FHB elemzés



Nem csillapodott szemernyit sem az eladói nyomás, az árfolyam ennek nyomán az 1150 forintos támaszának eleste után is a korábban tapasztalt mértékben zuhant tovább, amely során elérte az 1025 forintos támasz szintjét, és ahol az utóbbi napokban megpróbált megkapaszkodni. Hogy ez sikerül-e kérdéses, ugyan a részvény erősen túladott, így akár már ezen a szinten is elindulhat a korrekció, azonban az 1150 forintos szint töréséből adódóan jó esély mutatkozhat még a 900 forintos szint elérésére is. Vételeket még korai lenne keresni, érdemesebb kivárni a csökkenés alját. Emelkedés során ellenállás 1070 és 1100 forintnál.

Így készüljünk fel biztonságosan az üdülésre – a csalók sosem mennek szabadságra?

Javában tombol a nyár, és vakáció alatt előfordul, hogy kevésbé vagyunk szigorúak a pénzügyek terén. Többen külön spórolnak erre a néhány hétre, hogy ebből fedezzék az utazásunkat és a nyaralás alatti kiadásainkat. Azonban pihenés közben is fontos, hogy ügyeljünk adataink biztonságára. Összeszedtük, mire érdemes figyelni az utazás előtt és mi a teendő, ha mégis csalás áldozatává válunk.
2024. 08. 12. 23:00
Megosztás:

A gazdák 86 százalékának okoz kisebb-nagyobb gondot a vadkár - Mit tehetnek?

A múlt század közepe óta folyamatosan nő a nagyvadállomány Magyarországon, ezek a fajok ma már nyílt mezőgazdasági területeken is jelen vannak, egyre nagyobb károkat okozva a termelőknek. E károknak csak egy kis részét követi teljes körű kárrendezés (2022-ben a térített vadkár 3,1 milliárd forint volt, miközben az Agrárkamara becslése szerint 21 milliárdra is rúghatott a teljes kárösszeg). A mezőgazdasági termelők e témára vonatkozó aktuális tapasztalatait összegzi az Agroinform.hu mintegy félezer gazdálkodó válaszait feldolgozó elemzése.
2024. 08. 12. 22:00
Megosztás:

A Raiffeisen Bank és három kisebb bank is áthárítja a vállalkozókra a pénzügyi tranzakciós illetékemelést

A CIB Bank maradt hátra már csak, amelyik még nem jelentette be, hogy áthárítja a pénzügyi tranzakciós illeték megemelését. A Raiffeisen Bank és a kis- és középvállalkozók számára még szóba jöhető kis bankok (KDB Bank, Oberbank, Polgári Bank) is léptek, így már csak az a kérdés, a CIB Bank pontosan mikortól hárítja át a pénzügyi tranzakciós illetékemelést a vállalkozó ügyfelei számára – tette közzé a BiztosDöntés.hu.
2024. 08. 12. 21:00
Megosztás:

Még mindig a japán tőzsdei összeomlást elemezzük…

Sokat javult a helyzet a múlt hétfői döntés óta. A Commodity Future Trading Comission (CFTC) adatai szerint a júliusi 14 milliárd dolláros csúcsról annak 20 százalékára esett a nettó jen short pozíciók értéke múlt hét keddre.
2024. 08. 12. 20:00
Megosztás:

Utazási tippek: népszerű helyek Horvátországban

A magyarok körében népszerű úticél Horvátország. Nemcsak a közelsége miatt szeretik sokan, hanem a kedvező árai miatt is. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány helyet, ahova mindenképpen érdemes ellátogatni. 
2024. 08. 12. 19:00
Megosztás:

Miután kialudt az olimpiai láng: Mi marad velünk Párizs után?

A párizsi olimpia szervezői már a tervezéskor is kiemelt hangsúlyt fektettek a fenntarthatóságra, a hosszú távon fenntartható fejlesztésekre, így az idei versenyek tapasztalatai mindenképpen példaértékűek lesznek a hasonló kategóriájú sportesemények számára – állapítja meg az idei játékokról készített gazdasági elemzésében az Allianz Research.
2024. 08. 12. 18:00
Megosztás:

PET palackokkal kapcsolatos zöld állításokat vizsgál a GVH

Több vállalkozással szemben is eljárást indított a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), mert az ásványvizes és üdítőitalos palackok címkéin feltüntetett és egyéb kereskedelmi kommunikációjukban alkalmazott, a termék környezeti hatásaira vonatkozó állításaikkal valószínűsíthetően megtévesztették a fogyasztókat.
2024. 08. 12. 17:00
Megosztás:

Új akkumulátoros energiatárolót épít Soroksáron az E.ON

Új akkumulátoros energiatárolót épít Soroksáron az E.ON, a létesítmény újabb napelemes rendszerek csatlakoztatására ad lehetőséget és az ellátásbiztonságot is növeli - tájékoztatta a vállalat hétfőn az MTI-t.
2024. 08. 12. 16:00
Megosztás:

Németországban csökkent a söreladás az év első felében

Németországban kevesebb sört adtak el az idén az első fél évben, mint egy évvel korábban, ezzel folytatódott az értékesítés hosszú távú csökkenő tendenciája a labdarugó Európa-bajnokság ellenére.
2024. 08. 12. 15:00
Megosztás:

Az Indotek Group Spanyolországban vásárolt plázát

A budapesti székhelyű, európai ingatlanberuházó és vagyonkezelő vállalat, az Indotek Group csaknem 50 millió euróért megvásárolta az amerikai Blackstone Inc. alapkezelő vállalat által birtokolt Espacio León bevásárlóközpontot - közölte az ingatlanberuházó hétfőn az MTI-vel.
2024. 08. 12. 14:00
Megosztás:

Itt a lehetőség a családi gazdaságok fejlesztésére

Új pályázati felhívások segítik az állattartókat és az élelmiszer előállító gazdaságokat - mondta az Agrárminisztérium (AM) közleménye szerint a tárca mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára, a XXII. Tarka Fesztivál keretében megrendezett, XXVI. Bonyhádi Állategészségügyi és Állattenyésztési Tanácskozás - országos agrárfórum rendezvényén, pénteken, Bonyhádon.
2024. 08. 12. 13:00
Megosztás:

Fókuszban az élelmiszer-gazdaság

Az élelmiszer-gazdaság kiemelt jelentőséggel bír a magyar gazdaságban, amely az elmúlt években számos kihívással szembesült, de ennek ellenére is folyamatosan képes volt alkalmazkodni és fejlődni - jelentette ki Nobilis Márton, az Agrárminisztérium (AM) élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára a Kelet-magyarországi Agrárfórumon, Hajdúböszörményben a szaktárca tájékoztatása szerint.
2024. 08. 12. 12:00
Megosztás:

Júliusban gyorsult kissé a németországi infláció

Júliusban gyorsult kissé a németországi infláció a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis pénteken publikált végleges adatai alapján.
2024. 08. 12. 11:00
Megosztás:

Erősödéssel nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Pluszban indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék hétfőn. A londoni FTSE100 index 0,58 százalékkal, a frankfurti DAX index 0,60 százalékkal, a párizsi CAC-40 index pedig 0,45 százalékkal erősödött a kereskedés kezdetén.
2024. 08. 12. 10:00
Megosztás:

folytatódhat az emelkedés a tőzsdén

Kedvezőnek tűnik a nemzetközi befektetői hangulat, a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) is emelkedéssel kezdődhet a kereskedés hétfőn az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint.
2024. 08. 12. 09:15
Megosztás:

Vegyes forintmozgás reggel

Vegyesen alakult a forint árfolyama hétfő reggel a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 08. 12. 08:35
Megosztás:

A következő kripto ékkő megtalálva: Az Injective, Stacks és Celestia kereskedők a DTX tőzsdére váltanak

A kriptovaluta ékkövek megtalálása a piacon jelentős hozamot hozhat a jövőben.
2024. 08. 12. 08:00
Megosztás:

A korai Shiba Inu (SHIB) és Dogecoin (DOGE) bálnák az RCO Finance (RCOF) felé fordulnak, hogy megháromszorozzák nyereségüket

A közelmúltbeli kriptovaluta-piaci összeomlás során a vezető kriptovaluták, mint a Shiba Inu (SHIB) és a Dogecoin (DOGE) jelentős zuhanást szenvedtek el.
2024. 08. 12. 06:00
Megosztás:

Kínában gyorsult az infláció júliusban

Júliusban a vártnál nagyobb mértékben gyorsult az éves infláció Kínában. A kínai nemzeti statisztikai hivatal pénteki jelentése szerint az elemzők által várt 0,3 százalékot és az előző havi 0,2 százalékot egyaránt meghaladva, 0,5 százalékkal, február óta a leggyorsabb ütemben emelkedtek a fogyasztói árak júliusban.
2024. 08. 12. 05:00
Megosztás:

A Nébih szükséghelyzeti engedélyt adott ki három növényvédő szerre

A minél kisebb termésveszteséggel járó biztonságos betakarítás érdekében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szükséghelyzeti engedélyt adott ki három, dikvát hatóanyagú növényvédő szerre a szakmai és termelői kamarák jelzéseit figyelembe véve - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel.
2024. 08. 12. 04:00
Megosztás: