba oldalazni, de az összkép egyelőre lefelé mutat inkább. A nyár is elég ramaty eddig, mármint ami az időjárást illeti, és ha ez így marad akkor a nyári fesztiválok látogatottsága is elmaradhat a várakozásoktól. A kulcsszint a 90 forint, ha elesik, akkor betöltésre kerülhet a még tavaly hátrahagyott 72-76 forint közötti rés.

A Nemzeti Innovációs Ügynökség csatlakozott az európai innovációs ügynökségek hálózatához

A Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) csatlakozott az európai nemzeti innovációs ügynökségeket tömörítő The European Network of Innovation Agencies (TAFTIE) szervezethez - közölte a NIÜ szerdán az MTI-vel.
2024. 06. 20. 14:00
Megosztás:

Uniós forrásból bővül a Lendület Program

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) által elnyert Horizon Europe Marie Sklodowska-Curie Actions (MSCA) COFUND pályázatának köszönhetően a Lendület-kutatócsoportok 5 éven át 35 kiváló külföldi vendégkutatót fogadhatnak egyenként legfeljebb hároméves időtartamra - tájékoztatta az MTA az MTI-t szerdán.
2024. 06. 20. 13:30
Megosztás:

Ingyenes állapotfelmérést és tanácsadást kínál a Mozdulnék Sportlabor

Ingyenes egészségügyi állapotfelmérést és személyre szabott életmódtanácsokat kínál az országszerte számos helyszínen elérhető Mozdulnék Sportlabor kezdeményezés - hívta fel a figyelmet Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára a programot bemutató szerdai sajtótájékoztatón Budapesten.
2024. 06. 20. 13:00
Megosztás:

Jók vagyunk a gazdaság fehérítésében

Az Európai Unión belül Magyarország hajtotta végre az egyik legnagyobb gazdaságfehérítést 2010 óta: az áfarés mértéke 22 százalékról 4,4 százalékra, a GDP-arányos adóelvonás mértéke pedig 40 százalékról 35 százalékra csökkent - jelentette ki Varga Mihály az Adóigazgatások Európai Szervezete (IOTA) éves közgyűlésének szerdai nyitó napján Budapesten.
2024. 06. 20. 12:30
Megosztás:

Jelenleg minden harmadik vállalat érzi magát felkészültnek az ESG-vel kapcsolatos előírásokra

A KPMG legfrissebb kutatása szerint a vállalatok megközelítőleg egyharmada (29%) érzi úgy, hogy készen áll az ESG-vel kapcsolatban közzétett adataira irányuló független tanúsításra, ami csak 4%-kal több, mint kilenc hónappal ezelőtt, annak ellenére, hogy az ESG jelentéstételre vonatkozó határidők gyorsan közelednek. Az EU-ban a legnagyobb vállalatoknak 2025-ben már nyilvánosságra kell hozniuk a 2024-es üzleti évre vonatkozó fenntarthatósági jelentéseiket, amiket független bizonyosságot nyújtó szakértőknek is véleményezniük kell.
2024. 06. 20. 12:00
Megosztás:

Nyári szabadságok: Hogyan oldják meg a gyárak a szezonális munkaerőhiányt?

Magyarországon a Munka Törvénykönyve által előírt szabályok vonatkoznak a szabadságok kiadása során a cégek saját állományában dolgozókra és a kölcsönzött munkaerőre, köztük a külföldiekre is. HR szempontból minden évben kihívást jelent szellemi és fizikai munkakörökben is a nyári szabadságok kiadása. Különösen igaz ez akkor, ha egy gyár például nem tervez nyári leállást. „A diákmunkások alkalmazása ilyenkor megoldás lehet, de valójában a szabadságok megfelelő ütemezése a kulcs” – mondta el Mihályi Magdolna, a Jobtain HR Szolgáltató ügyvezetője. Hozzátette: a Magyarországon dolgozó külföldiek is kihasználják a szabadságukat és aktívan töltik a pihenőnapokat.
2024. 06. 20. 11:30
Megosztás:

