Pénzbolt > Döglött részvényen ülsz? Van megoldás! >

Döglött részvényen ülsz? Van megoldás!

 


Kevesen tudják, hogy a „beragadt” értékpapírokkal is lehet rendszeresen pénzt keresni! Értékelje Ön is befektetéseit és ne habozzon szakértőhöz fordulni, ha szükséges.


Az alábbi ábrán - a vállalati döntéseknél jól ismert BCG mátrixhoz hasonlóan gondolkodva - elhelyeztük az egyes befektetéseket.


Mátrixunk két paramétert vizsgál egy részvény befektetés esetén: a részvény befektetéssel elérhető hozamot, árfolyam nyereséget (függőleges tengely), valamint annak hosszabb távú tartásából származó jövedelmet, mint pl. az osztalék (vízszintes tengely).Döglött kutyák: Ide azokat az értékpapírokat soroljuk, amiknek nincs, vagy nagyon alacsony a hozamuk, nem biztosítanak rendszeres jövedelmet, vagy nagy rajtuk az elszenvedett árfolyamveszteség!


Fejős tehenek: Az ide sorolt értékpapírok jellemzően rendszeresen fizetnek osztalékot, de kiemelkedő árfolyamemelkedésre az esetükben nem számolunk.


Kérdőjelek: Ide azok az értékpapírok kerülnek besorolásra, amelyeket a közelmúltban vettünk és még kiemelkedő hozamra, vagy osztalékfizetésre esélyesek.


Csillagok: Az ide került értékpapírok termelik a befektetési portfóliónk hozamának túlnyomó többségét!


A fentiek alapján most értékelje befektetéseit!


1. Sorolja be befektetéseit az ábra és a magyarázat alapján!


2. Nézze meg, hogy melyik csoportban van a legtöbb érték!


3. Tartalmaz-e a „döglött kutyák” csoport értékpapírokat?


4. Ha tartalmaz, szeretné-e ezeket a befektetéseket áttolni egy másik csoportba?


5. Ha igen, kattintson az alábbi gombra és szakértőink segítségére lesznek profitcéljai elérésében!

Legfrissebb fórum témák