Pénzbolt > Vállalati kötvények vásárlása, tanácsadás >

Vállalati kötvények vásárlása, tanácsadás


A vállalati kötvények hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok, amelyek esetében a kibocsátó vállalat adja a visszafizetési garanciát.


Kamatozás szempontjából megkülönböztetünk fix és változó kamatozású, valamint diszkont áron kibocsátott vállalati kötvényeket.


Jellemző, hogy a hitelminősítéséből adódóan magasabb kockázattal kell számolnunk egy társaság által kibocsátott instrumentumok vásárlásakor, mint a gazdálkodásának színhelyéül szolgáló ország által kibocsátott, hasonló futamidejű állampapírok esetében. Ennek megfelelően a vállalati kötvények elvárható hozama is magasabb, mint az adott állam által kibocsátott értékpapíroké. Azonban vannak kivételek: olyan társaságok, amelyek kockázata a hitelminősítésük alapján alacsony (pl.: "AAA"), ezáltal hozamuk is közelít egy hasonló futamidejű állampapírhoz.


A legtöbb vállalati kötvény likvidátási tulajdonságai nem túl kedvezőek.


vállalati kötvények vásárlása


KINEK AJÁNLJUK?


Hosszabb távú befektetést kedvelő ügyfeleink részére ajánljuk, akik az állampapírokétól eltérő kockázat ellenében magasabb hozammal számolhatnak, vállalva a mobilizálás esetleges hátrányait, nehézségeit is.


További részletekkel és tanácsadással szakértő kollégáink a regisztráció után szolgálnak.

Legfrissebb fórum témák