Tovább esett tavaly a termőföld-piac, de már látszanak a konszolidáció jelei

Tavaly 29%-kal kevesebb tranzakció keretében 3%-kal kisebb termőföld-terület cserélt gazdát, mint 2022-ben. Számos ok miatt elsősorban a növénytermesztés jövedelempozíciója romlott az elmúlt két évben, ugyanakkor mostanra már láthatók a konszolidáció jelei, ami által újra élénkülhet a földpiac. Noha az árak emelkedése továbbra is töretlen, a tavalyi 3,8%-os árnövekedés reálértéken 13%-ot meghaladó csökkenést jelent. Egy hektár, 2010-ben vásárolt termőföld 2023-ra összességében már átlagosan 3,6-szorosára növelte árát – derül ki a NAV ingatlanforgalmi adatbázisát feldolgozó legfrissebb OTP Termőföld Értéktérképből.
2024. 06. 20. 11:00
Megosztás:

Külföldi mobilhasználat szabályai - Nyaralj okosan!

Egy uniós rendelet szabályainak köszönhetően ma már szinte korlátok nélkül használhatjuk mobiltelefonunkat az Európai Gazdasági Térség (EGT) országaiban – mintha csak otthon lennénk. A fogyasztói tudatosság azonban továbbra is elengedhetetlen: figyelmetlenségből akár több millió forintos összeget is elmobilozhatunk külföldi nyaralásunk során, és ehhez Európát sem kell elhagynunk. Ha nem vagyunk körültekintőek, már pár perc Instagram használat is több mint százezer forintunkba kerülhet, de a háttérben futó alkalmazások is súlyos költségeket róhatnak ránk a tudtunk nélkül – egyebek mellett erre hívta fel a figyelmet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).
2024. 06. 20. 10:30
Megosztás:

Ezek most a legnépszerűbb motorok

A jó idő beköszöntével kilőtt az érdeklődés a használt motorbiciklik iránt, és látszólag ebben a kategóriában kevésbé árérzékenyek is a vásárlók. A magyar piac egészét hirdetésszámban és látogatottságban lefedő Használtautó.hu szakértője megnézte, mely márkák és modellek a legnépszerűbbek, beleértve a szóban forgó kétkerekűek átlagárait is.
2024. 06. 20. 10:00
Megosztás:

Ma folytatódhat a Magyar Telekom erősödése

Folytatódhat a Magyar Telekom erősödése, hosszabb távon az OTP is nagyobb árfolyamváltozás előtt állhat - írta az MTI-nek küldött csütörtöki előrejelzésében az Equilor Befektetési Zrt. elemzője.
2024. 06. 20. 09:30
Megosztás:

Copa America - melyik TV csatorna közvetíti a meccseket?

Magyar idő szerint június 21-én, pénteken hajnalban startol az amerikai kontinens legrangosabb labdarúgó-tornája, a Copa América. Melyik TV csatorna adja a Copa Amerika meccseket?
2024. 06. 20. 09:15
Megosztás:

Gyengült a forint csütörtök reggelre

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a szerda kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 06. 20. 09:00
Megosztás:

Az altcoinok piaca talpra áll, ezek a mém érmék óriási érdeklődést váltanak ki

Az altcoin piac az elmúlt napokban fellendülőben van, így az okos befektetőknek érdemes stratégiailag fontolóra venni a figyelemre méltó áremelkedést mutató mém érmék vásárlását, amelyek bullish jövőt sejtetnek.
2024. 06. 20. 08:30
Megosztás:

Shiba Inu 12.842%-os égetési rátát ért el, elemző szerint a SHIB és a virális Ethereum token rallyra készülnek

Shiba Inu (SHIB) nemrégiben elért, 12.842%-os égetési rátanövekedése felkavarta a kriptoökoszisztéma állóvizét, növelve a kétségeket a token potenciáljával és más Ethereum tokenekkel, mint például az <a href="https://rcofinance.com/?utm_source=profitline&utm_medium=pr&utm_campaign=0620" target="_blank">RCO Finance (RCOF)</a>kapcsolatban.
2024. 06. 20. 08:00
Megosztás:

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

Kvantumkonferenciát szerveztek a Bosch Budapest Innovációs Kampuszon
2024. 06. 20. 07:30
Megosztás:

A BorsodChem Zrt. 22 ezer család éves energiafogyasztását takarítja meg

Fenntarthatósági törekvései részeként folytatja az energiafelhasználás csökkentése érdekében is tett vállalásai teljesítését a BorsodChem. Európa egyik piacvezető műanyag-alapanyag és szervetlen vegyianyag gyártójának legfrissebb adatai szerint 2023-ban már 40 százalék fölötti volt a saját előállítású villamosenergia aránya, így az előző évhez képest sikerült megduplázni ezt az értéket. Ez a bővülés elősegíti a megtakarítási törekvéseiket is, éves szinten így már 22 ezer háztartás villamosenergia-fogyasztásának megfelelő mennyiséget spórolnak meg. A további energiaoptimalizálás érdekében az alapítása 75. évfordulóját ünneplő vállalat egyik kiemelt projektje, hogy a napenergia-hasznosítást jelentősen növelje a telephelyén.
2024. 06. 20. 07:00
Megosztás:

Épül a BYD-gyár – Megérkezett az első építőanyag-szállítmány a szegedi PSP terminálra

Megérkezett Kínából az első vasúti szállítmány a szeged-kiskundorozsmai PSP Terminalra. A következő három évben legalább négymillió tonna ömlesztett árut kell vasúton Szegedre szállítani, ahol a világ második legnagyobb elektromosautó-gyártója építi fel első európai üzemét. Az intermodális terminálról közvetlenül az építkezés területére szállítják az anyagokat. A BYD elvárásainak megfelelően folyamatosan fejlesztik az idén tavasszal elindult intermodális terminált, de elengedhetetlen lesz a magyarországi vasúthálózat fejlesztése is, különben a hazai autó- és akkumulátorgyártás bővülő forgalma a már most is túlzsúfolt közutakra zúdul.
2024. 06. 20. 06:30
Megosztás:

Chainlink Hírek: A LINK befektetők hozzáadják az Algotech-et (ALGT) a portfóliójukhoz, hogy elérjék a történelmi 1200%-os növekedést

Készüljön fel a váratlan kapcsolatok és robbanásszerű növekedés történetére a DeFi világában! Az Algotech (ALGT), egy forradalmi projekt, amely algoritmikus kereskedési megoldásokat kínál, lenyűgöző árnövekedést tapasztalt, ami felkeltette a befektetők figyelmét, beleértve a Chainlink (LINK) tulajdonosait is. Ez a cikk megvizsgálja a trend mögötti okokat, bemutatja az Algotech értékajánlatát, és elemzi annak lehetséges hatását a DeFi jövőjére.
2024. 06. 20. 06:00
Megosztás:

A magyarok 84%-a kártyával, vagy okos-eszközzel tervez fizetni külföldi utazása során

A magyarok 40 %-a tervez idén külföldi nyaralást, a legnépszerűbb úticélok pedig fej-fej mellett Olaszország és Horvátország. Az OTP Bank ügyfeleinek kártyahasználati tapasztalati is azt mutatják, hogy nyáron ez a két ország a legnépszerűbb hely a nyaralók körében. A leghosszabb külföldi utazására a válaszadók közel fele 80 és 320 ezer forint közötti összeget szán személyenként, és a magyar utazók 84%-a kártyával, okostelefonnal vagy okosórával fizet majd a nyaralóhelyen. Közülük 27% a mobilfizetést preferálja, amellyel a megkérdezett országok élmezőnyébe tartozunk – jelzi előre a Visa 2024. évi közép-kelet európai utazási és fizetési szokásokat vizsgáló felmérése, amely hét régiós ország, köztük Magyarország lakosainak megkérdezésével készült.
2024. 06. 20. 05:30
Megosztás:

CSOK-kiskapu, amiről kevesen tudnak

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) akár teljes összege átvihető egy másik ingatlanra, erre hívja fel a figyelmet a money.hu legújabb összeállítása. Sokak számára ismeretlen, pedig a jogszabály lehetőséget ad arra, hogy a CSOK-ot új otthon vásárlására vagy építésére is felhasználhassák a 10 éves elidegenítési tilalom lejárta előtt is. A fedezetcsere eddig a CSOK-os ingatlanok körülbelül 2 százalékánál fordult elő.
2024. 06. 20. 05:00
Megosztás: