OTP elemzés



Tegnap kitört az árfolyam a 4150 forintos szint alól, amelyet jelentős forgalommal bekövetkező emelkedés követett. 4350 forintnál ellenállásba ütközött, a Bollinger-szalagból messzire kifutott, így némi korrekció nem kizárt, csökkenés során érdemes a vételi oldalra állni. Támasz 4250 forintnál. Újabb lendület, illetve a 4350 forintos szint áttörését követően folytatódhat az emelkedés 4700-4750 forint irányába.

A DTX Exchange következő funkciója sokkolhatja az Aptos (APT) és a Litecoin (LTC) befektetőit

A legtöbb előértékesítésnél az a helyzet, hogy először befektetsz, majd vársz és megnézed, mi épül belőle. A DTX Exchange ezzel szemben azt tervezi, hogy hibrid CEX/DEX-üket még az előértékesítésük közepén elindítják. Ez óriási hatással lehet a DTX árfolyamára, és elvonhatja a befektetőket az alulteljesítő érméktől, mint az Aptos (APT) és a Litecoin (LTC).
2024. 07. 30. 04:00
Megosztás:

Ki hozhat be külföldi munkavállalókat? A törvényi változások jelentősen átrendezték a munkaerő-kölcsönzői piacot

A minősített munkaerő-kölcsönző cégeknek június 30-ig kellett teljesíteniük az év elején életbe lépett törvény által előírt szigorúbb feltételeket ahhoz, hogy megtarthassák minősített státuszukat. A létszámkövetelmény módosítását nem minden cég tudta teljesíteni.
2024. 07. 30. 03:00
Megosztás:

Így vernek át használt autó vásárlásakor - mutatjuk!

Böngészni a használt autók kínálatában, majd megvásárolni a kiszemelt járművet izgalmas és örömteli elfoglaltság, de ha nem vagyunk elég körültekintőek, gátlástalan csalók áldozatává válhatunk, és könnyen ráfizethetünk. A használt autók piacán sajnos ma is igen elterjedtek a különféle átverések, ezért a carVertical autóipari adatszolgáltató cég szakértői elárulnak néhány tippet, amelyek segítségével hamar felismerhetjük és elkerülhetjük a leggyakoribb csapdákat, és megkímélhetjük magunkat egy súlyos anyagi veszteségtől.
2024. 07. 30. 02:00
Megosztás:

Nem keresel többet nettó 500.000 forintnál? Akkor számíthatsz arra, hogy a bankod büntetni fog

A bankok egyre inkább válogatnak és szelektálnak az ügyfelek között: egyes helyeken jelentősen megemelték a kiemelt kamatokhoz kapcsolódó jövedelmi elvárásokat, máshol pedig az eddig legnépszerűbb, 10 évre fixált hitelektől próbálják eltántorítani az ügyfeleket – összegezte a hétfőtől érvénybe lépő kamatváltozásokat Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője. Miért lehet "kritikus szint" a havi 500.000 forintos jövedelem?
2024. 07. 30. 01:00
Megosztás:

Polgárháború törhet ki az USA-ban

Ray Dalio, a legendás befektetési guru szerint az Egyesült Államok szétfeszülő belső rendje közeledik ahhoz a billenési ponthoz, ahol megnövekedhet a konfliktusok valószínűsége, akár egy polgárháború kitörése formájában is.    
2024. 07. 30. 00:30
Megosztás:

Egy kriptó befektető 134 millió forintért vett WienerAI mém érmét - 1 nap múlva zárul az előértékesítés

A mesterséges intelligencia alapú kereskedésre fókuszáló tacskós mém érme célja, hogy forradalmasítsa a mém érme szektort egy igazi game-changer technológiával.
2024. 07. 30. 00:01
Megosztás:

Sosem látott szinteken a Richter részvény - mi várható még a BUX piacán?

Már pénteken olyan történt, amire hónapok óta, pontosabban február óta nem volt példa. Az eddigi vezető részvény, a Richter pénteken új csúcsra emelkedett, s új történelmi csúcson is zárt.
2024. 07. 29. 23:00
Megosztás:

Szigorodó szabályok a pénzmosás elleni küzdelemben

Ma már a világon egyetlen pénzügyi intézmény sem veheti félvállról a pénzmosás elleni küzdelmet, az egyre szigorodó hazai és nemzetközi szabályozás új kihívások elé állítja a piaci szereplőket. Az utóbbi időszakban a Magyar Nemzeti Bank (MNB) is módosított számos eddig hatályos szabályon, így a magyar bankok és pénzintézetek is kihívásokkal teli időszak elé néznek. A Deloitte szakértői összegyűjtötték a legfontosabb változásokat és tudnivalókat.
2024. 07. 29. 22:00
Megosztás:

Accor: a növekedési céloknak megfelelő, szilárd első féléves teljesítmény

„Az Accor – összhangban a befektetőknek tavaly bemutatott középtávú kilátásokkal – az idei első félévben is szilárd teljesítményt nyújtott. Ez bizonyítja modellünk erejét, csapatunk működési és pénzügyi fegyelmét, illetve a csoport és márkáinak erőteljes lendületét – mondta Sébastien Bazin, az Accor elnök-vezérigazgatója. – Aktivitásunk minden régióban és minden márkánk esetében a második negyedévben is magas maradt, a fejlődési ütemünk felgyorsult, a luxus és lifestyle területeken pedig jelentős partnerségi megállapodásokkal erősítettük tovább vezető pozíciónkat. Ez a teljesítmény lehetővé teszik számunkra, hogy megemeljük a 2024-re vonatkozó RevPAR-célkitűzésünket, és megerősítsük a csoport erejébe és ambíciójába vetett bizalmunkat.”
2024. 07. 29. 21:00
Megosztás:

Túlnyomórészt mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Túlnyomórészt csökkenéssel zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék hétfőn.
2024. 07. 29. 20:00
Megosztás:

A magyar biztosítási szektor jelene és kihívásai a Hungarikum "szemével"

A biztosítási szektort érintő kihívásokra reagálva a szakmát minden eddiginél intenzívebb összefogásra szólítja fel Keszthelyi Erik, a biztosításközvetítői piac legnagyobb szereplőjének – a Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt.-nek – első számú vezetője.
2024. 07. 29. 19:00
Megosztás:

Átlagos forgalomban új csúcson zárt a BÉT

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 571,59 pontos, 0,78 százalékos emelkedéssel, 73 745,69 ponton, új történelmi csúcson zárt hétfőn.
2024. 07. 29. 18:00
Megosztás:

Már nyolcvan intézménybe lehet időpontot foglalni az EgészségAblak alkalmazással

Magyarországon már 80 egészségügyi intézménybe lehet időpontot foglalni az EgészségAblak mobilalkalmazáson, vagy a 1812-es egészségvonalon keresztül, és ezen új, korszerű lehetőséghez egyre több járóbeteg-szakrendelés csatlakozik - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára Siófokon hétfőn.
2024. 07. 29. 17:00
Megosztás:

Hatalmas étvágyú rovarok teszik fenntarthatóvá a takarmányellátást

Fekete katonalégy lárvájának előállításával foglalkozik egy magyar vállalkozás, amely állatitakarmány-adalékot és a mezőgazdaságban használható hatékony talajjavító anyagot hoz létre. Erről a Magyarországon még egyedi gyártási eljárásról beszélgetett Áder János korábbi államfő Percze Rajmonddal, az Agroloop Hungary kft. ügyvezetőjével Kék bolygó című podcastjának hétfőn közzétett legújabb adásában, amely elérhető a legnépszerűbb videómegosztó portálon is.
2024. 07. 29. 16:00
Megosztás:

Partnereséget kötött a Duna House és a Lehel cégcsoport

Stratégiai partnerséget kötött a Duna House csoport új energetikai üzletága, a DH Energy és a Lehel cégcsoport az ügyfelek egyablakos kiszolgálására, az együttműködésnek köszönhetően a DH Energy lakossági és kisvállalati ügyfeleinek kínált energiahatékonysági megoldásait kivitelezői oldalról az Aluradiátor Projekt Kft. biztosítja majd - közölték az érintettek közös közleményben hétfőn.
2024. 07. 29. 15:00
Megosztás:

Róma kész lendületet adni kapcsolatainak Pekinggel

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök Li Csiang kínai kormányfővel való vasárnapi megbeszélése során az olasz-kínai együttműködés "újraindítását" ígérte és e célból egy hároméves akciótervet írt alá az új együttműködési lehetőségek előmozdítására - jelentette a kínai állami média.
2024. 07. 29. 14:00
Megosztás:

A kőolaj ára emelkedett a kínai ipari profit adatra

A kőolaj ára nőtt, miután a kínai ipari termelők nyereségének alakulásáról szóló júniusi adat jobb lett, mint a várakozás.
2024. 07. 29. 13:30
Megosztás:

Győri ingatlanokat értékesített a Rába

Értékesítette Győr belterületén két helyrajzi számon nyilvántartott, összesen 9471 négyzetméteres ingatlanát a Rába Járműipari Holding Nyrt. - közölte a társaság a tőzsde honlapján hétfőn.
2024. 07. 29. 13:00
Megosztás:

Kamala Harris egy hét alatt kétszázmillió dolláros kampánytámogatáshoz jutott

Kamala Harris választási kampánya egy hét alatt kétszázmillió dollárnyi támogatáshoz jutott - közölte az alelnök és nem hivatalos demokrata elnökjelölt kampányigazgató-helyettese vasárnap.
2024. 07. 29. 13:00
Megosztás:

A hitelfelvevők kevésbé érzik majd a földhivatali díjak drágulását

A bankoknak kerülnek majd többe a megugró földhivatali díjak – a pénzintézetek döntő része ugyanis a megemelt összegek ellenére változatlanul átvállalja ezen díjak jó részét a tőlük hitelt felvevő ügyfelektől – derül ki a BiztosDöntés.hu körképéből. Ugyanakkor fontos tudni, hogy a hitel gyors felmondása és visszafizetése esetén a bankok visszakövetelhetik a korábban adott kedvezményeket.
2024. 07. 29. 12:00
Megosztás: