Raiffeisen

Ismét van pénz a kutatásban: ugrásszerű jövedelememelkedés egyes területeken, és még csak nem is kell feltétlen külföldre költözni

A munkaerőpiaci béremelkedés az alkalmazott kutatásban foglalkoztatottak körében az átlagot messze meghaladja, ugyanakkor körükben a külföldre vándorlás immár kevésbé jellemző tendencia – állapította meg az IseeQ fejvadász cég több mint 1500 fő körében végzett felmérése. Nem csoda, hogy a fiatalok számára különösen vonzó, ha ezeket az álláshelyeket testközelből nézhetik meg: a cégcsoporthoz tartozó Startup Safari programja és jegyei iránti érdeklődés minden korábbi évét meghaladja.

Ismét van pénz a kutatásban: ugrásszerű jövedelememelkedés egyes területeken, és még csak nem is kell feltétlen külföldre költözni

Az egyetemi és akadémiai alapkutatási tevékenység állami finanszírozásával kapcsolatban élénk vita folyt az elmúlt hónapokban. Eközben kevesebb szó esett a vállalati szektorban folyó alkalmazott kutatási területeken végbemenő változásokról. Az áprilisi Startup Safari szervezésében is aktívan résztvevő IseeQ fejvadász cég iparági szereplőknél dolgozó munkatársak körében lefolytatott felmérése szerint az átlagot jócskán meghaladó béremelkedés és a biztos jövőkép valósággal átszippantja a kutatókat a privát szférába.


Egyre több magyar kutató hagyja el az egyetemi, nem kifejezetten jól fizető kutatói állását vagy hagyja félbe PhD tanulmányait. Az ok egyszerű: a vonzóbb bérezés és a jobb jövőbeni kilátások. Az alapkutatások területéről közvetlenül az alkalmazott kutatások legforróbb területére csöppenhetnek azok, akik engednek a csábításnak. Egy gyors váltás után máris különböző érdekes projektekben, például egy önvezető autó fejlesztésében vagy valós idejű videó analitika kidolgozásában vehetnek részt, mindezt akár háromszor-négyszer akkora keresetért, mint korábban. Sokak számára a bér mellett vonzó az is, hogy bel&aac ute;tható időn belül tényleges terméket eredményező projektekben dolgozhatnak, amivel sokkal könnyebben validálható a befektetett energia, nem csak a finanszírozók, hanem saját maguk és ismerőseik számára is. A kutatásokat közvetlenül hasznosító márkák ráadásul az életrajzokban is jobban mutatnak, mint a kevesek számára érthető kutatási tézisek címei.


Április 17-19. között rendezik meg Budapesten a Startup Safarit, mely minden évben több ezer fiatalt vonz. Idén körülbelül 300 program várja az érdeklődőket 100 helyszínen, köztük a legmodernebb technológiák fejlesztésén, értékesítésén és ezek határterületein dolgozó vállalkozásoknál. A Startup Safari Budapest szervezésében aktívan közreműködő IseeQ nem csak a Safari kapcsán, hanem saját munkaerőközvetítő tevékenysége okán folyamatosan szemmel tartja ezen szektorok bérviszonyait. Batiz Péter IT kutatásvezető és csapata egy év alatt több mint 1500 pozíciót vizsgálva arra a következtetésre jutottak, hogy a magyar gazdaságban folyamato san végbemenő béremelkedés egyik legélénkebb pontja az alkalmazott kutatások területe.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A banki betéti kamatok általában 0-1% közötti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 3,1% (KSH, 2018. június). Így az Ön pénze reálértéken romlik, hiszen az infláció nagyobb, mint a kapott kamat. Mi a teendő ilyen helyzetben?

Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen befektetésben gondolkodik?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Önt felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Miért édemes Önnek regisztrálni, és mi fog történni?
  • Mi a pénzhez értünk, segítünk Önnek pénzügyeiben.
  • A megadott elérhetőségeken szakértőink megkeresik Önt.
  • Kollégáink válaszolnak pénzügyi kérdéseire.
  • Szakértőink segítenek Önnek befektetési döntéseiben, információt adunk döntéseihez.
  • Segítségünkkel számos pénzügyi konstrukciót elérhet (állampapírok, deviza, hazai- és külföldi részvénypiacok, befektetési alapok stb).
  • A tanácsadás díjmentes.
Különös tekintettel az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletében („Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”) foglaltakra valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”) szerint személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu kezelje. Továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy megadott személyes adataimat a ProfitLine.hu a Partnereink menüpontban feltüntetett szolgáltató partnerei részére továbbítsa további egyeztetés, tájékoztatás, kapcsolatfelvétel céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

A csupán 1-2 éves tapasztalattal rendelkező junior kutatói pozíciók bérsávja a bruttó 300-400ezres sávból egy év leforgása alatt 400-510ezres sávba emelkedett, ami 25-30 százalékos növekedésnek felel meg. 3-4 éves tapasztalattal 2017-ben 400-550ezer között lehetett keresni, ma már 510-740ezer közé esnek ezek az ajánlatok. A szeniorok körében is hasonló léptékkel nőttek a bruttó havi bérek: az 550-700ezres sávból 2018-ra 740 ezertől 1,1millióg terjedő intervallumig. Míg a legkiugróbb értéknek 2017-ben egy 900ezres bruttó ajánlat minősült, 2018-ban az IseeQ felmérésében érintettek közt felbukkant 1,4millió forintos havi bér is.


„Fontos észrevenni, hogy a sávokon belüli drágulást kifejező 25-35
százalékos béremelkedéshez képest a konkrét munkavállalók sokkal magasabb bérnövekedést tapasztalhatnak. Hiszen az idő előrehaladtával az emberek a sávok között mozognak, juniorokból középhaladók, azokból pedig seniorok lesznek. Így nem ritka, hogy egy év alatt akár fizetése duplázódását is tapasztalhatja egy fontos fejlődési mérföldkövön átjutó, vagy új helyre átcsábított kutató.”
– magyarázza Kovács Péter, a kutatást végző IseeQ társalapítója, a Startup Safari arca. Ezeket a hajmeresztő béreket elsősorban a mesterséges intelligencia, a gépi tanulás, az ipar 4.0 területén foglalkoztatott kutatók kapják. Ezekhez a fogalmakhoz kapcsolódó fejlesztéseken dolgozók húzták fel az átlagokat is, és a kutatók várakozásai szerint még jó ideig fennmaradhat ez az állapot, újabb és újabb rekordok várhatók ezeken a területeken, hiszen a piaci helyzet megtartása érdekében egyre több cég fektet kutatásokba. Ezeknek a cégeknek szinte mindegyikével találkozhatnak Budapesten testközelből a Startup Safari útvonalait, vagy egyedi programjait meglátogató fiatalok.

Az érdeklődést és a munkaerőpiaci potenciált is jól jelzi, hogy egy héttel az idei Startup Safari Budapest előtt már kétszer annyi jegy kelt el, mint tavaly ugyanekkor. „Üdvözítő, hogy a feltételezésekkel ellentétben ezekről a területekről a külföldre vándorlás sokkal kevésbé jellemző tendencia.” – meséli Kovács Péter. Nemzetközi projekteken van ugyanis lehetőség dolgozni magyar cégeknél, illetve távmunkában a világ bármely pontjáról. Több magyar kutató-fejlesztő csatlakozott például a Google érdekeltségei közt számontartott, amúgy londoni székhelyű Deepmindhoz. Itt lehetőségük van olyan projekteken is dolgozni, mint a mesterséges intelligencián alapuló gépi játékos fejlesztése, ami immár veri a világ legjobb hús-v&ea cute;r Starcraft playereit is. A Safari szervezői a technológiai állások elérhetőségét szeretnék megmutatni a jövő generációjának is: az EPAM segítségével országszerte 250 gyereknek biztosítanak szervezett utazást a fővárosba a Safarira.


Website: www.budapest.startupsafari.com

Facebook: www.facebook.com/startupsafaribudapest

Hozzászólások

Ilyen időjárásra számíthatunk

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
2019. 04. 19. 15:30
Megosztás:
Hozzászólások:

20 ezer pedagógus jelentkezett a 2020-as minősítési eljárásra

Majdnem 20 ezer pedagógus jelentkezett a 2020-as minősítési eljárásra március 31-ig - írta az eduline.hu az Oktatási Hivatal által közzétett adatok alapján.
2019. 04. 19. 12:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Két hétre lezárják a Keleti pályaudvart

Zárva tart május 13-tól 26-ig a Keleti pályaudvar karbantartás miatt - tájékoztatta a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-t.
2019. 04. 19. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Megjelent a 2030-ig szóló exportstratégia kivonata

Megjelent a Külgazdasági és Külügyminisztérium 2030-ig szóló, márciusban elfogadott Nemzeti Exportstratégiájának kivonata csütörtökön a kormany.hu oldalon.
2019. 04. 19. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Nőtt a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása

Jelentősen, csaknem két és félszeresére nőtt 2010 óta a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása Magyarországon - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára csütörtökön Tabon.
2019. 04. 19. 02:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Helytelenül kezeljük az e-hulladékot

Bár a többség nyitott a szelektív gyűjtésre, az elektronikai eszközökből származó hulladékokat a lakosság csaknem fele rosszul helyezi el - derül ki a MediaMarkt országos felméréséből.
2019. 04. 18. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Nem szűnik meg a miskolci gyermekváros

Nem szűnik meg a miskolci gyermekváros, az intézmény uniós fejlesztési program keretében újul meg, ahogy az ország többi korszerűtlen gyermekotthona is - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) sajtóhírekre reagálva pénteken az MTI-vel.
2019. 04. 18. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ezért lesz dugódíj

A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni - mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
2019. 04. 18. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A részvények többsége jól teljesített, a BUX gyengült

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 194,40 pontos, 0,45 százalékos csökkenéssel, 42 810,11 ponton zárt csütörtökön.
2019. 04. 18. 19:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Iparűzési adó – idén érvényesíthető utoljára a foglalkoztatás növeléséhez kapcsolódó adóalap-mentesség!

Közeleg a helyi iparűzési adó bevallásának és befizetésének határideje, a vállalkozásoknak érdemes figyelniük arra, hogy idén utoljára lehet élni a 2018-ra még érvényesíthető, a foglalkoztatás növeléséhez kapcsolódó adóalap-mentességgel! A hipa megosztásánál pedig a telephelyek, székhelyek közötti adómegosztást kell pontosan megtervezni. A helyi iparűzési adó számításához és befizetéséhez kapcsolódó tudnivalókra hívja fel a figyelmet az Vizer József, az RSM Hungary adóigazgatójának blogbejegyzésében.
2019. 04. 18. 18:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A lakásvásárlók fele már csak hitellel boldogul

Csúcsok dőltek meg a lakáspiacon tavaly: 2008 óta először lépte át a 100 ezres határt az engedélyezett lakáshitelek száma. Ezek összege pedig 2018-ban 853 milliárd forintot tett ki, amelynél szintén 2008-ban volt magasabb szinten a piac. A money.hu elemzése szerint a lakáshitelek iránti érdeklődést mutatja, hogy négy év alatt 45 százalékra nőtt folyósított lakáshitelek lakásvásárlásokhoz mért aránya. A hitelkiváltások tavaly még nem játszottak nagy szerepet a lakáshitelezésben, ám a money.hu szerint az idén növekedhet a súlyuk. Jelenleg ugyanis még mindig nagyon sok a rizikós, változó kamatozású lakáshitel, amelyeket hitelkiváltással biztonságos, több évig vagy a futamidő végéig fix törlesztőrészletű lakáshitelre lehet cserélni.
2019. 04. 18. 17:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Új felnőttképzési rendszer jöhet létre

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a Nemzeti Versenyképességi Tanács csütörtöki ülésén a felnőttképzés keresletvezérelt módon történő, innovatív átalakítását javasolta, hogy a képzések jobban kövessék a vállalatok és a magyar munkavállalók képzési igényeit - tájékoztatta az innovációs és technológiai miniszter az MTI-t az ülést követően.
2019. 04. 18. 15:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Mennyibe kerül a sonka a húsvéti időszakban? - egy ábrán

A sonka mennyiségi eladással súlyozott fogyasztói átlagára, ft/kg
2019. 04. 18. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ilyen húsvéti programok lesznek a Várkert Bazárban

Idén is színes családi programokkal, kézműves foglalkozásokkal és koncertekkel várja az érdeklődőket szombattól hétfőig a Várkert Bazár.
2019. 04. 18. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Mekkora a kanyarójárvány esélye Magyarországon?

A magas átoltottság miatt kicsi a kanyarójárvány esélye Magyarországon, de javasolt a védőoltás, ha valaki járvány sújtotta területre utazik - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.
2019. 04. 18. 12:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Kormány elé kerül a divatipari stratégia

Hamarosan tárgyalhatja a kormány a magyar design- és divatipar fejlesztéséről szóló átfogó stratégiát - mondta Bata-Jakab Zsófia, a Magyar Divat- és Design Ügynökség vezérigazgatója csütörtök reggel az M1 aktuális csatorna és a Kossuth Rádió közös reggeli műsorában.
2019. 04. 18. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Milliárdos költségvetési csalást lepleztek le

Több száz munkaerő-közvetítéssel foglalkozó céget számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A cégek a gyanú szerint milliárdos kárt okoztak a költségvetésnek azzal, hogy nem fizették a munkavállalók utáni járulékokat.
2019. 04. 18. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

BÉT: Némi visszaesés várható

Nyitáskor kisebb korrekciót és visszaesést várnak az MTI-nek nyilatkozó elemzők a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) csütörtökön.
2019. 04. 18. 09:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Kampány indul a vezetés közbeni mobilozás visszaszorításáért

Kampányt indít a vezetés közbeni mobilhasználat visszaszorításáért az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottsága (OBB) és az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. - jelentették be szerdán Budapesten.
2019. 04. 18. 07:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Elindult a felsőoktatási ügyintézés időszaka

A felsőoktatásba jelentkezők szerdától elérhetik az ügyintézési funkciókat a felvi.hu honlapon, az e-felvételi rendszerében - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.
2019. 04. 18. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:
Raiffeisen