Piacok > Nemzetközi befektetések > RWE >

RWEAz RWE Európa öt legnagyobb közmű cégének egyike. Az áram- és gázpiacon aktív szerepet vállal a termelésben és az elosztásban, valamint az értékesítésben és a kereskedelemben.


Ez az integrált üzleti modell lehetővé teszi, hogy a folyamatosan növekvő energia igényekre építsenek. 63.000 alkalmazottjuk 20 millió fogyasztót lát el villamos energiával, 10 milliót pedig gázzal.

Kapcsolódó hírek

2017.08.22. 22:00

Vádat emeltek Romániában a Digi cégcsoport vezetői ellen

Vádat emeltek Romániában a Digi cégcsoport több jelenlegi és volt vezetője ellen egy korrupciós ügyben, amelyben a telekommunikációs vállalatot megvesztegetéssel gyanúsítják.

A nagy brit vállalatok jelentős része felkészületlen a kibertámadásokkal szemben

A legnagyobb brit vállalatok kétharmada felkészületlen a kibertámadásokkal szemben egy kormányzati felmérés hétfőn ismertetett eredményei szerint.

Beszínezte a kutyák szőrét egy indiai gyár környezetszennyezése

Bezárattak a hatóságok egy gyárat az india Mumbaiban, mert kezeletlen ipari hulladékot és színezőanyagokat engedett a helyi folyóba, ami miatt 11 kutya szőrének a színe kékre változott - adta hírül a Hindustian Times helyi napilap.
2017.08.22. 15:00

141 520 forintra emelkedik a minimálbér Csehországban

Csehországban 12 200 koronára (141 520 forint) emelik januártól a mostani 11 000 koronás (127 600 forint) minimálbért, döntött a cseh kormány hétfőn Prágában.
2017.08.22. 14:30

8 éves mélypontra csökkent a munkanélküliség Szlovéniában

Szlovéniában 8 éves mélypontra csökkent a munkanélküliség júniusban.

Magyar cég segíti az európai szabályok bevezetését az ukrán gázpiacon

A magyar tulajdonú IP Systems Zrt. nyerte az Ukrtransgaz által kiírt közbeszerzést, melynek keretében a rendszerirányítói és a gáztárolói feladatokat ellátó ukrán vállalat számára szállít integrált informatikai platformot több mint 2 millió euró értékben. A közel 150 főt foglalkoztató IP Systems a további lehetőségek kiaknázása érdekében irodát nyit Ukrajnában.
2017.08.22. 4:00

Ismét az Európai Bíróság előtt az Uber

Alig két hónappal azután, hogy Szpunar főtanácsnok indítványában megállapította, hogy az Uber elsősorban nem információs társadalommal összefüggő szolgáltatást nyújt, és így köteles betartani a tagállamok vonatkozó közlekedési szabályozásait, a cég ügye újra terítékre került az Európai Bíróság előtt. „Habár az Európai Bíróság ítélethirdetésére még hónapokat kell várni, az eddigi főtanácsnoki indítványok és az egyre gyakoribb tagállami eljárások alapján jól látszik, hogy az Uber tevékenységével kapcsolatosan a közeljövőben egységes uniós álláspontra lesz szükség.” – mutat rá Novák Zoltán, a Taylor Wessing ügyvédi iroda jogásza.
2017.08.22. 1:00

Oroszország visszafizette az utolsó szovjet tartozását

Oroszország visszafizette Bosznia-Hercegovinának a volt Szovjetunió és Jugoszlávia közötti áruforgalomban keletkezett 125,2 millió dollárnyi szovjet adósságot, és ezzel rendezett minden a szovjet korszakból visszamaradt tartozást.

USA

2017.08.22. 0:05

200 millió amerikai nézte az évszázad napfogyatkozását

Mintegy 200 millió amerikai nézte a szabadban Oregontól Dél-Karolináig az évszázad napfogyatkozásának nevezett természeti jelenséget.
2017.08.21. 23:30

Felfüggesztik az amerikai vízumkiadást Oroszországban

Felfüggeszti Oroszországban az Egyesült Államok a nem bevándorlási vízumok kiadását, az amerikai külképviseleteken Moszkva által elrendelt létszámcsökkentésre hivatkozva.

USA

2017.08.21. 22:00

Távozik Trump kétes hírű stratégiai tanácsadója

Közös megegyezéssel távozott posztjából Donald Trump fő stratégiai tanácsadóját, Stephen Bannon, aki döntő szerepet játszott Trump választási kampányának megszervezésében.
2017.08.21. 18:00

A valószínűtlen háború - interjú Észak-Korea kapcsán

Észak-Korea diktátora nem háborút akar, hanem rezsimjének háborítatlan fennmaradását. Ezt atomfegyverkezés révén véli megvalósíthatónak – mondja a berlini Freie Universität Észak-Koreára szakosodott kutatóintézetének irányítója az Alapblognak adott interjújában. Eric Ballbach szerint a közvélekedéssel ellentétben Kínának nincs totális befolyása a phenjani rezsimre, azt csak korlátozottan tudja politikájának módosítására rávenni. De Pekingnek valójában még ilyen célja sincs. Ugyanis jól felfogott gazdasági és politikai érdeke fűződik ahhoz, hogy alapvetően ne változzon a helyzet, a status quo a Koreai-félszigeten.
2017.08.21. 11:00

Élénk a kereslet a csemegekukorica iránt Európában

Idén mintegy félmillió tonna csemegekukorica kerül a feldolgozókba, ezzel a mennyiséggel Magyarország az Egyesült Államok után a világ 2. legnagyobb csemegekukorica termelője. A Syngenta mai hajdúszoboszlói szakmai rendezvényén elhangzott: a kontinensen lassan, de évről-évre emelkedik a kereslet az élelmiszernövény iránt, különösen a szuperédes fajták iránt nőtt meg az igény.
2017.08.21. 9:00

2,1%-kal bővült a német GDP

Munkanaphatással szűrve a második negyedévben 2,1%-kal bővült a német gazdaság a tavalyi év azonos negyedévéhez képest.
2017.08.21. 8:00

Átmeneti időre szóló vámuniót szeretnének a britek

Megjelent a júliusi brit infláció, ami az előző hónaphoz hasonlóan 2,6% lett, a 2,7%-os várakozással lényegében összhangban. A maginfláció 2,4%-on stagnált, szintén csak minimálisan elmaradva a 2,5%-os várakozástól.

Legfrissebb fórum témák