OTP elemzés



A 4100 forintos szint visszatesztelése után folytatódott a lecsorgás a pénteki napon is. Nem várunk változást, további csökkenés jöhet az 50 napos mozgóátlag, 3980-4000 forint irányába a mai kereskedés során.

Többnyire csökkenéssel zártak tegnap a főbb nyugat-európai piacok

Többnyire csökkentek a főbb európai indexek tegnap, egyedül az olasz tőzsde stagnált. Az euróövezetben a kiskereskedelmi forgalom a júniusi 0,4%-os visszaesés után 0,1%-kal nőtt az előző hónaphoz képest júliusban, összhangban a piaci konszenzussal.
2024. 09. 06. 10:00
Megosztás:

Tovább estek a fejlett piaci kötvényhozamok; a dollár ismét gyengült az euróval szemben

A vártnál gyengébb ADP-riport miatt kismértékben tovább estek a kötvényhozamok, és az USA-ban és Európában is letapadtak az idei kereskedési sáv aljára. A tízéves dollár hozam 3,75% alatt, a német hozam 2,20% környékén zárt. A dollár ismét gyengült, 1,11-en az EUR/USD.
2024. 09. 06. 09:30
Megosztás:

Vegyesen zártak tegnap a főbb amerikai indexek

Vegyesen zártak tegnap a főbb amerikai indexek: egyedül a NASDAQ tudott emelkedni, míg a másik két vezető index csökkent. Bár az új munkanélküli segélykérelmek száma az Egyesült Államokban az elmúlt héten az előző hetihez képest 5 ezerrel, 227 ezerre csökkent, ami elmaradt a 230 ezres piaci várakozástól és új hét hetes mélypontot ért el, az igénylők száma továbbra is jelentősen meghaladja az év eleji átlagot.
2024. 09. 06. 09:00
Megosztás:

Civilben kockázatelemzőként ad mattot a pénzügyi problémáknak a magyar sakkválogatott kapitánya

A sakk számos olyan készséget fejleszt, amelyek a pénzügyi világban is kamatoztathatók. E szinergia kiváló példája Ács Péter sakknagymester, korábbi olimpiai ezüstérmes és magyar bajnok sakkozó, a budapesti Sakkolimpiára készülő magyar férfiválogatott kapitánya, aki civilben a világ egyik vezető pénzintézeténél, a Morgan Stanley budapesti irodájában dolgozik kockázatelemzőként. Munkája során számos párhuzamot fedezett már fel a sakk és a globális pénzügyi folyamatok kockázatelemzésben zajló munka között.
2024. 09. 06. 08:30
Megosztás:

Soha nem volt még ekkora egy átlagos lakáshitel induló törlesztőrészlete

Már a 19 millió forintot közelíti egy átlagos lakáshitel összege, és az ezért felvállalt törlesztőrészlet mértéke immár meghaladja a 140 ezer forintot – hívta fel a figyelmet Gergely Péter. A BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint ugyanakkor az ügyfelek továbbra is konzervatívak, és továbbra is csak a nettó átlagbér 30 százaléka körüli törlesztőrészletet vállalnak csak, de vannak figyelmeztető jelek.
2024. 09. 06. 08:00
Megosztás:

Jótékonysági akciót szervez az Élelmiszermentő Központ

Jótékonysági akciót szervez az iskolakezdés alkalmából az Élelmiszermentő Központ Nonprofit Kft., amely szeptember 9-ig fogadja magyarországi cégek felajánlásait.
2024. 09. 06. 07:30
Megosztás:

46 millió forint értékben támogatja munkavállalóit a Continental Dohányipari Csoport

Minden korábbinál nagyobb értékben osztotta ki a munkatársai körében az év ezen szakaszában megszokott támogatásokat a hazai dohányipar meghatározó szereplője, a Continental Dohányipari Csoport: a kollégák hűségét elismerő jutalmak összesen mintegy 25 millió forintot, az iskolakezdés anyagi terheinek enyhítését célzó támogatás további 20 millió forintot tett ki. A két kezdeményezés így összességében több mint 46 millió forinttal járul hozzá a munkatársak jólétéhez, megerősítve a vállalat pozícióját, mint Sátoraljaújhely egyik legkedveltebb munkaadója.
2024. 09. 06. 06:30
Megosztás:

Zenélő útburkolatot adtak át a 21-es főúton

Hatvan és Lőrinci között, a 21-es főúton készült el Magyarország harmadik zenélő útburkolata - jelentette be az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) út- és vasútépítésért felelős helyettes államtitkára csütörtökön, a beruházást átadó sajtótájékoztatóján.
2024. 09. 06. 06:00
Megosztás:

A lakótelep lehet tavasszal az ingatlanbefektetők beszállópontja

A telepszerűen épített tégla-, illetve paneles lakások adásvétele hagyományosan mintegy nyolcadát teszi ki a hazai lakásforgalomnak. A KSH által már feldolgozott utolsó teljes évben, 2022-ben ugyan ez az arány 13,2 százalékról 12,5 százalékra csökkent, de 2023-ban – az előzetes adatok szerint – e piaci szegmens ledolgozta a megtorpanást, s újra elérheti a 13 százalékos részesedést. Ez az átlagérték azonban óriási eltéréseket rejt, vannak olyan településeink, illetve fővárosi kerületeink, ahol az otthonok túlnyomó többsége valamelyik lakótelepen cserél gazdát. Így például Szekszárdon a teljes forgalom 73 százalékát ezek adják, dominálnak továbbá még Pakson (56 százalék), a fővárosban a XV. kerületben (55 százalék), valamint Százhalombattán (53 százalék). Az adásvételek számát tekintve 2022-ben is Miskolc vezette a ranglistát mintegy ezer tranzakcióval, mögötte ugyan helyet cserélt Debrecen és Budapest III. kerülete, de a további sorrend nem változott 2021-hez képest: Pécs, Szeged, majd Budapestről Újpest és Újpalota következett.
2024. 09. 06. 05:30
Megosztás:

Biciklire pattannál? Most pénzt kaphatsz érte!

Szeptember 21-22-én, immár harmadik alkalommal rendezi meg a Kerékpárosbarát hétvégét a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ), amely egybe esik az autómentes hétvégével. A program keretén belül országszerte kedvezményekkel várják vendégeiket a Kerékpárosbarát Szolgáltatói hálózat tagjai.
2024. 09. 06. 05:00
Megosztás:

Gyengén kezdte a harmadik negyedévet a magyar gazdaság

Kiskereskedelmi forgalmi adatokat tett közzé a Központi Statisztikai Hivatal a júliusi hónapra vonatkozóan: havi alapon ismét stagnált a forgalom.
2024. 09. 06. 04:30
Megosztás:

Nincs biztosítás az iskolákban leadott mobiltelefonok védelmére

Hétfőtől egy új rendelet alapján a diákok közel hatezer iskolában kötelesek leadni a telefonjaikat, ameddig az épületben tartózkodnak. Mindez jelentős pótlólagos felelősséget ró az oktatási intézményekre, hiszen ezentúl mindegyiküknek naponta sokszáz, akár 50-100 millió forint összértékű műszaki eszköz megfelelő tárolásáról és őrzéséről kell gondoskodniuk úgy, hogy erre jelenleg sem a személyi, sem a műszaki feltételek nem állnak rendelkezésre. Az ezzel járó, folyamatosan fennálló kockázatokat az iskolák jelenleg nem tudják biztosítással fedezni, és ilyen lehetőségre jó eséllyel a belátható jövőben sem lesz módjuk – derül ki az Insura.hu biztosításközvetítő portál alábbi elemzéséből.
2024. 09. 06. 04:00
Megosztás:

Az ötös lottó történelmének 3. legnagyobb nyereménye van most

5 milliárd forint feletti főnyeremény várja a lottózókat ezen a hétvégén. Az Ötöslottó történetének harmadik legnagyobb nyereményéből még akkor is megvalósíthatók a nyertesek álmai, ha nem egy, hanem kettő telitalálatos születik.
2024. 09. 06. 03:30
Megosztás:

Láncreakciót indíthat el az airbnb-s népszavazás - tizedével nőhet a budapesti albérletkínálat

Már elindult és szeptember közepéig tart az airbnb-zés esetleges betiltásáról szóló terézvárosi népszavazás, amely a budapesti és az országos lakáspiacra is hatással lehet. Néhány héten belül viszont kormányzati szabályozás is várható, amely szintén átalakíthatja az ingatlanpiacot.
2024. 09. 06. 03:00
Megosztás:

A világ légiközlekedése a XXI. században

A légiközlekedésben hosszú út vezetett odáig, mire eljutottunk a luxusnak számító, csupán a világ elitje számára elérhető „urizálástól” odáig, hogy ma fapados légitársasággal akár egy ebéd áráért eljuthatunk például Budapestről Olaszországba.
2024. 09. 06. 02:30
Megosztás:

Moszkva nem utasítja el az ukrajnai gáztranzitot

Oroszország nem utasítja el a gáz tranzitját Ukrajnán keresztül, ám ha Kijev ezt megtagadja, Moszkva nem kényszerítheti rá - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a vlagyivosztoki Keleti Gazdasági Fórum csütörtöki plenáris ülésén.
2024. 09. 06. 02:00
Megosztás:

Ennyi kgfb-t kötöttek rollerekre harminc nap alatt

A rollerekre és egyéb mikromobilitási eszközökre július 16-án bevezetett kgfb óta összesen 4300 ilyen biztosítási szerződést kötöttek a Netrisknél augusztus közepéig, ezeknek az átlagos éves díja 6200 forint volt - közölte az online biztosításközvetítő csütörtökön az MTI-vel.
2024. 09. 06. 01:30
Megosztás:

Nem nőtt tovább a munkanélkülisegély-kérelmek száma

Az Egyesült Államokban az előző héthez képest 5 ezerrel kevesebben, 227 ezren igényeltek újonnan munkanélküli segélyt. A friss adat elmaradt a 230 ezres piaci várakozástól.
2024. 09. 06. 01:00
Megosztás:

Néhány mém érme kereskedőnek elege lett a piac küzdelméből, és átnyargalt a Crypto All-Stars-ra

A kriptopiac az utóbbi időben elég labilisen viselkedik, egyes mém érmék meredeken elkezdtek ereszkedni lefelé.
2024. 09. 06. 00:01
Megosztás:

Az AI tokenek lejtmenetben vannak, mivel az Nvidia elszenvedte történetének legnagyobb veszteségét, az elemzők új kedvencei pedig...

A bikapiac és az altcoin szezon a küszöbön áll, és bármelyik pillanatban elkezdődhet. Az általános piac stabil, az altcoinok alacsony árakon stagnálnak, és készen állnak a fellendülésre. Ahogy az izgalom fokozódik, az Nvidia a legnagyobb árfolyam veszteséget szenvedte el története során. Ebben a környezetben új kedvenc tokenek tűntek fel. Az elemzők most ezeket az ígéretes eszközöket vizsgálják, megjósolva, melyek lesznek a következő jelentős növekedés előtt álló kriptovaluták. Ez a cikk bemutatja, mely érmék állnak készen a kitörésre, betekintést nyújtva a kriptopiac következő nagy lehetőségeibe.
2024. 09. 05. 23:00
Megosztás: