E-STAR (heti) elemzés



A 4000 forintos szint eleste ismét lökést adott a tavaly április végén, 12.400 forintos szint elérését követően megindult lejtmenetnek. Az elmúlt két hétben mutatott csökkenéssel ismét visszatért a Bollinger-szalag alsó szárához, ha a 3000 forintos szintbe nem tud megkapaszkodni, akkor a túladottság ellenére is folytatódhat a csökkenés 2000 forint irányába.

Japán hitelminősítő ajánlja befektetésre Magyarországot

A japán R&I hitelminősítő megerősítette Magyarország befektetésre ajánlott besorolását stabil kilátások mellett - mondta keddi videóüzenetében a pénzügyminiszter.
2024. 10. 22. 19:30
Megosztás:

Így élénkülhet jövőre a lakáspiac

A fiatalokat hozhatja helyzetbe a kormányhatározatba foglalt, 21 pontból álló Új Gazdaságpolitikai Akcióterv, amely támogatásokkal és korlátozásokkal élénkítené jövőre a lakáspiac forgalmát - közölte az ingatlan.com kedden az MTI-vel.
2024. 10. 22. 19:00
Megosztás:

Csinálj 500 dollárból akár 1 milliót ezzel a mesterséges intelligencia alapú kriptovalutával, amely várhatóan túlszárnyalja a Shiba Inut és a Chainlinket a 2024-es altcoin őrületben

Egy 500 dolláros befektetés elképesztő módon akár 1 millió dollárrá is változhat egy forradalmi mesterséges intelligencia (AI) alapú kriptovalutával, amely jelenleg nagy figyelmet kap. A digitális eszköz várhatóan túlszárnyalhat olyan jelentős tokeneket, mint a Shiba Inu és a Chainlink, miközben exponenciális növekedés előtt áll a 2024-es altcoin-őrületben. Ez a cikk bemutatja, hogyan válhat ez az új kriptovaluta játékváltóvá a befektetők számára, akik rendkívüli hozamokra vágynak.
2024. 10. 22. 18:30
Megosztás:

Így fejlesztik az agrárképzéseket

Innovatív fejlesztések történtek az agrárszakképzésben - jelentette ki Nobilis Márton, az Agrárminisztérium (AM) élelmiszergazdaságért és agrárszakképzésért felelős államtitkára a Kisalföldi ASzC Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium okostanterem átadó ünnepségén az AM keddi közleménye szerint.
2024. 10. 22. 18:00
Megosztás:

Az IMF nem változtatott idei globális gazdaságnövekedési előrejelzésén

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerint nem változtak a világgazdaság idei és jövő évi kilátásai a szervezet előző, áprilisi előrejelzése óta.
2024. 10. 22. 17:30
Megosztás:

Nem módosította az alapkamatot a monetáris tanács

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa nem változtatott keddi ülésén az alapkamaton, amely így változatlanul 6,5 százalék, nem változott a kamatfolyosó két széle sem.
2024. 10. 22. 17:00
Megosztás:

Továbbra is kihívást jelent a Brexit a logisztikában?

A Brexit hatása az Egyesült Királyság és az Európai Unió közötti kereskedelemre, és ezzel egyidejűleg a kapcsolódó logisztikai folyamatokra négy év elteltével is érezhető. A folyamatosan bevezetésre került új szabályozások, megnövekedett költségek és a határátkelési eljárások bonyolultsága jelentősen megnehezítik a vállalkozások működését. Az ESRI adatai szerint az EU és az Egyesült Királyság közötti kereskedelem volumene ötödével csökkent, miközben a közúti áruszállítás jelentős késéseket szenved el.
2024. 10. 22. 16:30
Megosztás:

Hatszáz milliós biotechnológiai beruházás valósul meg a hátrányos helyzetű Tarnabodon és Szécsényben

Magyarországon egyedülálló biotechnológiai üzem épül a Heves vármegyei Tarnabodon. A több mint hatszáz millió forintnyi beruházás célja a világ egyik leghatékonyabb antioxidánsának előállítása, amely alapjául szolgál egy új és innovatív funkcionális ital kifejlesztésének.
2024. 10. 22. 15:30
Megosztás:

Az MBH Csoport BUPA digitális platformjának új fejlesztésével segítséget kapnak a vállalkozók az uniós pályázatok benyújtásához

A pályázási folyamatot megkönnyítő, új digitális előszűrő szolgáltatás érhető el októbertől az MBH Csoport mikro-, kis- és középvállalatoknak szóló BUPA platformján. A cégvezetők a funkció segítségével megtudhatják, hogy a fejlesztési terveik megvalósításához melyik konstrukció illeszkedhet leginkább, valamint részletes útmutatást is kapnak a pályázás lépéseihez. Az indulást követően, elsőként a KKV Technológia Plusz Hitelprogramra (GINOP Plusz - 1.4.3-24) indítható előzetes forrásjogosultság-vizsgálat a BUPA-n keresztül.
2024. 10. 22. 15:00
Megosztás:

Dollármilliókat spórolhat a gyémántbányászatnak a Szegedi Tudományegyetem kutatása

A gyémántkitermelés költséghatékonyabbá tétele mellett jelentősen csökkenti a környezeti terhelést is az a kutatás, amelyet a Szegedi Tudományegyetem Geológia Tanszékén végeznek. Sahroz Khan, az SZTE Földtudományok Doktori Iskolája PhD-hallgatója kutatásának fókuszában az áll, hogy mi különbözteti meg a meddő és a gyémántban gazdag lelőhelyeket.
2024. 10. 22. 14:30
Megosztás:

Folyamatosan növekszik az eÁfa rendszer felhasználóinak száma

Az általános forgalmi adóval kapcsolatban 2024 talán legizgalmasabb és legfontosabb újdonsága az adóhatóság eÁfa rendszerének elindulása volt. Az adóhatóság új korszakot nyitott a bevallási kötelezettségek teljesítése terén a rendszer januári bevezetésével és elérhetővé tételével. Legutóbbi online előadásunkon Horváth Tibor, a NAV Központi Irányítás, Ellenőrzési Főosztály, főosztályvezetője volt a vendégünk, akivel arra kerestük a választ, hogy az elmúlt háromnegyedév fényében hol tart most a NAV eÁfa rendszere, mik az adózói tapasztalatok a rendszert illetően, illetve milyen újítások, fejlesztések várhatók a közeljövőben.
2024. 10. 22. 14:00
Megosztás:

Válság közeleg - Ismét csökkenő autóeladások jelzik a bajt

Augusztust követően szeptemberben is csökkentek Európában az új autó eladások. Az EU-ban 6,1 százalékkal kevesebb gépkocsit adtak el, mint egy évvel korábban.
2024. 10. 22. 13:30
Megosztás:

Czomba Sándor: Már egy éve töretlenül nő a fizetések vásárlóereje

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai alapján 2024 augusztusában a bruttó átlagkereset 628.800 forintot tett ki. Ez azt jelenti, hogy az előző év azonos időszakához képest a bruttó átlagkereset 73 ezer forinttal, azaz 13,1 százalékkal emelkedett.
2024. 10. 22. 13:00
Megosztás:

Az USA jegybank veszélyt lát, így óvatosságra int

Tegnap a Fed négy területi vezetője is a monetáris politika jövőbeli alakulásáról beszélt különböző eseményeken.
2024. 10. 22. 12:30
Megosztás:

Leleplezés! A boltokban kapható vaníliás cukorban van vanília egyáltalán? Vagy mi van benne akkor?

A boltokban kapható vaníliás cukor – amely széles körben elérhető és gyakran használt sütési hozzávaló – általában nem tartalmaz valódi vaníliát, hanem vanília aromát vagy vanillin-t, amely mesterséges vagy természetes forrásból is származhat.
2024. 10. 22. 12:00
Megosztás:

Új, munkajogi, versenyjogi és adatvédelmi online rendszert fejlesztettek

A hazai kis- és középvállalkozások (kkv-k) munkafolyamataihoz nyújt támogatást az a digitális ökoszisztéma, amelyet a Wolters Kluwer Hungary Kft. a Pécsi Tudományegyetemmel (PTE) közösen fejlesztett állami támogatással - tájékoztatta a társaság az MTI-t hétfőn.
2024. 10. 22. 11:30
Megosztás:

Vegyesen indult a heti kereskedés a tengerentúlon; emelkedtek az olajárak

A Dow Jones 0,8, az S&P500 pedig 0,2%-kal mérséklődött és az utóbbi index szinte mind a 11 fő ágazata mínuszban zárt. A Nasdaq Composite ezzel szemben 0,3%-kal növekedett az Nvidia 4,2%-os emelkedésének vezérletével.
2024. 10. 22. 11:10
Megosztás:

Szakértők a PropFit tartják a DeFi jövőjének, látják a potenciális hozamokat azon kriptovaluta kapcsán, amely finanszírozott számlákat ígér a kereskedőknek

Az iparági szakértők szerint a Proprietary Finance (PropFi) a DeFi jövője. Az iparági szakértők úgy vélik, hogy a PropFi forradalmasítja a befektetők és kereskedők tőkéhez való hozzáférését, és emiatt egyre nagyobb figyelmet kap mind a hagyományos pénzügyi szektorban, mind a kriptovaluta kereskedelemben.
2024. 10. 22. 10:44
Megosztás:

Emelkedtek az amerikai és európai hozamok; újra gyengült a forint az euróval szemben

Tovább hűltek a kamatcsökkentési várakozások az USA-ban és folytatódott a meredek hozamemelkedés, köszönhetően az erős amerikai konjunktúra-adatoknak és a vámok emelésével kampányoló – és ezzel várhatóan magasabb inflációt okozó - Donald Trump emelkedő győzelmi esélyeinek.
2024. 10. 22. 10:00
Megosztás:

Mire számíthatnak ma a befektetők?

A Nikkei délelőtt 1,2%-kal csökkent, miután kiderült, hogy japán kormánypárt attól tart, hogy a közelgő választásokon elveszítheti alsóházi többségét. Kína hétfőn 25 bázisponttal csökkentette az irányadó hitelkamatokat a gazdasági növekedés támogatása érdekében. Ennek hatásár az SSEC és a Hang Seng is 0,5%-os növekedéssel kezdte a kereskedést, a ma reggeli zárásra azonban már csökkent a lendület, mindkét index, illetve a CSI300 kínai blue chip index is 0,2%-os pluszban zárhat.
2024. 10. 22. 09:30
Megosztás: